Dette er filmvåren

Dette er filmvåren

Anført av den episke storfilmen ”Amundsen” og den etterlengtede filmversjonen av ”Ut og stjæle hester” står vi overfor en knapp norsk filmvår. Her er alle filmene.

Les også: Den utrolige krympende filmvåren

Psycobitch

”Hvis du spør Frida har hun valgt rollen som klassens outsider selv. De andre på skolen er uansett enige i at hun er totalt annerledes. Marius går i samme klasse og gjør stort sett alt han kan for å fremstå som en suksess. Når de to blir plassert sammen i gruppearbeid ser Marius det som nok en mulighet til å vise seg frem for de andre, men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt. Gruppearbeidet blir starten på et turbulent forhold mellom dem, men i fighten med Frida opplever Marius også noe spennende og utfordrende han aldri har kjent før… ”

PREMIERE 11. januar REGISSØR Martin Lund MANUS Martin Lund SKUESPILLERE Jonas Tidemann, Elli Rhiannon Müller Osborne, Henrik Rafaelsen, Jannicke Kruse Jåtog PRODUSENT Ruben Thorkildsen PRODUKSJONSSELSKAP Ape&Bjørn AS DISTRIBUTØR Norsk Filmdistribusjon AS

Born2Drive

”I Born2Drive følger vi verdens yngste rallycross sjåfør, Oliver Solberg, i hans reise mot å bli nordisk mester i rallycross. Olivers store drøm er å kjøre mot sin far, verdensmester Petter Solberg, noe pappa Petter nekter å gjennomføre før Oliver har blitt en tilstrekkelig god sjåfør. En utfordring Oliver tar på strak arm, og 15 år gammel velger han å flytte til Frankrike for å gå på motorsportskole, helt alene. Oliver blir en stadig bedre sjåfør, men ikke alt går som forventet da pappa Petter plutselig blir alvorlig syk. Born2Drive er ekte biler, stor lidenskap og 600 illsinte hestekrefter under panseret. En film med fartsfylte actionscener og stor spenning. Rett og slett dokumentarens The Fast and the Furious.”

(Dokumentar) PREMIERE 8. februar REGISSØR Daniel Fahre MANUS Linn-Jeanethe Kyed FOTO Daniel Fahre, Eivind Aurstad MEDVIRKENDE Oliver Solberg, Petter Solberg PRODUSENTER Tom Marius Kittilsen, Janne Hjeltnes og Knut Inge Solbu PRODUKSJONSSELSKAP Fenomen Studios AS DISTRIBUTØR Norsk Filmdistribusjon

Amundsen

”Hvordan kunne Roald Amundsen, en ukjent mann fra fattige Norge, bli verdens største polfarer gjennom tidene? Svaret ligger ikke i en enkelt ekspedisjon, men i en lengre, dramatisk og episk historie om livet til en bemerkelsesverdig og fascinerende mann.”

PREMIERE 15. februar REGISSØR Espen Sandberg MANUS Ravn Lanesskog FOTO Pål Ulvik Rokseth SKUESPILLERE Pål Sverre Hagen, Christian Rubeck, Katherine Waterston PRODUSENTER John M. Jacobsen, Kristian Sinkerud og Espen Horn PRODUKSJONSSELSKAP Motion Blur Film AS DISTRIBUTØR SF Studios

Kamel

”Da Torarin (9) flytter til Sørøya, lengst nord i Norge, ønsker han og søsteren Svalin (12) seg hest. I stedet får de to mongolske kameler. Dyrene er viljesterke og liker ikke trening, men bare trente kameler kan brukes til ridning. Familien må ha hjelp, men det er dårlig med kameltrenere på Sørøya. De reiser helt til Mongolia, og der finner de en ekte kameltrener. Torarin og familien er ikke helt forberedt på at han også vil benytte mongolske treningsmetoder.”

(Dokumentar) PREMIERE 15. februar REGISSØR Karl Emil Rikardsen MANUS Karl Emil Rikardsen FOTO Viggo Knudsen MEDVIRKENDE Torarin, Svalin, Øystein, Oddveig PRODUSENTER Knut Skoglund og Karl Emil Rikardsen PRODUKSJONSSELSKAP Relation04 Media AS DISTRIBUTØR Tour de Force AS

Ut og stjæle hester

«Året er 1999. Trond er 67 år gammel, og har flyttet til en øde plass. Når høsten nærmer seg vinter gleder han seg til nyttårsaften, som han skal feire helt alene. Han oppdager en nabo, en mann han kjente sommeren 1948. Den sommeren faren forberedte han på det store sviket. Men også den sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær; den samme kvinnen faren ønsket å dele livet sitt med. Ut og stjæle hester er basert på Per Pettersons internasjonale bestselger fra 2003, som har toppet bestselgerlistene i Norge, vunnet en rekke internasjonale litteraturpriser og er oversatt til over 50 språk.»

PREMIERE 8. mars REGISSØR Hans Petter Moland MANUS Hans Petter Moland FOTO Rasmus Vidbæk SKUESPILLERE Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Danica Curcic, Jon Ranes PRODUSENTER Håkon Øverås og Turid Øversveen PRODUKSJONSSELSKAP 4 1/2 Fiksjon AS DISTRIBUTØR Nordisk Film Distribusjon AS

Jeg ser deg

«Hvert år forsvinner flere titalls mennesker i Norge. Når politiet gir opp og slutter å lete, velger noen pårørende å henvende seg til Michael Winger for å finne sine savnede. Winger vil ikke kalle seg klarsynt, men mener at han har en sterk intuisjon som gjør at han kan komme i kontakt med minner og følelser som preget de savnede før de forsvant. Han mener at vi bruker sansene våre mye mindre enn det vi er skapt for å gjøre, og dermed kan flere trene seg opp til bedre å lytte til sitt indre og følge magefølelsen. Winger har hjulpet flere med å finne savnede familiemedlemmer, men mange er fremdeles skeptiske».

(Dokumentar) PREMIERE 15. mars REGISSØR Maria Salazar MANUS Maria Salazar og Anders Øvregaard FOTO Kristoffer Nylund Grindheim MEDVIRKENDE Michael Winger, Tore Salvesen, Didrik Søderlind, Torstein Røyne PRODUSENTER Anders Graham og Rabea Junge Wold PRODUKSJONSSELSKAP Turbin Film AS DISTRIBUTØR Europafilm AS

Les også: Den utrolige krympende filmvåren

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette er filmvåren

Dette er filmvåren

Anført av den episke storfilmen ”Amundsen” og den etterlengtede filmversjonen av ”Ut og stjæle hester” står vi overfor en knapp norsk filmvår. Her er alle filmene.

Les også: Den utrolige krympende filmvåren

Psycobitch

”Hvis du spør Frida har hun valgt rollen som klassens outsider selv. De andre på skolen er uansett enige i at hun er totalt annerledes. Marius går i samme klasse og gjør stort sett alt han kan for å fremstå som en suksess. Når de to blir plassert sammen i gruppearbeid ser Marius det som nok en mulighet til å vise seg frem for de andre, men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt. Gruppearbeidet blir starten på et turbulent forhold mellom dem, men i fighten med Frida opplever Marius også noe spennende og utfordrende han aldri har kjent før… ”

PREMIERE 11. januar REGISSØR Martin Lund MANUS Martin Lund SKUESPILLERE Jonas Tidemann, Elli Rhiannon Müller Osborne, Henrik Rafaelsen, Jannicke Kruse Jåtog PRODUSENT Ruben Thorkildsen PRODUKSJONSSELSKAP Ape&Bjørn AS DISTRIBUTØR Norsk Filmdistribusjon AS

Born2Drive

”I Born2Drive følger vi verdens yngste rallycross sjåfør, Oliver Solberg, i hans reise mot å bli nordisk mester i rallycross. Olivers store drøm er å kjøre mot sin far, verdensmester Petter Solberg, noe pappa Petter nekter å gjennomføre før Oliver har blitt en tilstrekkelig god sjåfør. En utfordring Oliver tar på strak arm, og 15 år gammel velger han å flytte til Frankrike for å gå på motorsportskole, helt alene. Oliver blir en stadig bedre sjåfør, men ikke alt går som forventet da pappa Petter plutselig blir alvorlig syk. Born2Drive er ekte biler, stor lidenskap og 600 illsinte hestekrefter under panseret. En film med fartsfylte actionscener og stor spenning. Rett og slett dokumentarens The Fast and the Furious.”

(Dokumentar) PREMIERE 8. februar REGISSØR Daniel Fahre MANUS Linn-Jeanethe Kyed FOTO Daniel Fahre, Eivind Aurstad MEDVIRKENDE Oliver Solberg, Petter Solberg PRODUSENTER Tom Marius Kittilsen, Janne Hjeltnes og Knut Inge Solbu PRODUKSJONSSELSKAP Fenomen Studios AS DISTRIBUTØR Norsk Filmdistribusjon

Amundsen

”Hvordan kunne Roald Amundsen, en ukjent mann fra fattige Norge, bli verdens største polfarer gjennom tidene? Svaret ligger ikke i en enkelt ekspedisjon, men i en lengre, dramatisk og episk historie om livet til en bemerkelsesverdig og fascinerende mann.”

PREMIERE 15. februar REGISSØR Espen Sandberg MANUS Ravn Lanesskog FOTO Pål Ulvik Rokseth SKUESPILLERE Pål Sverre Hagen, Christian Rubeck, Katherine Waterston PRODUSENTER John M. Jacobsen, Kristian Sinkerud og Espen Horn PRODUKSJONSSELSKAP Motion Blur Film AS DISTRIBUTØR SF Studios

Kamel

”Da Torarin (9) flytter til Sørøya, lengst nord i Norge, ønsker han og søsteren Svalin (12) seg hest. I stedet får de to mongolske kameler. Dyrene er viljesterke og liker ikke trening, men bare trente kameler kan brukes til ridning. Familien må ha hjelp, men det er dårlig med kameltrenere på Sørøya. De reiser helt til Mongolia, og der finner de en ekte kameltrener. Torarin og familien er ikke helt forberedt på at han også vil benytte mongolske treningsmetoder.”

(Dokumentar) PREMIERE 15. februar REGISSØR Karl Emil Rikardsen MANUS Karl Emil Rikardsen FOTO Viggo Knudsen MEDVIRKENDE Torarin, Svalin, Øystein, Oddveig PRODUSENTER Knut Skoglund og Karl Emil Rikardsen PRODUKSJONSSELSKAP Relation04 Media AS DISTRIBUTØR Tour de Force AS

Ut og stjæle hester

«Året er 1999. Trond er 67 år gammel, og har flyttet til en øde plass. Når høsten nærmer seg vinter gleder han seg til nyttårsaften, som han skal feire helt alene. Han oppdager en nabo, en mann han kjente sommeren 1948. Den sommeren faren forberedte han på det store sviket. Men også den sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær; den samme kvinnen faren ønsket å dele livet sitt med. Ut og stjæle hester er basert på Per Pettersons internasjonale bestselger fra 2003, som har toppet bestselgerlistene i Norge, vunnet en rekke internasjonale litteraturpriser og er oversatt til over 50 språk.»

PREMIERE 8. mars REGISSØR Hans Petter Moland MANUS Hans Petter Moland FOTO Rasmus Vidbæk SKUESPILLERE Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Danica Curcic, Jon Ranes PRODUSENTER Håkon Øverås og Turid Øversveen PRODUKSJONSSELSKAP 4 1/2 Fiksjon AS DISTRIBUTØR Nordisk Film Distribusjon AS

Jeg ser deg

«Hvert år forsvinner flere titalls mennesker i Norge. Når politiet gir opp og slutter å lete, velger noen pårørende å henvende seg til Michael Winger for å finne sine savnede. Winger vil ikke kalle seg klarsynt, men mener at han har en sterk intuisjon som gjør at han kan komme i kontakt med minner og følelser som preget de savnede før de forsvant. Han mener at vi bruker sansene våre mye mindre enn det vi er skapt for å gjøre, og dermed kan flere trene seg opp til bedre å lytte til sitt indre og følge magefølelsen. Winger har hjulpet flere med å finne savnede familiemedlemmer, men mange er fremdeles skeptiske».

(Dokumentar) PREMIERE 15. mars REGISSØR Maria Salazar MANUS Maria Salazar og Anders Øvregaard FOTO Kristoffer Nylund Grindheim MEDVIRKENDE Michael Winger, Tore Salvesen, Didrik Søderlind, Torstein Røyne PRODUSENTER Anders Graham og Rabea Junge Wold PRODUKSJONSSELSKAP Turbin Film AS DISTRIBUTØR Europafilm AS

Les også: Den utrolige krympende filmvåren

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY