Blått Lerret WEB-TV: Heimebane, Norske byggeklosser og Hatets vugge

Blått Lerret WEB-TV: Heimebane, Norske byggeklosser og Hatets vugge

Møt skaperne av Heimebane, Norske Byggeklosser og Hatets Vugge på BLÅTT LERRET WEB-TV i samtale om den kreative prosessen bak snart premiereklare produksjoner.

Februar-utgaven av Blått Lerret kunne by på en dramaserie, en spillefilm og en dokumentar – alle med det til felles at de har generert mye forhåndsomtale og skapt forventninger.

Johan Fasting kom for å fortelle om Heimebane som ble tatt ut til Berlinale Series før den vises på NRK, og handler om den første kvinnelige treneren på elitenivå for herrer, spilt av Ane Dahl Torp. Med seg hadde serieskaperen produsent Vilje Kathrine Hagen 

Arild Fröhlich kom sammen med skuespiller Anne Marit Jacobsen for å fortelle om den nye versjonen av Norske byggeklosser.

Håvard Bustnes Hatets vugge skapte bølger under den internasjonale premieren på IDFA og måtte ha politibeskyttelse. Årsaken er at filmen utleverer medlemmer av den greske fascistbevegelsen Gyllent Daggry. Her forteller han og produsent Christian Falch om den spesielle veien fram til premiere.

Programledere denne gangen var Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich (les mer utfyllende info om produksjonene etter videovinduene)

MER OM PRODUKSJONENE:

Norske byggeklosser

«Merete og Jens arver et hus etter alt for mange år i sokkelleiligheten i huset til Jens` mor. I det oppussingen er i gang, hoper problemene seg opp i møter med plan og bygg, polske arbeidere og ikke minst den alternative arkitekten. Etter hvert som prosjektetet skrider frem innser de at det ikke er huset man bor i, men hva man fyller det med som egentlig betyr noe. Norske byggeklosser er en komedie om oppussing og alle situasjonene som oppstår når evne ikke nødvendigvis matcher ambisjoner».

Premiere: 21. februar 2018 Regissør: Arild Fröhlich. Manus: Atle Antonsen og Arild Fröhlich Skuespillere: Atle Antonsen i elleve ulike roller, samt Ine Jansen, Anders Baasmo Christiansen og Anne Marit Jacobsen. Produsenter: Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg for 74 Entertainment AS.

Heimebane

I den kommende norske dramaserien Heimebane møter vi Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) som blir norgeshistoriens første kvinnelige fotballtrener på toppnivå. Rollen som eks-proffen som egentlig ble forespeilet denne trenerjobben spilles av John Carew.

Serien er som eneste norske tatt ut til å vises i kategorien for tv-serier i «Berlinale Special 2018». Premiere: mars 2018. Dramaserie i ti episoder á 45 minutter. Serieskaper og hovedforfatter: Johan Fasting. Regissører: Arild Andresen, Cecilie Mosli, Stian Kristiansen, Yngvild Sve Flikke og Eirik Svensson. Skuespillere: Ane Dahl Torp, John Carew, Bjarte Hjelmeland m.fl. Produsent: Vilje Kathrine Hagen og Yngve Sæther (Motlys), samt Vegard Stenberg Eriksen (NRK)

Hatets vugge

 Denne dokumentaren følger det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da partiets representanter ble fengslet over anklager om å drive en kriminell organisasjon til da partiet ble landets tredje største i valget tre år senere. Men innfallsvinkelen i denne dokumentaren er like original som den ekstraordinære situasjonen den springer ut av. Dokumentaren følger nemlig tre kvinner som alle har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter – og som på ulikt vis trer inn og driver partiet fremover i mennenes fravær. Hatets vugge ble høsten 2017 vist i hovedkonkurransen på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival – med politivakter til stede.

