«Ut og stjæle hester» solgt til 29 land

«Ut og stjæle hester» solgt til 29 land

Hans Petter Molands filmversjon av «Ut og stjæle hester» er solgt til 29 land, deriblant Kina. Nå håper produsenten på ekstra drahjelp av markedet i Cannes.

Ut og stjæle hester vant som kjent fotoprisen under Berlinalen, og nå begynner effekten av deltakelsen i Berlin å slå inn. Produsenten 4 ½ kunne denne uken melde om at filmen er solgt til 29 land. TrustNordisk er salgsagenten som tar med filmen videre til Cannes under markedsvisningene der andre uken av mai. Produsent Håkon Øverås i 4 ½ sier til Rushprint at han har forventninger om at flere salg kan stå for tur.

De ulike landene som foreløpig skal distribuere filmen er Kina, Albania, Slovenia, Kroatia, Serbia og Montenegro, Bosnia – Herzegovina, Kosovo, Makedonia, Estland, Tsjekkia, Slovakia, Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Taiwan, Russland, Ukraina, Kazakhstan, Litauen, Belgia, Nederland, Luxemburg, Finland, Island, Danmark, Sverige, Ungarn, Hellas, Kypros – og til slutt søramerikanske Surinam, og øynasjonene Aruba og Bonaire.

Ut og stjæle hester rundet nylig 100 000 besøkende på norske kinoer. I et intervju med Rushprint kunne Moland fortelle om hvorfor han gikk løs på en roman som mange oppfatter som nesten umulig å filmatisere:

– Det er et utrolig sanselig og rikt univers, en kompleks struktur, og en høyt elsket roman. Den ”nøkkelen” var vel først og fremst en vei inn i manusskrivingen som jeg selv trodde på, og som jeg trodde ville både favne romanens kvaliteter og samtidig gi meg mulighetene til å lage en usedvanlig film. En konkret beslutning jeg tok var f.eks. å bevare romanens grunnleggende struktur. Strukturen, som utelater en masse informasjon mellom to tidsplan som ligger 50 år fra hverandre, gir muligheter for publikum til å dikte med og skape seg et indre bilde av hva som ligger i årene mellom, sier han blant annet.

Ut og stjæle hester er produsert av 4 ½ Film ved Turid Øversveen og Håkon Øverås. Nordisk Film distribuerer i Norge, internasjonal salgsagent er Trust Nordisk. Filmens hovedroller spilles av Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Danica Curcic og Jon Ranes.

Les vårt intervju med Stellan Skarsgård om filmen

 

«Ut og stjæle hester» solgt til 29 land

«Ut og stjæle hester» solgt til 29 land

Hans Petter Molands filmversjon av «Ut og stjæle hester» er solgt til 29 land, deriblant Kina. Nå håper produsenten på ekstra drahjelp av markedet i Cannes.

Ut og stjæle hester vant som kjent fotoprisen under Berlinalen, og nå begynner effekten av deltakelsen i Berlin å slå inn. Produsenten 4 ½ kunne denne uken melde om at filmen er solgt til 29 land. TrustNordisk er salgsagenten som tar med filmen videre til Cannes under markedsvisningene der andre uken av mai. Produsent Håkon Øverås i 4 ½ sier til Rushprint at han har forventninger om at flere salg kan stå for tur.

De ulike landene som foreløpig skal distribuere filmen er Kina, Albania, Slovenia, Kroatia, Serbia og Montenegro, Bosnia – Herzegovina, Kosovo, Makedonia, Estland, Tsjekkia, Slovakia, Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Taiwan, Russland, Ukraina, Kazakhstan, Litauen, Belgia, Nederland, Luxemburg, Finland, Island, Danmark, Sverige, Ungarn, Hellas, Kypros – og til slutt søramerikanske Surinam, og øynasjonene Aruba og Bonaire.

Ut og stjæle hester rundet nylig 100 000 besøkende på norske kinoer. I et intervju med Rushprint kunne Moland fortelle om hvorfor han gikk løs på en roman som mange oppfatter som nesten umulig å filmatisere:

– Det er et utrolig sanselig og rikt univers, en kompleks struktur, og en høyt elsket roman. Den ”nøkkelen” var vel først og fremst en vei inn i manusskrivingen som jeg selv trodde på, og som jeg trodde ville både favne romanens kvaliteter og samtidig gi meg mulighetene til å lage en usedvanlig film. En konkret beslutning jeg tok var f.eks. å bevare romanens grunnleggende struktur. Strukturen, som utelater en masse informasjon mellom to tidsplan som ligger 50 år fra hverandre, gir muligheter for publikum til å dikte med og skape seg et indre bilde av hva som ligger i årene mellom, sier han blant annet.

Ut og stjæle hester er produsert av 4 ½ Film ved Turid Øversveen og Håkon Øverås. Nordisk Film distribuerer i Norge, internasjonal salgsagent er Trust Nordisk. Filmens hovedroller spilles av Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Danica Curcic og Jon Ranes.

Les vårt intervju med Stellan Skarsgård om filmen

 

MENY