Neste Blått Lerret: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Neste Blått Lerret: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Stålsett deg for en ny norsk katastofefilm, et nytt drama om barn som må innta voksenrollen og en komisk eventyr-western: SKJELVET, VANN OVER ILD og FØNIKS vil garantert prege sommeren og høsten på kino.

I maiutgaven av Blått Lerret kan du møte flere av de samme kreative aktørene som ga oss Bølgen – men denne gangen er det hovedstaden som rystes i grunnvollene i Skjelvet. Regissøren denne gangen er John Andreas Andersen, de sentrale skuespiller er de samme, anført av Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp.

Camille Strøm Henriksen er kjent som skuespiller, Føniks er hennes debut som langfilmregissør. Filmen skildrer barn som må ta voksenrollen i for ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen, basert på regissørens egen barndom. I sentrale roller møter vi blant annet Ylva Bjørkaas Thedin, Casper Falck-Løvås, Maria Bonnevie og Sverrir Gudnason.

Joern Utkilen er mest kjent for sine dokumentarer. Vann over ild er hans første spillefilm – en komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner og et satirisk blikk på tiden vi lever i. Medvirkende skuespillere er blant annet Cato Skimten Storengen, Ole Christoffer Ertvaag, Nina Ellen Ødegård og Kristoffer Joner.

Tid: 23.mai på Parkteatret i Oslo.

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart kl. 20.00.

DJ og bar hele kvelden. Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp.

Programleder: Tonje Skar Reiersen

Mer om filmene:

 Skjelvet

I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggelser. Men heldigvis, ingen menneskeliv gikk tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan være reell. Nesten ukentlig registreres det bevegelser i og rundt Oslo.
Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv treffer hovedstaden?

Skjelvet er oppfølgeren til katastrofefilmen Bølgen. Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet – det er Norges hovedstad!

Premiere: 31.08.2018. Sjanger: katastrofefilm. Regi: John Andreas Andersen. Manus: Harald Rosenløw Eeg og John Kaare Raake Produsenter: Martin Sundland og Are Heidenstrøm for Fantefilm. Skuespillere: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp. Jonas Hoff Oftebro, Edith Haagenrud-Sande og Kathrine Thorborg Johansen

Føniks

I filmen møter vi Jill som bor sammen med sin mor og lillebror. Når moren en dag forsvinner, så velger Jill å lyve om det. Hun satser alt på at den omflakkende faren skal komme og redde henne og broren. Men Jill skjønner fort at hun må ta et valg og at sannheten vil komme for en dag

Premiere: 14.09.2018. Sjanger: drama. Manus og regi: Camilla Strøm Henriksen. Produsent: Gudny Hummelvoll for Hummelfilm. I rollene: Ylva Bjørkaas Thedin, Casper Falck-Løvås, Maria Bonnevie og Sverrir Gudnason

Vann over ild

Den særegne regissøren og manusforfatteren Joern Utkilen spillefilmdebuterer med en komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner.

I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp siden alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven. Ingen trenger eller ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre. Det skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner. Dette er en film om grådighet, korrupsjon, bevæpning og om hvordan maktsyke mennesker altfor ofte får det som de vil. Hovedtemaet er filmskaperens tanke om at verden er styrt av psykopater: At det er så mye styrke i mangel på empati at de få som ikke har det, styrer alt.

Premiere: 08.06.2018. Sjanger: Western / Eventyr/ Komedie. Manus og regi: Joern Utkilen. Produsenter: Isak Eymundsson og Ruben Thorkildsen for Ape & Bjørn. Skuespillere: Cato Skimten Storengen, Ole Christoffer Ertvaag, Nina Ellen Ødegård, Kristoffer Joner, Laura Vallenes, Jørgen Foss og Edward Schultheiss.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Neste Blått Lerret: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Neste Blått Lerret: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Stålsett deg for en ny norsk katastofefilm, et nytt drama om barn som må innta voksenrollen og en komisk eventyr-western: SKJELVET, VANN OVER ILD og FØNIKS vil garantert prege sommeren og høsten på kino.

I maiutgaven av Blått Lerret kan du møte flere av de samme kreative aktørene som ga oss Bølgen – men denne gangen er det hovedstaden som rystes i grunnvollene i Skjelvet. Regissøren denne gangen er John Andreas Andersen, de sentrale skuespiller er de samme, anført av Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp.

Camille Strøm Henriksen er kjent som skuespiller, Føniks er hennes debut som langfilmregissør. Filmen skildrer barn som må ta voksenrollen i for ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen, basert på regissørens egen barndom. I sentrale roller møter vi blant annet Ylva Bjørkaas Thedin, Casper Falck-Løvås, Maria Bonnevie og Sverrir Gudnason.

Joern Utkilen er mest kjent for sine dokumentarer. Vann over ild er hans første spillefilm – en komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner og et satirisk blikk på tiden vi lever i. Medvirkende skuespillere er blant annet Cato Skimten Storengen, Ole Christoffer Ertvaag, Nina Ellen Ødegård og Kristoffer Joner.

Tid: 23.mai på Parkteatret i Oslo.

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart kl. 20.00.

DJ og bar hele kvelden. Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp.

Programleder: Tonje Skar Reiersen

Mer om filmene:

 Skjelvet

I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggelser. Men heldigvis, ingen menneskeliv gikk tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan være reell. Nesten ukentlig registreres det bevegelser i og rundt Oslo.
Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv treffer hovedstaden?

Skjelvet er oppfølgeren til katastrofefilmen Bølgen. Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet – det er Norges hovedstad!

Premiere: 31.08.2018. Sjanger: katastrofefilm. Regi: John Andreas Andersen. Manus: Harald Rosenløw Eeg og John Kaare Raake Produsenter: Martin Sundland og Are Heidenstrøm for Fantefilm. Skuespillere: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp. Jonas Hoff Oftebro, Edith Haagenrud-Sande og Kathrine Thorborg Johansen

Føniks

I filmen møter vi Jill som bor sammen med sin mor og lillebror. Når moren en dag forsvinner, så velger Jill å lyve om det. Hun satser alt på at den omflakkende faren skal komme og redde henne og broren. Men Jill skjønner fort at hun må ta et valg og at sannheten vil komme for en dag

Premiere: 14.09.2018. Sjanger: drama. Manus og regi: Camilla Strøm Henriksen. Produsent: Gudny Hummelvoll for Hummelfilm. I rollene: Ylva Bjørkaas Thedin, Casper Falck-Løvås, Maria Bonnevie og Sverrir Gudnason

Vann over ild

Den særegne regissøren og manusforfatteren Joern Utkilen spillefilmdebuterer med en komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner.

I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp siden alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven. Ingen trenger eller ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre. Det skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner. Dette er en film om grådighet, korrupsjon, bevæpning og om hvordan maktsyke mennesker altfor ofte får det som de vil. Hovedtemaet er filmskaperens tanke om at verden er styrt av psykopater: At det er så mye styrke i mangel på empati at de få som ikke har det, styrer alt.

Premiere: 08.06.2018. Sjanger: Western / Eventyr/ Komedie. Manus og regi: Joern Utkilen. Produsenter: Isak Eymundsson og Ruben Thorkildsen for Ape & Bjørn. Skuespillere: Cato Skimten Storengen, Ole Christoffer Ertvaag, Nina Ellen Ødegård, Kristoffer Joner, Laura Vallenes, Jørgen Foss og Edward Schultheiss.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY