Dyveke Bjørkly Graver: årets norske Producer on the Move

Dyveke Bjørkly Graver: årets norske Producer on the Move

Produsent Dyveke Bjørkly Graver i Oslo Pictures er valgt ut til å være blant de 20 europeiske Producers on the Move på årets filmfestival i Cannes.

Graver har tidligere jobbet mange år i produksjonsselskapet Cinenord der hun produserte flere barnefilmer i filmseriene om Gråtass og Karsten og Petra. I selskapet Oslo Pictures har hun blant annet samprodusert The Body Remembers When The World Broke Open som ble vist i Generation 14plus-programmet på filmfestivalen i Berlin i år. Graver har sin utdanningsbakgrunn fra Handelshøyskolen BI og har bachelor i kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer. For tiden jobber hun blant annet med de kommende prosjektene til regissørene Dara Van Dusen og Jonas Matzow Gulbrandsen.

Producers on the Move arrangeres av European Film Promotion (EFP), som siden år 2000 har brukt Cannes-festivalen som arena til å rette fokus mot nye europeiske produsenter, og bidra til at de kan etablere sitt eget internasjonale nettverk.

De 20 utvalgte skal gjennom et tett, skreddersydd program over fem dager under filmfestivalen i Cannes, der det overordnede målet er å bidra til internasjonale samproduksjoner, erfaringsutveksling og nye nettverk.

Kriteriene for å søke om deltakelse på Producers on the Move 2019 er at produsenten blant annet skal ha vært produsent på minst én, og maksimum tre, internasjonale samproduksjoner. Utvelgelsen baserer seg på poeng som gis basert på erfaring som produsent/samprodusent, internasjonale salg, distribusjon av filmer og deltagelse på festivaler.

Norske deltagere gjennom tidene:
Tidligere norske deltakere er Turid Øversveen (2000), Edward Dreyer (2001), Bjørn Eivind Aarskog (2002), Bent Hamer (2003), Gudny Hummelvoll (2004), Jørgen Storm Rosenberg (2005), Christian Fredrik Martin (2006), Eric Vogel (2007), Silje Hopland Eik (2008), Yngve Sæther (2009), Asle Vatn (2010), Maria Ekerhovd (2011), Brede Hovland (2012), Hans-Jørgen Osnes (2013), Teréz Hollo-Klausen (2014), Kjetil Omberg (2015), Bendik Heggen Strønstad (2016), Åshild Ramborg (2018) og altså Dyveke Bjørkly Graver (2019)

(Kilde/Foto: NFI)

Dyveke Bjørkly Graver: årets norske Producer on the Move

Dyveke Bjørkly Graver: årets norske Producer on the Move

Produsent Dyveke Bjørkly Graver i Oslo Pictures er valgt ut til å være blant de 20 europeiske Producers on the Move på årets filmfestival i Cannes.

Graver har tidligere jobbet mange år i produksjonsselskapet Cinenord der hun produserte flere barnefilmer i filmseriene om Gråtass og Karsten og Petra. I selskapet Oslo Pictures har hun blant annet samprodusert The Body Remembers When The World Broke Open som ble vist i Generation 14plus-programmet på filmfestivalen i Berlin i år. Graver har sin utdanningsbakgrunn fra Handelshøyskolen BI og har bachelor i kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer. For tiden jobber hun blant annet med de kommende prosjektene til regissørene Dara Van Dusen og Jonas Matzow Gulbrandsen.

Producers on the Move arrangeres av European Film Promotion (EFP), som siden år 2000 har brukt Cannes-festivalen som arena til å rette fokus mot nye europeiske produsenter, og bidra til at de kan etablere sitt eget internasjonale nettverk.

De 20 utvalgte skal gjennom et tett, skreddersydd program over fem dager under filmfestivalen i Cannes, der det overordnede målet er å bidra til internasjonale samproduksjoner, erfaringsutveksling og nye nettverk.

Kriteriene for å søke om deltakelse på Producers on the Move 2019 er at produsenten blant annet skal ha vært produsent på minst én, og maksimum tre, internasjonale samproduksjoner. Utvelgelsen baserer seg på poeng som gis basert på erfaring som produsent/samprodusent, internasjonale salg, distribusjon av filmer og deltagelse på festivaler.

Norske deltagere gjennom tidene:
Tidligere norske deltakere er Turid Øversveen (2000), Edward Dreyer (2001), Bjørn Eivind Aarskog (2002), Bent Hamer (2003), Gudny Hummelvoll (2004), Jørgen Storm Rosenberg (2005), Christian Fredrik Martin (2006), Eric Vogel (2007), Silje Hopland Eik (2008), Yngve Sæther (2009), Asle Vatn (2010), Maria Ekerhovd (2011), Brede Hovland (2012), Hans-Jørgen Osnes (2013), Teréz Hollo-Klausen (2014), Kjetil Omberg (2015), Bendik Heggen Strønstad (2016), Åshild Ramborg (2018) og altså Dyveke Bjørkly Graver (2019)

(Kilde/Foto: NFI)

MENY