Emmy-nominasjoner til ”Nowhere to hide” og ”Oslo diaries”

Emmy-nominasjoner til ”Nowhere to hide” og ”Oslo diaries”

Zaradasht Ahmeds «Nowhere to hide» er nominert innen to EMMY-kategorier for beste nyhets- og dokumentarfilm, mens den norsk-israelske co-produksjonen «Oslo Diaries» har fått en nominasjon.

Det kan ta tid før norske dokumentarer til slutt når et amerikansk tv-publikum. Den prisbelønte dokumentaren Nowhere to hide, som vant hovedprisen under IDFA allerede i 2016, er på nytt havnet i profilert selskap med sine to EMMY-nominasjoner. Filmen ble i fjor vist på den amerikanske kanalen PBS som samlet sett fikk 47 EMMY-nominasjoner.

Det er innen kategoriene Outstanding Current Affairs Documentary og Best Documentary at Zaradasht Ahmed skal konkurrere med prestisjefilmer som blant annet I am not your negro og The Facebook dilemma.

Nowhere to hide er en øyenvitneskildring der vi følger familiefaren og sykepleieren Nori Sharif som dokumenterer livet i et krigsherjet Irak i 2013-2015. Krigen blir stadig mer brutal og uforutsigbar, og når sykehuset Nori arbeider på blir angrepet av IS, blir han tvunget til å flykte. Etter dette vender Nori kamera mot seg selv og sin familie, og «er nødt til å innse at de nå deler skjebne med de som han over år har skildret som krigens ofre» (les vårt intervju med Zaradasht Ahmed).

Filmen er produsert av Mette Cheng Munthe-Kaas, mens Ahmed, Hans Husum og Terje Lind Bjørsvik har skrevet manus.

Den israelske dokumentaren The Oslo diaries, som altså har norsk coprodusent gjennom Substans film i Kristiansand, er nominert innen katagorien Outstanding Historical Documentary.

Filmens tittel viser til de hemmelige møtene mellom PLO og Israel som ledet fram til Oslo-avtalen i 1993, og som kun ble dokumentert gjennom forhandlernes dagbøker. Den israelske filmen presenterer tre ulike syn på det som skjedde – fra henholdsvis et israelsk, palestinsk og amerikansk perspektiv. Filmen er skrevet og regissert av israelske Mor Loushy og Daniel Sivan.

Kristian Mosvold i Substans film har vært involvert i flere internasjonale dokumentarfilmer –  blant annet den Emmyvinnende regissøren Guy Davidis Mixed Feelings og den Oscarnominerte regissøren Anders Østergaards 1989.

Emmy-nominasjoner til ”Nowhere to hide” og ”Oslo diaries”

Emmy-nominasjoner til ”Nowhere to hide” og ”Oslo diaries”

Zaradasht Ahmeds «Nowhere to hide» er nominert innen to EMMY-kategorier for beste nyhets- og dokumentarfilm, mens den norsk-israelske co-produksjonen «Oslo Diaries» har fått en nominasjon.

Det kan ta tid før norske dokumentarer til slutt når et amerikansk tv-publikum. Den prisbelønte dokumentaren Nowhere to hide, som vant hovedprisen under IDFA allerede i 2016, er på nytt havnet i profilert selskap med sine to EMMY-nominasjoner. Filmen ble i fjor vist på den amerikanske kanalen PBS som samlet sett fikk 47 EMMY-nominasjoner.

Det er innen kategoriene Outstanding Current Affairs Documentary og Best Documentary at Zaradasht Ahmed skal konkurrere med prestisjefilmer som blant annet I am not your negro og The Facebook dilemma.

Nowhere to hide er en øyenvitneskildring der vi følger familiefaren og sykepleieren Nori Sharif som dokumenterer livet i et krigsherjet Irak i 2013-2015. Krigen blir stadig mer brutal og uforutsigbar, og når sykehuset Nori arbeider på blir angrepet av IS, blir han tvunget til å flykte. Etter dette vender Nori kamera mot seg selv og sin familie, og «er nødt til å innse at de nå deler skjebne med de som han over år har skildret som krigens ofre» (les vårt intervju med Zaradasht Ahmed).

Filmen er produsert av Mette Cheng Munthe-Kaas, mens Ahmed, Hans Husum og Terje Lind Bjørsvik har skrevet manus.

Den israelske dokumentaren The Oslo diaries, som altså har norsk coprodusent gjennom Substans film i Kristiansand, er nominert innen katagorien Outstanding Historical Documentary.

Filmens tittel viser til de hemmelige møtene mellom PLO og Israel som ledet fram til Oslo-avtalen i 1993, og som kun ble dokumentert gjennom forhandlernes dagbøker. Den israelske filmen presenterer tre ulike syn på det som skjedde – fra henholdsvis et israelsk, palestinsk og amerikansk perspektiv. Filmen er skrevet og regissert av israelske Mor Loushy og Daniel Sivan.

Kristian Mosvold i Substans film har vært involvert i flere internasjonale dokumentarfilmer –  blant annet den Emmyvinnende regissøren Guy Davidis Mixed Feelings og den Oscarnominerte regissøren Anders Østergaards 1989.

MENY