Den norske filmskolens ”She-Pack” vant stort i Grimstad

Den norske filmskolens ”She-Pack” vant stort i Grimstad

Fanny Ovesens «She-Pack» vant både Gullstolen, Kritikerprisen og Dramatikerforbundets Timeglasset under Kortfilmfestivalens prisdryss.

Foto: Fanny Ovesen mottar Gullstolen i Grimstad

She-Pack skildrer en fødselsdagsfest i et offentlig discobasseng der ”underdogen Ronja utforder jentegjengens alfaleder for kontroll og dominanse. Kampen eskalerer kjapt, og etterhvert som makthungeren vokser mister både Ronja og de andre jentene kontrollen”.

Fanny Ovesen og She-Pack fikk Gullstolen, som er norsk kortfilms gjeveste pris, ”for sin utrolige kontrollsans, dristige synspunkt rundt kjønnsroller og punkenergi”, skrev juryen i sin begrunnelse.

Også kritikerjuryen var begeistret:

”Filmen har en frapperende gjennomført dramatisk vilje gjennom hele historien: Vi TROR vi vet hva som skal skje. Men nei. De unge skuespillerne beveger seg med enorm frihet og sikkerhet gjennom vanskelige og utprøvende faser og bretter ut en fortelling som er dypt, dypt engasjerende, til dels skremmende – men i hovedsak utrolig solidarisk erkjennende jentene imellom. Og instruktøren fortjener all verdens ros for sin fortelling, sin fantastiske  instruksjon av jentene – og den tekniske gjennomføring av sitt prosjekt”.

Fanny Ovesen har regissert flere prisvinnende kortfilmer. Hennes forrige film Smil er blitt vist på nasjonale og internasjonale filmfestivaler. Maren Skolem står for manuset på She-Pack, mens de øvrige fagfunksjonene fordeler seg slik: Foto: Magga Vala Klipp: Anni Tiainen Script: Maren Skolem Lyd: Anna Nilsson Animasjon: Ruben A. Lorås Skuespillere: Elen K. Frogner, Martine N. Hammerstad, Wiktoria Grzegorczyk, Marita A. Torve Produksjonsdesign: Lena K. Hetleflåt Produsent: Lotte Sandbu / Den norske filmskolen

De øvrige prisene:

Terje Vigen-prisen: FARSE (FARCE) Regi: Robin Jensen

Produsentprisen: JAKT (HUNT) Regi: Gjertrud Maria Bergaust Produsent: Elisabeth Bergaust

Gullstolen for beste korte dokumentar: EXCESS WILL SAVE US (Sweden) Regi: Morgane Dziurla-Petit

Gullstolen for beste internasjonale kortfilm: BROTHERHOOD (Canada) Regi: Meryam Joobeur

Gullstolen for beste musikkvideo: CONNER YOUNGBLOOD – CHEYENNE Regi: Johannes Greve Muskat

Gnist-prisen: DE HENSYNSLØSE Regi: Rikke Gregersen

Publikumsprisen: The Manchador . Regi: Kaveh Tehrani

Filmforbundets fagpris:  Lyddesigner Johannes Dekko, FARSE

Aust-Agder Fylkeskommunes Ungdomspris: NURSERY RHYMES (Australia) Regi: Tom Noakes

Den norske filmskolens ”She-Pack” vant stort i Grimstad

Den norske filmskolens ”She-Pack” vant stort i Grimstad

Fanny Ovesens «She-Pack» vant både Gullstolen, Kritikerprisen og Dramatikerforbundets Timeglasset under Kortfilmfestivalens prisdryss.

Foto: Fanny Ovesen mottar Gullstolen i Grimstad

She-Pack skildrer en fødselsdagsfest i et offentlig discobasseng der ”underdogen Ronja utforder jentegjengens alfaleder for kontroll og dominanse. Kampen eskalerer kjapt, og etterhvert som makthungeren vokser mister både Ronja og de andre jentene kontrollen”.

Fanny Ovesen og She-Pack fikk Gullstolen, som er norsk kortfilms gjeveste pris, ”for sin utrolige kontrollsans, dristige synspunkt rundt kjønnsroller og punkenergi”, skrev juryen i sin begrunnelse.

Også kritikerjuryen var begeistret:

”Filmen har en frapperende gjennomført dramatisk vilje gjennom hele historien: Vi TROR vi vet hva som skal skje. Men nei. De unge skuespillerne beveger seg med enorm frihet og sikkerhet gjennom vanskelige og utprøvende faser og bretter ut en fortelling som er dypt, dypt engasjerende, til dels skremmende – men i hovedsak utrolig solidarisk erkjennende jentene imellom. Og instruktøren fortjener all verdens ros for sin fortelling, sin fantastiske  instruksjon av jentene – og den tekniske gjennomføring av sitt prosjekt”.

Fanny Ovesen har regissert flere prisvinnende kortfilmer. Hennes forrige film Smil er blitt vist på nasjonale og internasjonale filmfestivaler. Maren Skolem står for manuset på She-Pack, mens de øvrige fagfunksjonene fordeler seg slik: Foto: Magga Vala Klipp: Anni Tiainen Script: Maren Skolem Lyd: Anna Nilsson Animasjon: Ruben A. Lorås Skuespillere: Elen K. Frogner, Martine N. Hammerstad, Wiktoria Grzegorczyk, Marita A. Torve Produksjonsdesign: Lena K. Hetleflåt Produsent: Lotte Sandbu / Den norske filmskolen

De øvrige prisene:

Terje Vigen-prisen: FARSE (FARCE) Regi: Robin Jensen

Produsentprisen: JAKT (HUNT) Regi: Gjertrud Maria Bergaust Produsent: Elisabeth Bergaust

Gullstolen for beste korte dokumentar: EXCESS WILL SAVE US (Sweden) Regi: Morgane Dziurla-Petit

Gullstolen for beste internasjonale kortfilm: BROTHERHOOD (Canada) Regi: Meryam Joobeur

Gullstolen for beste musikkvideo: CONNER YOUNGBLOOD – CHEYENNE Regi: Johannes Greve Muskat

Gnist-prisen: DE HENSYNSLØSE Regi: Rikke Gregersen

Publikumsprisen: The Manchador . Regi: Kaveh Tehrani

Filmforbundets fagpris:  Lyddesigner Johannes Dekko, FARSE

Aust-Agder Fylkeskommunes Ungdomspris: NURSERY RHYMES (Australia) Regi: Tom Noakes

MENY