Bivfrost og NRK Super tildelt Emmypris

Bivfrost og NRK Super tildelt Emmypris

Bivfrost Film er tildelt en Emmy for produksjonen «Temadagar om seksuelle overgrep» som gikk på NRK Super.

Foto: Marianne Müller, Trond Jacobsen, Stine Khüle-Hansen og Ilze Burkovska Jacobsen 

Bivfrost Film fikk sent i går kveld en Emmy for produksjonen «Temadagar om seksuelle overgrep» som gikk på NRK Super.

Serien fikk prisen i kategorien digital. Animasjonsfilmen Kroppen min eier Jeg, som også var en del av «Temadagene», var nominert i kategorien faktafilm.

Men det var altså «Temadagene» Bivfrost fikk den gjeve Emmyprisen for. Tidligere er denne produksjonen tildelt Gullruten for 2018. «Temadagene» vant også NRKs egen redaksjonelle utviklingspris i 2018.

– Vi er utrolig glade for å ha vært med på å flytte grenser for hva TV-serier for barn kan handle om. Og at NRK Super har som filosofi at man kan snakke med barn om alt, bare man gjør det på riktig måte, sier Trond Jacobsen fra Bivrost Film i en epost til Rushprint.

Kroppen min eier Jeg, som også var nominert til en Emmy, ble topp 3-finalist i samme kategori under fjorårets Prix Jeunesse International, den kanskje viktigste festivalen for barne- og ungdomsprogrammer, i tillegg til Emmy Kids. Serien er oversatt til samisk og engelsk, og flere utenlandske kanaler har allerede meldt sin interesse.

Kroppen min eier Jeg er i likhet med «Temadagene» produsert av Bivrost Film ved Ilze Burkovska Jacobsen og Trond JacobsenSerien er regissert av Trond Jacobsen og Marianne Müller. Müller har også skrevet manus i samarbeid med Stine Khüle-Hansen. I utvikling av manus og produksjonen har Bivrost Film hatt med seg Redd Barna og en tverrfaglig gruppe med  fagfolk innen blant annet områdene seksualitet, pedagogikk, psykologi, juss, barn og overgrep.

Serien er finansiert av Extrastiftelsen, Barne-, ungdoms- og Familiedirektoratet (Bufdir), NRK, Viken Filmsenter, Landsforeningen mot seksuelle overgrep, Norsk Filminstitutt og Bivrost Film.

Bivfrost og NRK Super tildelt Emmypris

Bivfrost og NRK Super tildelt Emmypris

Bivfrost Film er tildelt en Emmy for produksjonen «Temadagar om seksuelle overgrep» som gikk på NRK Super.

Foto: Marianne Müller, Trond Jacobsen, Stine Khüle-Hansen og Ilze Burkovska Jacobsen 

Bivfrost Film fikk sent i går kveld en Emmy for produksjonen «Temadagar om seksuelle overgrep» som gikk på NRK Super.

Serien fikk prisen i kategorien digital. Animasjonsfilmen Kroppen min eier Jeg, som også var en del av «Temadagene», var nominert i kategorien faktafilm.

Men det var altså «Temadagene» Bivfrost fikk den gjeve Emmyprisen for. Tidligere er denne produksjonen tildelt Gullruten for 2018. «Temadagene» vant også NRKs egen redaksjonelle utviklingspris i 2018.

– Vi er utrolig glade for å ha vært med på å flytte grenser for hva TV-serier for barn kan handle om. Og at NRK Super har som filosofi at man kan snakke med barn om alt, bare man gjør det på riktig måte, sier Trond Jacobsen fra Bivrost Film i en epost til Rushprint.

Kroppen min eier Jeg, som også var nominert til en Emmy, ble topp 3-finalist i samme kategori under fjorårets Prix Jeunesse International, den kanskje viktigste festivalen for barne- og ungdomsprogrammer, i tillegg til Emmy Kids. Serien er oversatt til samisk og engelsk, og flere utenlandske kanaler har allerede meldt sin interesse.

Kroppen min eier Jeg er i likhet med «Temadagene» produsert av Bivrost Film ved Ilze Burkovska Jacobsen og Trond JacobsenSerien er regissert av Trond Jacobsen og Marianne Müller. Müller har også skrevet manus i samarbeid med Stine Khüle-Hansen. I utvikling av manus og produksjonen har Bivrost Film hatt med seg Redd Barna og en tverrfaglig gruppe med  fagfolk innen blant annet områdene seksualitet, pedagogikk, psykologi, juss, barn og overgrep.

Serien er finansiert av Extrastiftelsen, Barne-, ungdoms- og Familiedirektoratet (Bufdir), NRK, Viken Filmsenter, Landsforeningen mot seksuelle overgrep, Norsk Filminstitutt og Bivrost Film.

MENY