Filmsamtalen: Ni tips i sommervarmen

Filmsamtalen: Ni tips i sommervarmen

Vårt panel tar et avbrekk fra fotball-VM og kommer med ni anbefalinger – fra skrekkfilmen Hereditary til bakeprogrammet Nailed It. Vi tar også turen innom nylig avdøde Claude Lanzmanns Shoa og tv-personligheten Anthony Bourdains unike matprogram.

Vi har ikke sett så mye, hevdet vårt faste panel, men så hadde de sett ganske mye likevel. Gry Rustad har blant annet latt seg underholde av bakeprogrammet Nailed It, Kai Schwind har latt seg skremme av Hereditary og Jon Inge Faldalen har gravd i arkivene. Dette er selvsagt bare en inngang til en større samtale om alle de filmene og seriene de har hatt i tankene i sommervarmen, og som her må bearbeides. Noen få stikkord: Sesong to av Zombie Lars, Hannah Gadsby’s Netflix stand-up spesial Nanette og de nylig avdøde legendene Claude Lanzmann og Anthony Bourdain.

Og så gjenintroduserer vi våre lesere for den analoge gleden ved å bestille dvd-er via post. For det er fortsatt mange filmer som ikke kan ses på noen annen måte, deriblant filmene til den amerikanske regissørlegenden Paul Mazursky. Og igjen har vi funnet noen perler i NRKs arkiver.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACTJon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen: Ni tips i sommervarmen

Filmsamtalen: Ni tips i sommervarmen

Vårt panel tar et avbrekk fra fotball-VM og kommer med ni anbefalinger – fra skrekkfilmen Hereditary til bakeprogrammet Nailed It. Vi tar også turen innom nylig avdøde Claude Lanzmanns Shoa og tv-personligheten Anthony Bourdains unike matprogram.

Vi har ikke sett så mye, hevdet vårt faste panel, men så hadde de sett ganske mye likevel. Gry Rustad har blant annet latt seg underholde av bakeprogrammet Nailed It, Kai Schwind har latt seg skremme av Hereditary og Jon Inge Faldalen har gravd i arkivene. Dette er selvsagt bare en inngang til en større samtale om alle de filmene og seriene de har hatt i tankene i sommervarmen, og som her må bearbeides. Noen få stikkord: Sesong to av Zombie Lars, Hannah Gadsby’s Netflix stand-up spesial Nanette og de nylig avdøde legendene Claude Lanzmann og Anthony Bourdain.

Og så gjenintroduserer vi våre lesere for den analoge gleden ved å bestille dvd-er via post. For det er fortsatt mange filmer som ikke kan ses på noen annen måte, deriblant filmene til den amerikanske regissørlegenden Paul Mazursky. Og igjen har vi funnet noen perler i NRKs arkiver.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACTJon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY