«Månelyst i Flåklypa» til hovedkonkurransen i Shanghai

«Månelyst i Flåklypa» til hovedkonkurransen i Shanghai

«Månelyst i Flåklypa» er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Shanghai. Det kan være et gjennombrudd for Maipos satsing på det kinesiske markedet.

Månelyst i Flåklypa er en av kun fem internasjonale animasjonsfilmer som er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Shanghai, en av verdens største filmfestivaler. Det er ingen hemmelighet at det kinesiske markedet er vanskelig å få innpass på. Selv Hollywoodstudioene sliter med å få slippe til på det som er blitt verdens største kinomarked. Maipo, produsenten bak Månelyst i Flåklypa, har i flere år jobbet mot Kina.

For halvannet år siden fortalte Synnøve Hørsdal om Maipos erfaringer med å jobbe med kinesisk coprodusent på Hokus Pokus Albert Åberg og om deltakelsen i Bridging the Dragon, en platform for å stimulere til samarbeid mellom den europeiske og kinesiske filmbransjen.

– Nettverket som har sitt utspring i Bridging the Dragon har vært viktig for oss. Norske produsenter har etter hvert fått ganske bra nettverk i Europa, men nå er det på tide å se mot andre markeder. Timingen blir avgjørende.

Hørsdal sa den gangen at ting forandrer seg veldig fort i det kinesiske markedet.

-For to år siden var ikke kineserne så interessert i våre barnefilmer, men nå merker vi en større interesse. Samtidig må vi innse at det også kan ta tid å få gjennomslag, mye er usikkert. Men det skal bare til at én aktør oppnår suksess, det kan åpne dørene for veldig mange andre.

Kanskje er det nettopp denne festivaldeltakelsen som blir avgjørende.

Månelyst i Flåklypa er animert hos Qvisten animasjon og regissert av Rasmus Sivertsen, fra et manus av Karsten Fullu, som igjen har basert seg på Kjell Aukrusts karakterer og univers.

Filmen ble tidligere i år tatt ut til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin. De tre Flåklypa-filmene har til sammen blitt sett av over 1,7 millioner mennesker på kino, og Månelyst i Flåklypa var fjorårets fjerde mest sette film.

Les mer om de andre filmene som deltar i hovedkonkurransen i Shanghai

«Månelyst i Flåklypa» til hovedkonkurransen i Shanghai

«Månelyst i Flåklypa» til hovedkonkurransen i Shanghai

«Månelyst i Flåklypa» er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Shanghai. Det kan være et gjennombrudd for Maipos satsing på det kinesiske markedet.

Månelyst i Flåklypa er en av kun fem internasjonale animasjonsfilmer som er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Shanghai, en av verdens største filmfestivaler. Det er ingen hemmelighet at det kinesiske markedet er vanskelig å få innpass på. Selv Hollywoodstudioene sliter med å få slippe til på det som er blitt verdens største kinomarked. Maipo, produsenten bak Månelyst i Flåklypa, har i flere år jobbet mot Kina.

For halvannet år siden fortalte Synnøve Hørsdal om Maipos erfaringer med å jobbe med kinesisk coprodusent på Hokus Pokus Albert Åberg og om deltakelsen i Bridging the Dragon, en platform for å stimulere til samarbeid mellom den europeiske og kinesiske filmbransjen.

– Nettverket som har sitt utspring i Bridging the Dragon har vært viktig for oss. Norske produsenter har etter hvert fått ganske bra nettverk i Europa, men nå er det på tide å se mot andre markeder. Timingen blir avgjørende.

Hørsdal sa den gangen at ting forandrer seg veldig fort i det kinesiske markedet.

-For to år siden var ikke kineserne så interessert i våre barnefilmer, men nå merker vi en større interesse. Samtidig må vi innse at det også kan ta tid å få gjennomslag, mye er usikkert. Men det skal bare til at én aktør oppnår suksess, det kan åpne dørene for veldig mange andre.

Kanskje er det nettopp denne festivaldeltakelsen som blir avgjørende.

Månelyst i Flåklypa er animert hos Qvisten animasjon og regissert av Rasmus Sivertsen, fra et manus av Karsten Fullu, som igjen har basert seg på Kjell Aukrusts karakterer og univers.

Filmen ble tidligere i år tatt ut til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin. De tre Flåklypa-filmene har til sammen blitt sett av over 1,7 millioner mennesker på kino, og Månelyst i Flåklypa var fjorårets fjerde mest sette film.

Les mer om de andre filmene som deltar i hovedkonkurransen i Shanghai

MENY