«Blindsone» tildelt kritikerprisen i Gøteborg

«Blindsone» tildelt kritikerprisen i Gøteborg

Tuva Novotnys «Blindsone» ble sent i går kveld tildelt kritikerprisen under filmfestivalen i Gøteborg. Les mer om begrunnelsen og hvilken film som vant hovedprisen på én million kroner i det nordiske konkurranseprogrammet.

Det norske filmen Blindsone ble sent i går kveld tildelt kritikerprisen, eller Fipresci-prisen, under filmfestivalen i Gøteborg. Prisen deles ut av det internasjonale kritikerlaget og går til en film som deltar i det nordiske konkurranseprogrammet.

Blindsone er Tuva Novotnys debut som spillefilmsregissør og manusforfatter, og er skutt i én lang tagning på 98 minutter. I de sentrale rollene finner vi Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen.

Blindsone følger «en mors kamp for å forstå sin datters krise, når den rammer hele familien. Hvordan kan vi som voksne, foreldre og samfunn hjelpe barn og ungdom å åpne opp om vanskelige tanker og psykiske lidelser, når idealene bygger på lykke og overskudd?» I høst ble Pia Tjelta tildelt prisen som beste skuespillerinne under San Sebastian internasjonale film festival for sin innsats i hovedrollen, og under CPH PIX i København ble Tuva Novotny tildelt New Talent Grand PIX for manus/regi.

Gøteborg-juryens begrunnelse er som følger:

«För en oklanderlig film tagen i en enda tagning, i de svåraste situationerna, samtidigt som flera enastående skådespelare regisseras på ett oändligt antal platser. Och för ett manus som är byggt på hjärta, värme och på mycket verklighetstrogna, nervkittlande omständigheter».

Årets jury besto av et internasjonalt sammensatt kritikerpanel: Dominique MartinezShy Segev og Nina Sputnitskaya.

Festivalens største pris, Dragon Award Best Nordic Film, på én million kroner, gikk til Queen of Hearts, med regi av May el-Toukhy. Les mer om alle prisene.


Få med deg vår podcast med Pia Tjelta

Les vårt intervju med filmfotografen Jonas Alarik

Les vårt intervju med Tuva Novotny

«Blindsone» tildelt kritikerprisen i Gøteborg

«Blindsone» tildelt kritikerprisen i Gøteborg

Tuva Novotnys «Blindsone» ble sent i går kveld tildelt kritikerprisen under filmfestivalen i Gøteborg. Les mer om begrunnelsen og hvilken film som vant hovedprisen på én million kroner i det nordiske konkurranseprogrammet.

Det norske filmen Blindsone ble sent i går kveld tildelt kritikerprisen, eller Fipresci-prisen, under filmfestivalen i Gøteborg. Prisen deles ut av det internasjonale kritikerlaget og går til en film som deltar i det nordiske konkurranseprogrammet.

Blindsone er Tuva Novotnys debut som spillefilmsregissør og manusforfatter, og er skutt i én lang tagning på 98 minutter. I de sentrale rollene finner vi Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen.

Blindsone følger «en mors kamp for å forstå sin datters krise, når den rammer hele familien. Hvordan kan vi som voksne, foreldre og samfunn hjelpe barn og ungdom å åpne opp om vanskelige tanker og psykiske lidelser, når idealene bygger på lykke og overskudd?» I høst ble Pia Tjelta tildelt prisen som beste skuespillerinne under San Sebastian internasjonale film festival for sin innsats i hovedrollen, og under CPH PIX i København ble Tuva Novotny tildelt New Talent Grand PIX for manus/regi.

Gøteborg-juryens begrunnelse er som følger:

«För en oklanderlig film tagen i en enda tagning, i de svåraste situationerna, samtidigt som flera enastående skådespelare regisseras på ett oändligt antal platser. Och för ett manus som är byggt på hjärta, värme och på mycket verklighetstrogna, nervkittlande omständigheter».

Årets jury besto av et internasjonalt sammensatt kritikerpanel: Dominique MartinezShy Segev og Nina Sputnitskaya.

Festivalens største pris, Dragon Award Best Nordic Film, på én million kroner, gikk til Queen of Hearts, med regi av May el-Toukhy. Les mer om alle prisene.


Få med deg vår podcast med Pia Tjelta

Les vårt intervju med filmfotografen Jonas Alarik

Les vårt intervju med Tuva Novotny

MENY