Line Klungseth Johansen tildeles NTNU Filmpris

Line Klungseth Johansen tildeles NTNU Filmpris

Klungseth Johansen får prisen for sin sentrale rolle som bidragsyter til filmmiljøet i Trøndelag. Les mer om begrunnelsen her.

Line Klungseth Johansen (foto: Torleif Kvinnesland) har over flere år vært en sentral aktør i regionens filmbransje, heter det i begrunnelsen for tildelingen – både gjennom sitt daglige virke som filmskaper og gjennom sin innsats for å profesjonalisere trøndersk filmbransje.

NTNU Filmpris ​skal sette fokus på aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon og som ved hjelp av egne aktiviteter er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet i Trondheims- og trøndelagsregionen. Prisen er et samarbeid mellom filmfestivalen Kosmorama (som starter i morgen) og NTNU. I år deles prisen ut for fjerde gang, også denne gangen i tilknytning til Kanonpris-utdelingen. Tidligere vinnere er Christian Falch, Anders Teigen og Håvard Bustnes.


Juryens begrunnelse:

«Årets vinner av NTNU Filmpris er produsent og regissør Line Klungseth Johansen. Hun er en ambisiøs, kompromissløs og kunstnerisk nyskapende filmskaper. Klungseth Johansens unike kortfilmer ​Flimmer (2011),​ All In (2015) og​ Prosess:pus​t (2016) har blitt vist på utallige festivaler og har vunnet flere priser. Hun har også flere spektakulære musikkvideoer på CV-en, blant annet for Highasakite og The Fjords. I tillegg til å sprenge grenser i utforskingen av det filmatiske uttrykket, strekker hun seg i sin jakt på nye prosjekter og samarbeid på tvers av selskaper, regioner og landegrenser.

Klungseth Johansen har flere kortfilmer i produksjon i år. I fjor vant hun, sammen med sine kolleger i Helmet, 750.000 kroner i Vårstigen-konkurransen til utvikling av spillefilmprosjektet Grimsbys​om Helmet beskriver som en «TwinPeaks-historie» for barn. I tillegg til å ha mange prosjekt underveis, er Klungseth Johansen lidenskapelig opptatt av å bygge filmbransje i Trøndelag. Gjennom sitt flerårige engasjement i Minimalen Kortfilmfestival er hun spesielt opptatt av nye talenter, både for å få vist frem deres filmer og utvide deres nettverk.

Klungseth Johansen er en sjenerøs bidragsyter til filmmiljøet i Trøndelag. Hun spiller en viktig rolle i profesjonaliseringen av bransjen og arbeider målbevisst for å realisere de store produksjonene som vi trenger for å kunne bygge en bærekraftig filmbransje i Trøndelag».


Klungseth Johansen er utdannet fra NTNU innen film- og videoproduksjon og har en master i filmvitenskap. Hun var fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2017 og har sitt daglige virke i Helmet Films & Visual Effects, der hun har ansvar for selskapets satsing på fiksjon.


Juryen har bestått av direktør Silje Engeness i Kosmorama, førsteamanuensis Asbjørn Tiller ved Institutt for kunst og medievitenskap på NTNU, filmprodusent Yngve Sæther, daglig leder Eli Gjerde i Midtnorsk filmsenter og seniorrådgiver Gunnar Kåre Hansen i kommunikasjonsavdelingen ved NTNU.

Line Klungseth Johansen tildeles NTNU Filmpris

Line Klungseth Johansen tildeles NTNU Filmpris

Klungseth Johansen får prisen for sin sentrale rolle som bidragsyter til filmmiljøet i Trøndelag. Les mer om begrunnelsen her.

Line Klungseth Johansen (foto: Torleif Kvinnesland) har over flere år vært en sentral aktør i regionens filmbransje, heter det i begrunnelsen for tildelingen – både gjennom sitt daglige virke som filmskaper og gjennom sin innsats for å profesjonalisere trøndersk filmbransje.

NTNU Filmpris ​skal sette fokus på aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon og som ved hjelp av egne aktiviteter er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet i Trondheims- og trøndelagsregionen. Prisen er et samarbeid mellom filmfestivalen Kosmorama (som starter i morgen) og NTNU. I år deles prisen ut for fjerde gang, også denne gangen i tilknytning til Kanonpris-utdelingen. Tidligere vinnere er Christian Falch, Anders Teigen og Håvard Bustnes.


Juryens begrunnelse:

«Årets vinner av NTNU Filmpris er produsent og regissør Line Klungseth Johansen. Hun er en ambisiøs, kompromissløs og kunstnerisk nyskapende filmskaper. Klungseth Johansens unike kortfilmer ​Flimmer (2011),​ All In (2015) og​ Prosess:pus​t (2016) har blitt vist på utallige festivaler og har vunnet flere priser. Hun har også flere spektakulære musikkvideoer på CV-en, blant annet for Highasakite og The Fjords. I tillegg til å sprenge grenser i utforskingen av det filmatiske uttrykket, strekker hun seg i sin jakt på nye prosjekter og samarbeid på tvers av selskaper, regioner og landegrenser.

Klungseth Johansen har flere kortfilmer i produksjon i år. I fjor vant hun, sammen med sine kolleger i Helmet, 750.000 kroner i Vårstigen-konkurransen til utvikling av spillefilmprosjektet Grimsbys​om Helmet beskriver som en «TwinPeaks-historie» for barn. I tillegg til å ha mange prosjekt underveis, er Klungseth Johansen lidenskapelig opptatt av å bygge filmbransje i Trøndelag. Gjennom sitt flerårige engasjement i Minimalen Kortfilmfestival er hun spesielt opptatt av nye talenter, både for å få vist frem deres filmer og utvide deres nettverk.

Klungseth Johansen er en sjenerøs bidragsyter til filmmiljøet i Trøndelag. Hun spiller en viktig rolle i profesjonaliseringen av bransjen og arbeider målbevisst for å realisere de store produksjonene som vi trenger for å kunne bygge en bærekraftig filmbransje i Trøndelag».


Klungseth Johansen er utdannet fra NTNU innen film- og videoproduksjon og har en master i filmvitenskap. Hun var fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2017 og har sitt daglige virke i Helmet Films & Visual Effects, der hun har ansvar for selskapets satsing på fiksjon.


Juryen har bestått av direktør Silje Engeness i Kosmorama, førsteamanuensis Asbjørn Tiller ved Institutt for kunst og medievitenskap på NTNU, filmprodusent Yngve Sæther, daglig leder Eli Gjerde i Midtnorsk filmsenter og seniorrådgiver Gunnar Kåre Hansen i kommunikasjonsavdelingen ved NTNU.

MENY