«Føniks» åpner New Nordic Films i Haugesund

«Føniks» åpner New Nordic Films i Haugesund

Den norske spillefilmen «Føniks» av Camilla Strøm Henriksen skal åpne markedsprogrammet New Nordic Films under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Møt henne i samtale på web-tv om sin debutfilm.

Foto: Ylva Bjørkaas Thedin i «Føniks»

Den norske spillefilmen Føniks av Camilla Strøm Henriksen skal åpne det nordiske markedsprogrammet New Nordic Films under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Strøm Henriksen er kanskje mest kjent som skuespiller, Føniks er hennes debut som langfilmregissør. Filmen skildrer barn som må ta voksenrollen i for ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen, basert på regissørens egen barndom. I sentrale roller møter vi blant annet Ylva Bjørkaas Thedin, som også langfilmdebuterer, samt Casper Falck-Løvås, Maria Bonnevie og Sverrir Gudnason.

«Føniks er en historie om familierelasjoners kompleksiteter og sårhet, med store skuespillerprestasjoner av både Maria Bonnevie og Sverrir Gudnasson, samt de unge debutantene», heter det i omtalen. «Jill og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult».

Spillefilmkonsulenten i NFI begrunnet sin støtte til prosjektet på følgende måte:

”Dette er et originalskrevet og medrivende manus skrevet av regissøren selv. Hun har utviklet en sterk, troverdig og nyansert hovedkarakter, Jill, som innehar både driv og vilje. Regissøren er omgitt av et spennende internasjonalt team som har jobbet sammen om dette prosjektet i en årrekke. I filmen setter Strøm Henriksen fokus på barn som opplever omsorgssvikt, deres evne til å finne styrke og strategier i dette – et sterkt og viktig tema.”

Strøm Henriksen startet som skuespiller og har blant annet vunnet Amanda for sin rolle i En håndfull tid . Hun er utdannet filmregissør fra London Film School og har blant annet hatt regi på TV seriene Hotel Cæsar og Hvaler og undervist på Westerdals film- og tv-linje. Da hun gjestet Blått Lerret på forsommeren fortalte hun mer utfyllende om bakgrunnen for at det var nettopp denne historien hun ville debutere med:

Produsent er Gudny Hummelvoll for Hummelfilm. Foto er ved Ragna Jorming, produksjonsdesign ved Eva Norén og Sverrir Kristjansson på klipp.

New Nordic Films har blitt arrangert i over 20 år som et internasjonalt filmbransjemøtested og marked under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Målsetningen er å fremme eksport, festivaldeltakelse av norsk og nordisk film og økt internasjonalt samarbeid innen filmproduksjon med Norge og Norden. NNF mottar i dag støtte fra, og samarbeider med en lang rekke aktører – blant annet Nordisk film og TV-fond, Media Programme of the European Union (nå: Creative Europe), Utenriksdepartementet, en lang rekke ambassader, Norsk filminstitutt, m.fl.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

«Føniks» åpner New Nordic Films i Haugesund

«Føniks» åpner New Nordic Films i Haugesund

Den norske spillefilmen «Føniks» av Camilla Strøm Henriksen skal åpne markedsprogrammet New Nordic Films under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Møt henne i samtale på web-tv om sin debutfilm.

Foto: Ylva Bjørkaas Thedin i «Føniks»

Den norske spillefilmen Føniks av Camilla Strøm Henriksen skal åpne det nordiske markedsprogrammet New Nordic Films under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Strøm Henriksen er kanskje mest kjent som skuespiller, Føniks er hennes debut som langfilmregissør. Filmen skildrer barn som må ta voksenrollen i for ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen, basert på regissørens egen barndom. I sentrale roller møter vi blant annet Ylva Bjørkaas Thedin, som også langfilmdebuterer, samt Casper Falck-Løvås, Maria Bonnevie og Sverrir Gudnason.

«Føniks er en historie om familierelasjoners kompleksiteter og sårhet, med store skuespillerprestasjoner av både Maria Bonnevie og Sverrir Gudnasson, samt de unge debutantene», heter det i omtalen. «Jill og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult».

Spillefilmkonsulenten i NFI begrunnet sin støtte til prosjektet på følgende måte:

”Dette er et originalskrevet og medrivende manus skrevet av regissøren selv. Hun har utviklet en sterk, troverdig og nyansert hovedkarakter, Jill, som innehar både driv og vilje. Regissøren er omgitt av et spennende internasjonalt team som har jobbet sammen om dette prosjektet i en årrekke. I filmen setter Strøm Henriksen fokus på barn som opplever omsorgssvikt, deres evne til å finne styrke og strategier i dette – et sterkt og viktig tema.”

Strøm Henriksen startet som skuespiller og har blant annet vunnet Amanda for sin rolle i En håndfull tid . Hun er utdannet filmregissør fra London Film School og har blant annet hatt regi på TV seriene Hotel Cæsar og Hvaler og undervist på Westerdals film- og tv-linje. Da hun gjestet Blått Lerret på forsommeren fortalte hun mer utfyllende om bakgrunnen for at det var nettopp denne historien hun ville debutere med:

Produsent er Gudny Hummelvoll for Hummelfilm. Foto er ved Ragna Jorming, produksjonsdesign ved Eva Norén og Sverrir Kristjansson på klipp.

New Nordic Films har blitt arrangert i over 20 år som et internasjonalt filmbransjemøtested og marked under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Målsetningen er å fremme eksport, festivaldeltakelse av norsk og nordisk film og økt internasjonalt samarbeid innen filmproduksjon med Norge og Norden. NNF mottar i dag støtte fra, og samarbeider med en lang rekke aktører – blant annet Nordisk film og TV-fond, Media Programme of the European Union (nå: Creative Europe), Utenriksdepartementet, en lang rekke ambassader, Norsk filminstitutt, m.fl.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY