Maria Sødahls “Håp” forhåndssolgt til en rekke land

Maria Sødahls “Håp” forhåndssolgt til en rekke land

Maria Sødahls nye spillefilm, «Håp», med Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollene, er solgt til en rekke land lenge før premieren.

Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i «Håp» (Foto: Agnete Brun).

Det er Screen International som melder om solid interesse for Maria Sødahls andre spillefilm, med Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollene. Salgsagenten TrustNordisk viste en promotrailer for mulige kjøpere under filmfestivalen i Cannes i mai, og siden har oppkjøpene startet: Både distributører i Spania, Andorra, Benelux-landene, Sør-Korea, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia har skaffet seg kinorettigheter.

Det er SF Studios som har kinorettighetene i Norden der filmen får premiere i november.

Det har gått ni år siden Sødahls spillefilmdebut med Limbo, og noe av årsaken skyldes en kreftsykdom som på et tidspunkt rammet regissøren – og som det finnes selvbiografiske elementer fra i filmen ( den er ”basert på en sann historie”).

Håp handler om Anja (Hovig) ”som midt i en aktiv karriere får en livstruende kreftdiagnose servert på lille julaften. Sammen med mannen Tomas (Skarsgård), deres tre barn, tre stebarn og sin egen far i en moderne storfamilie – kastes hun inn i en turbulent juleuke. En uke hvor sykdomsforløpet avdekker et skrantende forhold som setter en kjærlighetshistorie i sentrum av fortellingen”.

Maria Sødahl fra opptakene til «Håp» hos Film i Väst i Trollhättan.

Maria Sødahl er utdannet regissør fra Den danske filmskole. Før spillefilmdebuten med Limbo i 2010 (som hadde verdenspremiere i Montreal) laget hun en rekke prisbelønte kort- og novellefilmer, samt en dokumentar om lottomillionærer som ble sendt i hele i Norden. Hennes tematikk kretser gjerne rundt det moderne livet, hva som gir oss livskvalitet og lykkefølelse, og hva som styrer våre livsvalg, heter det i omtalen fra Norsk filminstitutt.  Thomas Robsahm står oppført som hovedprodusent på Håp som tidligere er tildelt 11 millioner fra Norsk filminstitutt og har et totalbudsjett på 28 millioner.

I sin tildeling fra Norsk filminstitutt i fjor la spillefilmkonsulent Silje Riise Næss vekt på følgende:

”Voksne mennesker går mer på kino enn før, og ønsker å se betydningsfulle filmer som speiler egne liv. «Håp» tegner til å bli moden og gripende filmkunst om alvorlig sykdom og kjærlighet, karrierevalg og familieliv. Regissør Maria Sødahl markerte seg svært sterkt med sin spillefilmdebut Limbo: 10 Amanda-nominasjoner og fem innkasserte priser, sammen med Kanonpriser for beste regi og manus og regiprisen i Montreal. Filmer basert på kvinnelige filmskaperes eget erfarings- og meningsinnhold har vært etterlyst de siste årene. Statistikken viser da også tydelig at en overvekt av filmene som lages tar utgangspunkt i en mannlig virkelighet, samtidig som kvinner ikke bare utgjør halve samfunnet, men faktisk over halvparten av det norske kulturpublikummet. Håp er en film som svarer på disse skjevhetene, men først og fremst er det en film du aldri vil glemme”.

Skarsgård og Bræin Hovig under pressemøte mellom opptakene i Trollhättan.

Maria Sødahls “Håp” forhåndssolgt til en rekke land

Maria Sødahls “Håp” forhåndssolgt til en rekke land

Maria Sødahls nye spillefilm, «Håp», med Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollene, er solgt til en rekke land lenge før premieren.

Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i «Håp» (Foto: Agnete Brun).

Det er Screen International som melder om solid interesse for Maria Sødahls andre spillefilm, med Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollene. Salgsagenten TrustNordisk viste en promotrailer for mulige kjøpere under filmfestivalen i Cannes i mai, og siden har oppkjøpene startet: Både distributører i Spania, Andorra, Benelux-landene, Sør-Korea, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia har skaffet seg kinorettigheter.

Det er SF Studios som har kinorettighetene i Norden der filmen får premiere i november.

Det har gått ni år siden Sødahls spillefilmdebut med Limbo, og noe av årsaken skyldes en kreftsykdom som på et tidspunkt rammet regissøren – og som det finnes selvbiografiske elementer fra i filmen ( den er ”basert på en sann historie”).

Håp handler om Anja (Hovig) ”som midt i en aktiv karriere får en livstruende kreftdiagnose servert på lille julaften. Sammen med mannen Tomas (Skarsgård), deres tre barn, tre stebarn og sin egen far i en moderne storfamilie – kastes hun inn i en turbulent juleuke. En uke hvor sykdomsforløpet avdekker et skrantende forhold som setter en kjærlighetshistorie i sentrum av fortellingen”.

Maria Sødahl fra opptakene til «Håp» hos Film i Väst i Trollhättan.

Maria Sødahl er utdannet regissør fra Den danske filmskole. Før spillefilmdebuten med Limbo i 2010 (som hadde verdenspremiere i Montreal) laget hun en rekke prisbelønte kort- og novellefilmer, samt en dokumentar om lottomillionærer som ble sendt i hele i Norden. Hennes tematikk kretser gjerne rundt det moderne livet, hva som gir oss livskvalitet og lykkefølelse, og hva som styrer våre livsvalg, heter det i omtalen fra Norsk filminstitutt.  Thomas Robsahm står oppført som hovedprodusent på Håp som tidligere er tildelt 11 millioner fra Norsk filminstitutt og har et totalbudsjett på 28 millioner.

I sin tildeling fra Norsk filminstitutt i fjor la spillefilmkonsulent Silje Riise Næss vekt på følgende:

”Voksne mennesker går mer på kino enn før, og ønsker å se betydningsfulle filmer som speiler egne liv. «Håp» tegner til å bli moden og gripende filmkunst om alvorlig sykdom og kjærlighet, karrierevalg og familieliv. Regissør Maria Sødahl markerte seg svært sterkt med sin spillefilmdebut Limbo: 10 Amanda-nominasjoner og fem innkasserte priser, sammen med Kanonpriser for beste regi og manus og regiprisen i Montreal. Filmer basert på kvinnelige filmskaperes eget erfarings- og meningsinnhold har vært etterlyst de siste årene. Statistikken viser da også tydelig at en overvekt av filmene som lages tar utgangspunkt i en mannlig virkelighet, samtidig som kvinner ikke bare utgjør halve samfunnet, men faktisk over halvparten av det norske kulturpublikummet. Håp er en film som svarer på disse skjevhetene, men først og fremst er det en film du aldri vil glemme”.

Skarsgård og Bræin Hovig under pressemøte mellom opptakene i Trollhättan.

MENY