Blått Lerret: Den 12. Mann, Røverdatter og Now it’s Dark

Blått Lerret: Den 12. Mann, Røverdatter og Now it’s Dark

Skuespillerne Thomas Gullestad, Marie Blokhus og Silje Salomonsen står i spissen for to sterke spillefilmer som presenteres under neste Blått Lerret, sammen med dokumentaren Røverdatter av den lovende debutanten Sofia Haugan.

Onsdag 22.november er det klart for en ny utgave av Blått Lerret. Her kan du blant annet møte Thomas Gullestad som spiller Jan Baalsrud i det store krigsdramaet Den 12. Mann; regissør Sofia Haugan kommer for å prate om dokumentarfilmen Røverdatter og Stavanger-regissør Arild Østin Ommundsen presenterer sitt nyeste prosjekt Now it’s Dark.

Fra Den 12. mann kommer også skuespiller Marie Blokhus og klipper Jens Christian Fodstad. Fra Røverdatter kommer regissør Sofia Haugan. Fra Now it’s dark kommer skuespiller Silje Salomonsen, i tillegg til regissør Ommundsen.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl. 20.00. DJ og bar hele kvelden.

Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp: Billettservice.

Programledere denne gangen er Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich. Blått Lerret er er et månedelig arrangement på Parkteatret i Oslo i regi av Norsk filminstitutt. RUSHPRINT er mediepartner.

Mer om filmene:

Den 12. mann

Den 12. mann forteller historien om krigshelten Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Tolv motstandsmenn gikk om bord i en fiskeskøyte på Shetland og krysset Nordsjøen for å kjempe mot tyskerne. Forrådt av nordmenn ble elleve av mannskapet fanget og drept. Bare den tolvte mannen – Jan Baalsrud – klarte å komme seg unna. Filmen Den 12. mann er historien om Jan Baalsrud – og de som hjalp ham.

Filmen er basert på en sann historie om hvordan en feilet motstandsoperasjon ble til en triumf – om hvordan én mann ble et symbol på motstand og overlevelsesvilje for en hel nasjon. 

Premiere: 25. desember 2017

Sjanger: Drama

Regissør: Harald Zwart

Manuskript: Petter Skavlan (basert på Den 12.mann. Jan Baalsrud og de som reddet ham av Tore Haug og Astrid Karlsen Scott

Skuespillere: Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Marie Blokhus, Mads Sjøgård Pettersen.

Produsent: Aage Aaberge (Nordisk Film Production)

 

Røverdatter (tidl. My heart belongs to daddy)

Røverdatter er en film om Sofia som prøver å bli kjent med sin kriminelle pappa. Hun finner ham på avgrunnen i et kaotisk liv preget av rus og bestemmer seg for å hjelpe. I løpet av filmen endres begges liv som en følge av dette. På tross av utfordringene de to møter sammen, skildrer filmen en personlig reise fylt av humor, varme og håp. 

Premiere: 15. mars 2018

Sjanger: Dokumentar

Regissør: Sofia Haugan

Produsent: Carsten Aanonsen (Indie film AS)

 

Now it’s Dark

Now It’s Dark handler om Lene som brått kastes ut av balanse når hun oppdager mannen sin til sengs med an annen kvinne. Hun flykter fra stedet, og vi følger henne gjennom en natt med drømmeaktige hendelser og en serie med mystiske møter med mennesker som alle bærer på sitt eget mørke. Det viser seg fort at hennes egne vrangforestillinger driver henne ned i nattens mysterier, og skal hun ha håp om å overleve, må hun finne ut hvem hun er før solen står opp. 

Premiere: Våren 2018

Sjanger: Drama

Regissør: Arild Østin Ommundsen

Manuskript: Arild Østin Ommundsen

Skuespillere: Silje Salomonsen, Kristoffer Joner, Pia Tjelta, Vegar Hoel

Produsent: Gary Cranner (Chezville)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Blått Lerret: Den 12. Mann, Røverdatter og Now it’s Dark

Blått Lerret: Den 12. Mann, Røverdatter og Now it’s Dark

Skuespillerne Thomas Gullestad, Marie Blokhus og Silje Salomonsen står i spissen for to sterke spillefilmer som presenteres under neste Blått Lerret, sammen med dokumentaren Røverdatter av den lovende debutanten Sofia Haugan.

Onsdag 22.november er det klart for en ny utgave av Blått Lerret. Her kan du blant annet møte Thomas Gullestad som spiller Jan Baalsrud i det store krigsdramaet Den 12. Mann; regissør Sofia Haugan kommer for å prate om dokumentarfilmen Røverdatter og Stavanger-regissør Arild Østin Ommundsen presenterer sitt nyeste prosjekt Now it’s Dark.

Fra Den 12. mann kommer også skuespiller Marie Blokhus og klipper Jens Christian Fodstad. Fra Røverdatter kommer regissør Sofia Haugan. Fra Now it’s dark kommer skuespiller Silje Salomonsen, i tillegg til regissør Ommundsen.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl. 20.00. DJ og bar hele kvelden.

Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp: Billettservice.

Programledere denne gangen er Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich. Blått Lerret er er et månedelig arrangement på Parkteatret i Oslo i regi av Norsk filminstitutt. RUSHPRINT er mediepartner.

Mer om filmene:

Den 12. mann

Den 12. mann forteller historien om krigshelten Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Tolv motstandsmenn gikk om bord i en fiskeskøyte på Shetland og krysset Nordsjøen for å kjempe mot tyskerne. Forrådt av nordmenn ble elleve av mannskapet fanget og drept. Bare den tolvte mannen – Jan Baalsrud – klarte å komme seg unna. Filmen Den 12. mann er historien om Jan Baalsrud – og de som hjalp ham.

Filmen er basert på en sann historie om hvordan en feilet motstandsoperasjon ble til en triumf – om hvordan én mann ble et symbol på motstand og overlevelsesvilje for en hel nasjon. 

Premiere: 25. desember 2017

Sjanger: Drama

Regissør: Harald Zwart

Manuskript: Petter Skavlan (basert på Den 12.mann. Jan Baalsrud og de som reddet ham av Tore Haug og Astrid Karlsen Scott

Skuespillere: Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Marie Blokhus, Mads Sjøgård Pettersen.

Produsent: Aage Aaberge (Nordisk Film Production)

 

Røverdatter (tidl. My heart belongs to daddy)

Røverdatter er en film om Sofia som prøver å bli kjent med sin kriminelle pappa. Hun finner ham på avgrunnen i et kaotisk liv preget av rus og bestemmer seg for å hjelpe. I løpet av filmen endres begges liv som en følge av dette. På tross av utfordringene de to møter sammen, skildrer filmen en personlig reise fylt av humor, varme og håp. 

Premiere: 15. mars 2018

Sjanger: Dokumentar

Regissør: Sofia Haugan

Produsent: Carsten Aanonsen (Indie film AS)

 

Now it’s Dark

Now It’s Dark handler om Lene som brått kastes ut av balanse når hun oppdager mannen sin til sengs med an annen kvinne. Hun flykter fra stedet, og vi følger henne gjennom en natt med drømmeaktige hendelser og en serie med mystiske møter med mennesker som alle bærer på sitt eget mørke. Det viser seg fort at hennes egne vrangforestillinger driver henne ned i nattens mysterier, og skal hun ha håp om å overleve, må hun finne ut hvem hun er før solen står opp. 

Premiere: Våren 2018

Sjanger: Drama

Regissør: Arild Østin Ommundsen

Manuskript: Arild Østin Ommundsen

Skuespillere: Silje Salomonsen, Kristoffer Joner, Pia Tjelta, Vegar Hoel

Produsent: Gary Cranner (Chezville)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY