Neste Blått Lerret: Street dance, mannskor og Kongomordene

Neste Blått Lerret: Street dance, mannskor og Kongomordene

Neste Blått Lerret byr på tre markante langfilmer med svært ulike kvaliteter: ”Mordene i Kongo” skildrer et mørkt kapittel vi ennå ikke har kommet til bunns i, ”Battle” er Nordens første dansefilm og i ”For vi er gutta” møter vi et nytt skakt mannskor i en norsk dokumentar.

I septemberutgaven av Blått Lerret blir det et variert program: Den eksistensielle krimthrilleren Mordene i Kongo har mange profilerte navn på rulleteksten – fra regissør Marius Holst, hovedrolleinnehaverne Aksel Hennie og Tobias Santelmann og forfatterne Nikolaj Frobenius og Stephen Uhlander.

Battle er intet mindre enn nordens første dansefilm der regissør Katarina Launing orkestrerer heftige dansescener med Lisa Teige (Skam) og Fabian Svegaard Tapia.

For vi er gutta handler om et mer eller mindre talentfullt mannskor som skal ha sin største og mest absurde jobb noensinne: Koret skal varme opp for selveste Black Sabbath foran 10.000 mennesker. Regien er ved Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen.

Når: Onsdag 19.september.

Sted: Parkteatret. Dørene åpner kl.19.30. Programstart kl. 20.00.

DJ og bar hele kvelden. Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp.

Programleder: Kalle Løchen

Mer om filmene:

Mordene i Kongo

Mordene i Kongo er basert på den sanne historien om to norske borgere, Joshua French og Tjostolv Moland, som ble dømt til døden i Øst-Kongo etter at deres innleide sjåfør ble funnet død i 2009.

Premiere: 12.10.2018
Sjanger: Drama
Regi: Marius Holst
Manus: Nikolaj Frobenius og Stephen Uhlander
Produsenter: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn for Friland Produksjon AS

Battle

Amalie (Lisa Teige) jobber hardt for å passe inn i en verden der det gjelder å ha alt – utseende, penger og dansetalent. Men da faren går konkurs raser livet hennes sammen. På skolen prøver Amalie å late som ingenting har skjedd. Så møter hun street-danseren Mikael (Fabian Svegaard Tapia), som er annerledes enn alle andre hun har møtt. Dratt mellom sin nye tilværelse hos Mikael og sine gamle venners statusjag, vikler Amalie seg inn i et stadig mer omfattende nett av løgner. Hvor lenge kan Amalie holde de to verdenene fra hverandre, og tør hun til slutt å være seg selv.

Premiere: 28.09.2018
Sjanger: Drama
Regi: Katarina Launing
Manus: Maja Lunde, medforfatter Karsten Fullu
Produsenter. Pål Røed, Christian Fredrik Martin og Frederick Howard for Friland Produksjon AS og Storm Films AS

For vi er gutta

Da Mannskoret ble dannet var det mest som en god unnskyldning for å henge med gutta og drikke øl hver tirsdag. Sammen var de udødelige. 15 år senere skal de ha sin største og mest absurde jobb noensinne. Koret skal varme opp for selveste Black Sabbath foran 10.000 mennesker. Samtidig gjennomgår kameratgjengen sin største krise, og sangen og brorskapet blir brått viktigere enn noen gang.

Premiere: 28.09.2018
Sjanger: Dokumentar
Regi og manus: Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen
Produsenter: Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson for Fuglene AS

Neste Blått Lerret: Street dance, mannskor og Kongomordene

Neste Blått Lerret: Street dance, mannskor og Kongomordene

Neste Blått Lerret byr på tre markante langfilmer med svært ulike kvaliteter: ”Mordene i Kongo” skildrer et mørkt kapittel vi ennå ikke har kommet til bunns i, ”Battle” er Nordens første dansefilm og i ”For vi er gutta” møter vi et nytt skakt mannskor i en norsk dokumentar.

I septemberutgaven av Blått Lerret blir det et variert program: Den eksistensielle krimthrilleren Mordene i Kongo har mange profilerte navn på rulleteksten – fra regissør Marius Holst, hovedrolleinnehaverne Aksel Hennie og Tobias Santelmann og forfatterne Nikolaj Frobenius og Stephen Uhlander.

Battle er intet mindre enn nordens første dansefilm der regissør Katarina Launing orkestrerer heftige dansescener med Lisa Teige (Skam) og Fabian Svegaard Tapia.

For vi er gutta handler om et mer eller mindre talentfullt mannskor som skal ha sin største og mest absurde jobb noensinne: Koret skal varme opp for selveste Black Sabbath foran 10.000 mennesker. Regien er ved Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen.

Når: Onsdag 19.september.

Sted: Parkteatret. Dørene åpner kl.19.30. Programstart kl. 20.00.

DJ og bar hele kvelden. Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp.

Programleder: Kalle Løchen

Mer om filmene:

Mordene i Kongo

Mordene i Kongo er basert på den sanne historien om to norske borgere, Joshua French og Tjostolv Moland, som ble dømt til døden i Øst-Kongo etter at deres innleide sjåfør ble funnet død i 2009.

Premiere: 12.10.2018
Sjanger: Drama
Regi: Marius Holst
Manus: Nikolaj Frobenius og Stephen Uhlander
Produsenter: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn for Friland Produksjon AS

Battle

Amalie (Lisa Teige) jobber hardt for å passe inn i en verden der det gjelder å ha alt – utseende, penger og dansetalent. Men da faren går konkurs raser livet hennes sammen. På skolen prøver Amalie å late som ingenting har skjedd. Så møter hun street-danseren Mikael (Fabian Svegaard Tapia), som er annerledes enn alle andre hun har møtt. Dratt mellom sin nye tilværelse hos Mikael og sine gamle venners statusjag, vikler Amalie seg inn i et stadig mer omfattende nett av løgner. Hvor lenge kan Amalie holde de to verdenene fra hverandre, og tør hun til slutt å være seg selv.

Premiere: 28.09.2018
Sjanger: Drama
Regi: Katarina Launing
Manus: Maja Lunde, medforfatter Karsten Fullu
Produsenter. Pål Røed, Christian Fredrik Martin og Frederick Howard for Friland Produksjon AS og Storm Films AS

For vi er gutta

Da Mannskoret ble dannet var det mest som en god unnskyldning for å henge med gutta og drikke øl hver tirsdag. Sammen var de udødelige. 15 år senere skal de ha sin største og mest absurde jobb noensinne. Koret skal varme opp for selveste Black Sabbath foran 10.000 mennesker. Samtidig gjennomgår kameratgjengen sin største krise, og sangen og brorskapet blir brått viktigere enn noen gang.

Premiere: 28.09.2018
Sjanger: Dokumentar
Regi og manus: Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen
Produsenter: Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson for Fuglene AS

MENY