Premiere: 9. mars 2018 . Regissør: Håvard Bustnes Manuskript: Håvard Bustnes og Lars K. Andersen. Produsenter:  Christian Falch og Håvard Bustnes (Up North Film)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blått Lerret WEB-TV: Heimebane, Norske byggeklosser og Hatets vugge

Blått Lerret WEB-TV: Heimebane, Norske byggeklosser og Hatets vugge

Møt skaperne av Heimebane, Norske Byggeklosser og Hatets Vugge på BLÅTT LERRET WEB-TV i samtale om den kreative prosessen bak snart premiereklare produksjoner.

Februar-utgaven av Blått Lerret kunne by på en dramaserie, en spillefilm og en dokumentar – alle med det til felles at de har generert mye forhåndsomtale og skapt forventninger.

Johan Fasting kom for å fortelle om Heimebane som ble tatt ut til Berlinale Series før den vises på NRK, og handler om den første kvinnelige treneren på elitenivå for herrer, spilt av Ane Dahl Torp. Med seg hadde serieskaperen produsent Vilje Kathrine Hagen 

Arild Fröhlich kom sammen med skuespiller Anne Marit Jacobsen for å fortelle om den nye versjonen av Norske byggeklosser.

Håvard Bustnes Hatets vugge skapte bølger under den internasjonale premieren på IDFA og måtte ha politibeskyttelse. Årsaken er at filmen utleverer medlemmer av den greske fascistbevegelsen Gyllent Daggry. Her forteller han og produsent Christian Falch om den spesielle veien fram til premiere.

Programledere denne gangen var Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich (les mer utfyllende info om produksjonene etter videovinduene)

MER OM PRODUKSJONENE:

Norske byggeklosser

«Merete og Jens arver et hus etter alt for mange år i sokkelleiligheten i huset til Jens` mor. I det oppussingen er i gang, hoper problemene seg opp i møter med plan og bygg, polske arbeidere og ikke minst den alternative arkitekten. Etter hvert som prosjektetet skrider frem innser de at det ikke er huset man bor i, men hva man fyller det med som egentlig betyr noe. Norske byggeklosser er en komedie om oppussing og alle situasjonene som oppstår når evne ikke nødvendigvis matcher ambisjoner».

Premiere: 21. februar 2018 Regissør: Arild Fröhlich. Manus: Atle Antonsen og Arild Fröhlich Skuespillere: Atle Antonsen i elleve ulike roller, samt Ine Jansen, Anders Baasmo Christiansen og Anne Marit Jacobsen. Produsenter: Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg for 74 Entertainment AS.

Heimebane

I den kommende norske dramaserien Heimebane møter vi Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) som blir norgeshistoriens første kvinnelige fotballtrener på toppnivå. Rollen som eks-proffen som egentlig ble forespeilet denne trenerjobben spilles av John Carew.

Serien er som eneste norske tatt ut til å vises i kategorien for tv-serier i «Berlinale Special 2018». Premiere: mars 2018. Dramaserie i ti episoder á 45 minutter. Serieskaper og hovedforfatter: Johan Fasting. Regissører: Arild Andresen, Cecilie Mosli, Stian Kristiansen, Yngvild Sve Flikke og Eirik Svensson. Skuespillere: Ane Dahl Torp, John Carew, Bjarte Hjelmeland m.fl. Produsent: Vilje Kathrine Hagen og Yngve Sæther (Motlys), samt Vegard Stenberg Eriksen (NRK)

Hatets vugge

 Denne dokumentaren følger det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da partiets representanter ble fengslet over anklager om å drive en kriminell organisasjon til da partiet ble landets tredje største i valget tre år senere. Men innfallsvinkelen i denne dokumentaren er like original som den ekstraordinære situasjonen den springer ut av. Dokumentaren følger nemlig tre kvinner som alle har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter – og som på ulikt vis trer inn og driver partiet fremover i mennenes fravær. Hatets vugge ble høsten 2017 vist i hovedkonkurransen på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival – med politivakter til stede.

Premiere: 9. mars 2018 . Regissør: Håvard Bustnes Manuskript: Håvard Bustnes og Lars K. Andersen. Produsenter:  Christian Falch og Håvard Bustnes (Up North Film)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MENY