Blått Lerret WEB-TV: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Blått Lerret WEB-TV: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Møt filmskaperne bak Skjelvet, Vann over ild og Føniks i samtale om filmene sine som innen hver sin sjanger vil dominere kinorepertoaret i sommer og til høsten.

I maiutgaven av Blått Lerret kunne publikum møte flere av de samme kreative aktørene som ga oss Bølgen: Forfatterne Harald Rosenløw Eeg og John Kaare Raake kunne sammen med produsent Martin Sundland i Fantefilm og regissør John Andreas Andersen fortelle om utviklingen av enda en katastrofefilm på norsk jord.

Føniks er Camille Strøm Henriksen debut som langfilmregissør. Filmen skildrer barn som må takle voksenrollen i for ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen, basert på regissørens egen barndom.

Joern Utkilen er mest kjent for sine dokumentarer. Vann over ild er hans første spillefilm – en komisk eventyr-western med politiske undertoner og et satirisk blikk på tiden vi lever i. Sammen med Cato Skimten Storengen i hovedrollen ga han publikum et innblikk i filmens tilblivelse.

 Programleder er Tonje Skar Reiersen

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret i Oslo i regi av Norsk filminstitutt. Rushprint er mediepartner for arrangementet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Blått Lerret WEB-TV: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Blått Lerret WEB-TV: Skjelvet, Vann over ild og Føniks

Møt filmskaperne bak Skjelvet, Vann over ild og Føniks i samtale om filmene sine som innen hver sin sjanger vil dominere kinorepertoaret i sommer og til høsten.

I maiutgaven av Blått Lerret kunne publikum møte flere av de samme kreative aktørene som ga oss Bølgen: Forfatterne Harald Rosenløw Eeg og John Kaare Raake kunne sammen med produsent Martin Sundland i Fantefilm og regissør John Andreas Andersen fortelle om utviklingen av enda en katastrofefilm på norsk jord.

Føniks er Camille Strøm Henriksen debut som langfilmregissør. Filmen skildrer barn som må takle voksenrollen i for ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen, basert på regissørens egen barndom.

Joern Utkilen er mest kjent for sine dokumentarer. Vann over ild er hans første spillefilm – en komisk eventyr-western med politiske undertoner og et satirisk blikk på tiden vi lever i. Sammen med Cato Skimten Storengen i hovedrollen ga han publikum et innblikk i filmens tilblivelse.

 Programleder er Tonje Skar Reiersen

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret i Oslo i regi av Norsk filminstitutt. Rushprint er mediepartner for arrangementet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY