Amandautdelingen står uten tv-avtale

Amandautdelingen står uten tv-avtale

Amandashowet står uten en tv-avtale etter at NRK i likhet med TV2 takket nei til å vise det. Vil strømming bli løsningen?

Som vi meldte om tidligere i høst ville NRK etter all sannsynlighet takke nei til å produsere og vise Amandashowet. I dag meldte NRK nyhetsmorgen at NRK formelt har avslått tilbudet om å vise showet.

Dermed står det tradisjonelle tv-showet uten noen tv-avtale. TV2 takket av etter sin siste sending i fjor, og er ikke interessert i å gå videre med samarbeidet.

– Per i dag ser det ikke ut til å bli TV-sending i 2019. Tidene for denne typen show på lineær TV generelt har endrer seg, og TV-kanalene har ikke vært interessert rett og slett, sier festivalsjef Tonje Hardersen til NRK.

Det har vært sviktende seertall de siste årene, og kulturredaktør Marius Hoel i NRK har ikke troen på at et show er riktig måte for NRK å bruke sine ressurser.

– Vi hadde ikke satt av budsjettmidler til en så omfattende produksjon. Vi må vurdere hva som er den beste måten og bruker penger på, og om det er andre måter vi kan løfte og dekke norsk film, sier han til NRK.

Hardersen mener en mulig løsning for Amandautdelingen kan bli strømming på nett som de håper å vise i kinosaler i storbyene i landet.

I høst tok Rushprints redaktør til orde for å tenke helt nytt. Seerne har mistet interesse for denne typen show, mente han, og det er lenge siden 600 000 nordmenn i 2009 så at Max Manus ble hyllet av sine egne.

”Selv Oscarshowet sliter med den samme utfordringen. Bransjer som hyller seg selv er ikke lenger like sexy. Som fagblad slår vi derfor et slag for fagligheten. Hva om utdelingen faktisk ble noe så prosaisk som en mer grundig gjennomgang av filmåret, der flere fagfunksjoner slipper til og underholdningsinnslagene bærer mindre preg av venstrehåndsarbeid? Hva om seerne fikk større innsyn og forståelse for hva det innebærer å lage film, formidlet med samme snert og formidlingsevne som våre beste filmskapere er kjent for?»

Prisutdelingen vil ellers gå som normalt i Festiviteten 17. august.

Amandautdelingen står uten tv-avtale

Amandautdelingen står uten tv-avtale

Amandashowet står uten en tv-avtale etter at NRK i likhet med TV2 takket nei til å vise det. Vil strømming bli løsningen?

Som vi meldte om tidligere i høst ville NRK etter all sannsynlighet takke nei til å produsere og vise Amandashowet. I dag meldte NRK nyhetsmorgen at NRK formelt har avslått tilbudet om å vise showet.

Dermed står det tradisjonelle tv-showet uten noen tv-avtale. TV2 takket av etter sin siste sending i fjor, og er ikke interessert i å gå videre med samarbeidet.

– Per i dag ser det ikke ut til å bli TV-sending i 2019. Tidene for denne typen show på lineær TV generelt har endrer seg, og TV-kanalene har ikke vært interessert rett og slett, sier festivalsjef Tonje Hardersen til NRK.

Det har vært sviktende seertall de siste årene, og kulturredaktør Marius Hoel i NRK har ikke troen på at et show er riktig måte for NRK å bruke sine ressurser.

– Vi hadde ikke satt av budsjettmidler til en så omfattende produksjon. Vi må vurdere hva som er den beste måten og bruker penger på, og om det er andre måter vi kan løfte og dekke norsk film, sier han til NRK.

Hardersen mener en mulig løsning for Amandautdelingen kan bli strømming på nett som de håper å vise i kinosaler i storbyene i landet.

I høst tok Rushprints redaktør til orde for å tenke helt nytt. Seerne har mistet interesse for denne typen show, mente han, og det er lenge siden 600 000 nordmenn i 2009 så at Max Manus ble hyllet av sine egne.

”Selv Oscarshowet sliter med den samme utfordringen. Bransjer som hyller seg selv er ikke lenger like sexy. Som fagblad slår vi derfor et slag for fagligheten. Hva om utdelingen faktisk ble noe så prosaisk som en mer grundig gjennomgang av filmåret, der flere fagfunksjoner slipper til og underholdningsinnslagene bærer mindre preg av venstrehåndsarbeid? Hva om seerne fikk større innsyn og forståelse for hva det innebærer å lage film, formidlet med samme snert og formidlingsevne som våre beste filmskapere er kjent for?»

Prisutdelingen vil ellers gå som normalt i Festiviteten 17. august.

MENY