Loeb på Varietys “Cinematographers to Watch”-liste

Loeb på Varietys “Cinematographers to Watch”-liste

Den norske filmfotografen Benjamin Loeb er plukket ut til Varietys liste med filmfotografer å se opp for i 2019.

Varietys toneangivende liste er ment å løfte frem filmfotografer som har gjort en fremragende jobb innen særlig lavbudsjettsprosjekter.

Loeb vekket oppsikt i Cannes i fjor for sitt bidrag til spillefilmen Mandy, med Nicholas Cage i en av sine mest ekstreme hovedroller (og det sier ikke så lite). Både Screen International, The Guardian og Variety fremhevet nordmannens foto, som også ble nominert til en Independent Spirit Award.

Loeb vokste opp på Nesbru, rett utenfor Asker og gikk på Noroff fra 2006, før han dro ut av landet. Han tok en fire år lang utdannelse i Vancouver innen kunst, og med hovedfokus på film. Han etablerte seg ganske raskt både i Canada og USA, og har så langt filmet fire spillefilmer i henholdsvis New York, Vancouver, Belgia og i Tyskland – hvorav produksjonen i Belgia var for Mandy i regi av Panos Cosmatos. For tiden spiller han inn After Yang, i New York, med Colin Farrell i hovedrollen. Den skal etter planen være ferdig til 2020.

I vårt intervju med Loeb etter Cannesfestivalen i fjor kunne han fortelle om flere års opphold utenlands, men at han nå også ønsker å jobbe mer hjemme.

– Jeg har vært veldig mye frem og tilbake mellom Norge og jobb i utlandet, og det har vært viktig for meg å alltid ha litt fokus på bransjen hjemme; prosjektene jeg har fått gjøre med regissører som Truls Krane Meby har vært med på å holde ting gående hjemme også. På mange måter føler jeg også at smaken min innen film aller best samsvarer med europeisk film, og spesielt noe av det som lages i Skandinavia.

Les hele intervjuet

Loeb på Varietys “Cinematographers to Watch”-liste

Loeb på Varietys “Cinematographers to Watch”-liste

Den norske filmfotografen Benjamin Loeb er plukket ut til Varietys liste med filmfotografer å se opp for i 2019.

Varietys toneangivende liste er ment å løfte frem filmfotografer som har gjort en fremragende jobb innen særlig lavbudsjettsprosjekter.

Loeb vekket oppsikt i Cannes i fjor for sitt bidrag til spillefilmen Mandy, med Nicholas Cage i en av sine mest ekstreme hovedroller (og det sier ikke så lite). Både Screen International, The Guardian og Variety fremhevet nordmannens foto, som også ble nominert til en Independent Spirit Award.

Loeb vokste opp på Nesbru, rett utenfor Asker og gikk på Noroff fra 2006, før han dro ut av landet. Han tok en fire år lang utdannelse i Vancouver innen kunst, og med hovedfokus på film. Han etablerte seg ganske raskt både i Canada og USA, og har så langt filmet fire spillefilmer i henholdsvis New York, Vancouver, Belgia og i Tyskland – hvorav produksjonen i Belgia var for Mandy i regi av Panos Cosmatos. For tiden spiller han inn After Yang, i New York, med Colin Farrell i hovedrollen. Den skal etter planen være ferdig til 2020.

I vårt intervju med Loeb etter Cannesfestivalen i fjor kunne han fortelle om flere års opphold utenlands, men at han nå også ønsker å jobbe mer hjemme.

– Jeg har vært veldig mye frem og tilbake mellom Norge og jobb i utlandet, og det har vært viktig for meg å alltid ha litt fokus på bransjen hjemme; prosjektene jeg har fått gjøre med regissører som Truls Krane Meby har vært med på å holde ting gående hjemme også. På mange måter føler jeg også at smaken min innen film aller best samsvarer med europeisk film, og spesielt noe av det som lages i Skandinavia.

Les hele intervjuet

MENY