Christian Lo og Erik Poppe hedret av kinosjefene

Christian Lo og Erik Poppe hedret av kinosjefene

Erik Poppe og Christian Lo er tildelt kinosjefenes pris Sølvklumpen for filmene «Los Bando» og «Utøya, 22. juli»

Christian Lo mottok Sølvklumpen for beste norske familiefilm for Los Bando. Dette var andre gang Lo er tildelt Sølvklumpen, han har tidligere fått samme pris for Bestevenner.  Juryen beskriver Los Bando som ”en humoristisk film som tar barn og unge på alvor, og også fungerer godt for en voksen publikummer. Det er en film med godt driv, og en morsom og actionfylt roadmovie om den store guttedrømmen: Å vinne NM i rock. Juryen trekker også frem filmens unge og sjarmerende skuespillere”.

Erik Poppe mottok Sølvklumpen for beste norske film for Utøya, 22. juli. Han har tidligere blitt tildelt Sølvklumpen for Kongens nei, Tusen ganger godnatt og De Usynlige. Juryen sier at Utøya, 22. juli er en film ”med imponerende skuespillerprestasjoner, og en meget sterk hovedrolle. Et vanskelig tema er behandlet med verdighet og respekt, og er medrivende uten å være sentimental.”

Sølvklumpen har blitt utdelt av Norske Kinosjefers Forbund siden 1958. Blant de tidligere vinnerne er Arne Skouen, Ingmar Bergman, Anja Breien, Knut Bohwin, Espen Thorstensson, Svend Vam og Petter Vennerød, Erik Gustavson, Hans Petter Moland, Aksel Hennie, Bent Hamer, Marius Holst, Joachim Rønning og Espen Sandhaug, Rasmus Sivertsen, André Øverdal og Harald Zwart.

Juryen for Sølvklumpen 2018 besto av Andreas Gilhuus, Larvik (juryleder), Torhild Vie, Førde, og Anita Kristensen, Bø. Prisene ble utdelt av Torhild Vie og leder i Norske Kinosjefers Forbund, Jørgen Søderberg Jansen, under kinoenes bransjetreff på Filmens Hus.

Foto av Sigurd Moe Hetland

Christian Lo og Erik Poppe hedret av kinosjefene

Christian Lo og Erik Poppe hedret av kinosjefene

Erik Poppe og Christian Lo er tildelt kinosjefenes pris Sølvklumpen for filmene «Los Bando» og «Utøya, 22. juli»

Christian Lo mottok Sølvklumpen for beste norske familiefilm for Los Bando. Dette var andre gang Lo er tildelt Sølvklumpen, han har tidligere fått samme pris for Bestevenner.  Juryen beskriver Los Bando som ”en humoristisk film som tar barn og unge på alvor, og også fungerer godt for en voksen publikummer. Det er en film med godt driv, og en morsom og actionfylt roadmovie om den store guttedrømmen: Å vinne NM i rock. Juryen trekker også frem filmens unge og sjarmerende skuespillere”.

Erik Poppe mottok Sølvklumpen for beste norske film for Utøya, 22. juli. Han har tidligere blitt tildelt Sølvklumpen for Kongens nei, Tusen ganger godnatt og De Usynlige. Juryen sier at Utøya, 22. juli er en film ”med imponerende skuespillerprestasjoner, og en meget sterk hovedrolle. Et vanskelig tema er behandlet med verdighet og respekt, og er medrivende uten å være sentimental.”

Sølvklumpen har blitt utdelt av Norske Kinosjefers Forbund siden 1958. Blant de tidligere vinnerne er Arne Skouen, Ingmar Bergman, Anja Breien, Knut Bohwin, Espen Thorstensson, Svend Vam og Petter Vennerød, Erik Gustavson, Hans Petter Moland, Aksel Hennie, Bent Hamer, Marius Holst, Joachim Rønning og Espen Sandhaug, Rasmus Sivertsen, André Øverdal og Harald Zwart.

Juryen for Sølvklumpen 2018 besto av Andreas Gilhuus, Larvik (juryleder), Torhild Vie, Førde, og Anita Kristensen, Bø. Prisene ble utdelt av Torhild Vie og leder i Norske Kinosjefers Forbund, Jørgen Søderberg Jansen, under kinoenes bransjetreff på Filmens Hus.

Foto av Sigurd Moe Hetland

MENY