SKAM-stjerne med hovedrollen i Myklebust Syversens ”Disco”

SKAM-stjerne med hovedrollen i Myklebust Syversens ”Disco”

Josefine Frida Pettersen, mest kjent for sin rolle som Noora i tv-serien SKAM, skal spille hovedrollen i Jorunn Myklebust Syversens nye spillefilm «Disco».

DISCO blir den første spillefilmen Josefine Frida Pettersen (foto av Jørgen Nordby) medvirker i som hovedrolleinnehaver. I andre roller finner vi skuespillerne Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

Som vi har meldt om tidligere ble filmprosjektet denne uken luftet som works in progress under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg.

Pettersen spiller 19 år gamle Mirjam som er verdensmester i disco- og freestyle dans. «Hun har et unikt talent og lever for dansen. Mirjams familie har viet sine liv til Gud og det forventes at Mirjam skal ha en lys framtid i frikirken de tilhører. Men når Mirjam får panikkanfall under et dansemesterskap, utløser dette fortrengte minner om familien og barndommen. Hun begynner å tvile på troen sin og klarer ikke å danse lenger. I stedet for begynner hun å lete etter svar i en fundamentalistisk menighet».

DISCO handler om maktubalanse i nære relasjoner og miljøer, og belyser framveksten av religiøse grupper, sier manusforfatter og regissør Myklebust Syversen, som skryter av samarbeidet med Pettersen:

– Josefines evne til å være tilstede, lytte og tune seg inn på dem hun spiller mot er unik. Hun er et av de mest talentfulle, kloke og hardtarbeidende menneskene jeg har møtt. Dialogen med henne ble veldig viktig for manusutviklingen av DISCO. 

Jorunn Myklebust Syversen spillefilmdebuterte i 2017 med den kritikerroste HOGGEREN. DISCO ble spilt inn i fjor og klippes nå. Filmen har planlagt kinopremiere i Norge til høsten/vinteren og er den andre filmen Myklebust Syversen lager sammen med produsent Maria Ekerhovd i Mer Film.

Vi er stolte over å få vise de første klippene fra DISCO ved filmfestivalen i Gøteborg. Jorunn leverer med DISCO igjen et autentisk innblikk i miljøer og karakterer vi ikke har sett skildret på film før. Hun har en sterk historie å fortelle, og hun gjør det i et originalt og visjonært filmspråk, sier produsent Maria Ekerhovd.

Mer Film er et ambisiøst og uavhengig produksjon- og distribusjonsselskap med hovedbase i Tromsø og Bergen. Mer Film står bak filmer som Iram Haqs kinosuksess HVA VIL FOLK SI, Ole Giævers MOT NATUREN og Jorunn Myklebust Syversens HOGGERENDISCO skal distribueres på kino i Norge av Mer Film.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

SKAM-stjerne med hovedrollen i Myklebust Syversens ”Disco”

SKAM-stjerne med hovedrollen i Myklebust Syversens ”Disco”

Josefine Frida Pettersen, mest kjent for sin rolle som Noora i tv-serien SKAM, skal spille hovedrollen i Jorunn Myklebust Syversens nye spillefilm «Disco».

DISCO blir den første spillefilmen Josefine Frida Pettersen (foto av Jørgen Nordby) medvirker i som hovedrolleinnehaver. I andre roller finner vi skuespillerne Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

Som vi har meldt om tidligere ble filmprosjektet denne uken luftet som works in progress under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg.

Pettersen spiller 19 år gamle Mirjam som er verdensmester i disco- og freestyle dans. «Hun har et unikt talent og lever for dansen. Mirjams familie har viet sine liv til Gud og det forventes at Mirjam skal ha en lys framtid i frikirken de tilhører. Men når Mirjam får panikkanfall under et dansemesterskap, utløser dette fortrengte minner om familien og barndommen. Hun begynner å tvile på troen sin og klarer ikke å danse lenger. I stedet for begynner hun å lete etter svar i en fundamentalistisk menighet».

DISCO handler om maktubalanse i nære relasjoner og miljøer, og belyser framveksten av religiøse grupper, sier manusforfatter og regissør Myklebust Syversen, som skryter av samarbeidet med Pettersen:

– Josefines evne til å være tilstede, lytte og tune seg inn på dem hun spiller mot er unik. Hun er et av de mest talentfulle, kloke og hardtarbeidende menneskene jeg har møtt. Dialogen med henne ble veldig viktig for manusutviklingen av DISCO. 

Jorunn Myklebust Syversen spillefilmdebuterte i 2017 med den kritikerroste HOGGEREN. DISCO ble spilt inn i fjor og klippes nå. Filmen har planlagt kinopremiere i Norge til høsten/vinteren og er den andre filmen Myklebust Syversen lager sammen med produsent Maria Ekerhovd i Mer Film.

Vi er stolte over å få vise de første klippene fra DISCO ved filmfestivalen i Gøteborg. Jorunn leverer med DISCO igjen et autentisk innblikk i miljøer og karakterer vi ikke har sett skildret på film før. Hun har en sterk historie å fortelle, og hun gjør det i et originalt og visjonært filmspråk, sier produsent Maria Ekerhovd.

Mer Film er et ambisiøst og uavhengig produksjon- og distribusjonsselskap med hovedbase i Tromsø og Bergen. Mer Film står bak filmer som Iram Haqs kinosuksess HVA VIL FOLK SI, Ole Giævers MOT NATUREN og Jorunn Myklebust Syversens HOGGERENDISCO skal distribueres på kino i Norge av Mer Film.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY