Filmsamtalen: Per-Olav Sørensen

Filmsamtalen: Per-Olav Sørensen

Han ligger ikke på latsiden, Per-Olav Sørensen: Nå har han premiere på Netflix-serien ”Quicksand”, om en skolemassakre i en svensk forstad. Samtidig går han i opptak med enda en Netflix-serie, ”Hjem til Jul”, før han starter på ”Kommando” for Viaplay – en serie med fire kvinnelige hovedroller som tar utgangspunkt i den norske bombingen av Libya.

De siste årene har Per Olav Sørensen stått bak mange store løft i norsk tv-drama, først og fremst Halvbroren, Kampen om Tungvannet og Nobel. Men det var bare begynnelsen: Neste uke er det premiere på Netflix-serien Quicksand, som han har hovedregi på, og allerede denne uken er han i opptak med Hjem til Jul, også den for Netflix. Den meste kontroversielle serien fra Sørensen blir garantert Kommando, som han har drevet fram selv, for Viaplay. Der skal han sammen med fire kvinnelige skuespillere i hovedrollene skildre hvordan fredsnasjonen Norge gikk til krig mot Libya i 2011. Våren og sommeren det året slapp nemlig norske kampfly 588 bomber i Libya. Det savner sidestykke i norsk historie, mener Sørensen.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen

Filmsamtalen: Per-Olav Sørensen

Filmsamtalen: Per-Olav Sørensen

Han ligger ikke på latsiden, Per-Olav Sørensen: Nå har han premiere på Netflix-serien ”Quicksand”, om en skolemassakre i en svensk forstad. Samtidig går han i opptak med enda en Netflix-serie, ”Hjem til Jul”, før han starter på ”Kommando” for Viaplay – en serie med fire kvinnelige hovedroller som tar utgangspunkt i den norske bombingen av Libya.

De siste årene har Per Olav Sørensen stått bak mange store løft i norsk tv-drama, først og fremst Halvbroren, Kampen om Tungvannet og Nobel. Men det var bare begynnelsen: Neste uke er det premiere på Netflix-serien Quicksand, som han har hovedregi på, og allerede denne uken er han i opptak med Hjem til Jul, også den for Netflix. Den meste kontroversielle serien fra Sørensen blir garantert Kommando, som han har drevet fram selv, for Viaplay. Der skal han sammen med fire kvinnelige skuespillere i hovedrollene skildre hvordan fredsnasjonen Norge gikk til krig mot Libya i 2011. Våren og sommeren det året slapp nemlig norske kampfly 588 bomber i Libya. Det savner sidestykke i norsk historie, mener Sørensen.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen

MENY