Neste Blått Lerret: Barn, Psychobitch og Harajuku

Neste Blått Lerret: Barn, Psychobitch og Harajuku

Tre samtidsdramaer presenteres under neste utgaven av Blått Lerret: Dag Johan Haugeruds ”Barn”, Martin Lunds ”Psychobitch” og Eirik Svenssons ”Harajuku” – alle med det til felles at de skildrer barn og ungdom i en utsatt livssituasjon.

En annen ting filmene har til felles er at regissørene debuterte med kritikerroste langfilmer og er nå klare med sin tredje langfilm. Etter Det er meg du vil ha og Som du ser meg introduserer Dag Johan Haugerud oss denne gangen i Barn for et dypt alvorlig drama om liv og død.

Etter voksenfilmen Mer eller mindre mann og barnefilmen Knerten gifter seg har Martin Lund denne gangen siktet seg inn mot mellomsjiktet – ungdom. Psychobitch er «en morsom film om umulig kjærlighet og suksessjag – om Marius (15) som blir forelska i skolens psychobitch…”

Eirik Svensson har spesialisert seg på sensitive skildringer av ungdom, og har høstet mange lovord for debuten Natt til 17. og En som deg. Harajuku er en bydel i Tokyo som hovedpersonen ønsker å reise til, men først må hun møte faren sin – for første gang, på lille julaften.

Blått Lerret: Onsdag 7.november. 

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl. 20.00. DJ og bar hele kvelden. Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp.

Programleder: Tonje Skar Reiersen

Kortfilmen som vises denne kvelden er Kristian Pedersens Little Boy. Det er en abstrakt kortfilm der Pedersen har ønsket å gjenskape det ubegripelige inferno av flammer og varme som oppsto i det øyeblikket atombomben gikk av over Hiroshima i 1945 og lyste som «en andre, grusom sol».

Mer om filmene:

Barn

En ulykke rammer en barneskole i Oslo. Midt i kaoset har rektor Liv (Henriette Steenstrup) et hemmelig forhold til en av foreldrene. Hennes bror, den selvbebreidende læreren, var ikke der han burde være da ulykken skjedde og de involverte familiene vil aller helst skru tiden tilbake. Barn er en varm og nyansert film om livet og døden og hvordan små, hvite løgner får større konsekvenser enn man skulle tro.

Premiere: 18.01.2019  Skuespillere: Henriette Steenstrup,Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Adam Pålsson. Regi og manus: Dag Johan Haugerud  Produsent: Yngve Sæther for Motlys AS Foto: Øystein Mamen

Psychobitch

 

Sentralt for handlingen står Marius (15) som hjemsøkes av frykten for ikke å fremstå som en suksess. ”Når læreren spør om han vil være på gruppearbeid med klassens outsider Frida, for å hjelpe henne med skolearbeidet, er det nok en mulighet til vise seg som en suksess. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt og det blir starten på et dramatisk forhold som virkelig skal teste Marius sin karakter og status i klassen.

Premiere: januar 2019 Regi og manus: Martin Lund  Produsenter: Ruben Thorkildsen og Isak Eymundsson for Ape&Bjørn AS
Skuespillere: Jonas Tidemann, Elli Rhiannon Müller Osbourne, Jannike Kruse, Henrik Rafaelsen og Jakob Berg

Harajuku

 Det er lille julaften, og Vilde henger med gjengen sin på Oslo S. Når hun får vite at moren hennes har vært i en ulykke, tvinges hun til å ta kontakt med sin biologiske far. Vilde prøver å rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men på veien blir hun fanget i et emosjonelt første møte med faren.

Premiere 23.11.2018 Skuespillere: Ines Høysæter Asserson, Nicolai Cleve Broch og Ingrid Olava Regi: Eirik Svensson
Manus: Sebastian Torngren Wartin Produsent Cornelia Boysen for Maipo Film AS

Neste Blått Lerret: Barn, Psychobitch og Harajuku

Neste Blått Lerret: Barn, Psychobitch og Harajuku

Tre samtidsdramaer presenteres under neste utgaven av Blått Lerret: Dag Johan Haugeruds ”Barn”, Martin Lunds ”Psychobitch” og Eirik Svenssons ”Harajuku” – alle med det til felles at de skildrer barn og ungdom i en utsatt livssituasjon.

En annen ting filmene har til felles er at regissørene debuterte med kritikerroste langfilmer og er nå klare med sin tredje langfilm. Etter Det er meg du vil ha og Som du ser meg introduserer Dag Johan Haugerud oss denne gangen i Barn for et dypt alvorlig drama om liv og død.

Etter voksenfilmen Mer eller mindre mann og barnefilmen Knerten gifter seg har Martin Lund denne gangen siktet seg inn mot mellomsjiktet – ungdom. Psychobitch er «en morsom film om umulig kjærlighet og suksessjag – om Marius (15) som blir forelska i skolens psychobitch…”

Eirik Svensson har spesialisert seg på sensitive skildringer av ungdom, og har høstet mange lovord for debuten Natt til 17. og En som deg. Harajuku er en bydel i Tokyo som hovedpersonen ønsker å reise til, men først må hun møte faren sin – for første gang, på lille julaften.

Blått Lerret: Onsdag 7.november. 

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl. 20.00. DJ og bar hele kvelden. Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp.

Programleder: Tonje Skar Reiersen

Kortfilmen som vises denne kvelden er Kristian Pedersens Little Boy. Det er en abstrakt kortfilm der Pedersen har ønsket å gjenskape det ubegripelige inferno av flammer og varme som oppsto i det øyeblikket atombomben gikk av over Hiroshima i 1945 og lyste som «en andre, grusom sol».

Mer om filmene:

Barn

En ulykke rammer en barneskole i Oslo. Midt i kaoset har rektor Liv (Henriette Steenstrup) et hemmelig forhold til en av foreldrene. Hennes bror, den selvbebreidende læreren, var ikke der han burde være da ulykken skjedde og de involverte familiene vil aller helst skru tiden tilbake. Barn er en varm og nyansert film om livet og døden og hvordan små, hvite løgner får større konsekvenser enn man skulle tro.

Premiere: 18.01.2019  Skuespillere: Henriette Steenstrup,Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Adam Pålsson. Regi og manus: Dag Johan Haugerud  Produsent: Yngve Sæther for Motlys AS Foto: Øystein Mamen

Psychobitch

 

Sentralt for handlingen står Marius (15) som hjemsøkes av frykten for ikke å fremstå som en suksess. ”Når læreren spør om han vil være på gruppearbeid med klassens outsider Frida, for å hjelpe henne med skolearbeidet, er det nok en mulighet til vise seg som en suksess. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt og det blir starten på et dramatisk forhold som virkelig skal teste Marius sin karakter og status i klassen.

Premiere: januar 2019 Regi og manus: Martin Lund  Produsenter: Ruben Thorkildsen og Isak Eymundsson for Ape&Bjørn AS
Skuespillere: Jonas Tidemann, Elli Rhiannon Müller Osbourne, Jannike Kruse, Henrik Rafaelsen og Jakob Berg

Harajuku

 Det er lille julaften, og Vilde henger med gjengen sin på Oslo S. Når hun får vite at moren hennes har vært i en ulykke, tvinges hun til å ta kontakt med sin biologiske far. Vilde prøver å rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men på veien blir hun fanget i et emosjonelt første møte med faren.

Premiere 23.11.2018 Skuespillere: Ines Høysæter Asserson, Nicolai Cleve Broch og Ingrid Olava Regi: Eirik Svensson
Manus: Sebastian Torngren Wartin Produsent Cornelia Boysen for Maipo Film AS

MENY