Filmsamtalen: Traumer på film

Filmsamtalen: Traumer på film

Vårt panel forsøker seg på en krevende distanse: Å føre en engasjerende samtale om traumer på film. Det er kinoaktuelle ”Utøya 22.juli”, ”The Death of Stalin” og ”120 slag i minuttet” som denne gangen er utgangspunktet for filmsamtalen mellom Jon Inge Faldalen, Gry Rustad og Kai Schwind.

Det er mange traumer som er beskrevet på film – fra kollektive katastrofer som krig og folkemord til enkeltindividers opplevelse av overgrep og andre psykiske utfordringer. I kinoaktuelle The Death of Stalin, 120 slag i minuttet og Utøya, 22.juli er det henholdsvis traumene fra stalinismen, aids-epidemien på 80-tallet og massemordet på Utøya som berøres på forskjellige måter. Vårt panel, som består av Jon Inge Faldalen, Gry Rustad og Kai Schwind, vurderer film som traumebearbeiding og trekker paralleller til andre filmer gjennom filmhistorien. Og de kommer selvsagt med en rekke tips.

Lydtekniker er Svenn Kvelstad på Westerdals.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACTJon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen: Traumer på film

Filmsamtalen: Traumer på film

Vårt panel forsøker seg på en krevende distanse: Å føre en engasjerende samtale om traumer på film. Det er kinoaktuelle ”Utøya 22.juli”, ”The Death of Stalin” og ”120 slag i minuttet” som denne gangen er utgangspunktet for filmsamtalen mellom Jon Inge Faldalen, Gry Rustad og Kai Schwind.

Det er mange traumer som er beskrevet på film – fra kollektive katastrofer som krig og folkemord til enkeltindividers opplevelse av overgrep og andre psykiske utfordringer. I kinoaktuelle The Death of Stalin, 120 slag i minuttet og Utøya, 22.juli er det henholdsvis traumene fra stalinismen, aids-epidemien på 80-tallet og massemordet på Utøya som berøres på forskjellige måter. Vårt panel, som består av Jon Inge Faldalen, Gry Rustad og Kai Schwind, vurderer film som traumebearbeiding og trekker paralleller til andre filmer gjennom filmhistorien. Og de kommer selvsagt med en rekke tips.

Lydtekniker er Svenn Kvelstad på Westerdals.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACTJon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY