Musikkvideo-podcast: Torgny Amdam og Ola Martin Fjeld

Musikkvideo-podcast: Torgny Amdam og Ola Martin Fjeld

Artist Torgny Amdam og regissør Ola Martin Fjeld har kuratert årets musikkvideo-program på kortfilmfestivalen i Grimstad. Det ble utgangspunktet for en samtale med Rushprint om formatets status og hvilke strømninger som rører seg innenfor ny norsk musikkvideo.

Foto fra videoen Eiar (Linni) av regissør Eivind Landsvik

Både Torgny Amdam og Ola Martin Fjeld har jobbet med musikkvideo-formatet i en årrekke: Amdam som artist og låtskriver, Fjeld som regissør og leder av Nordic Music Video Awards (NMVA). Kortfilmfestivalen i Grimstad (14.-18-juni) kunne derfor ikke ha satt sammen en mer kompetent forhåndsjury for årets program (les mer om alle de nominerte her). Til sammen har juryen vurderte 82 musikkvideoer som de har valgt ut sine 23 favoritter fra. Hva har de lagt vekt på når de har vurdert kandidatene? Hva slags tendenser har de registrert, hvilke musikkvideoskapere utmerker seg spesielt? Det er noen av spørsmålene de her drøfter sammen med Rushprints redaktør Kjetil Lismoen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere podcast-samtaler her.

Ola Martin Fjeld (til venstre på bildet under) er utdannet regissør og har lang erfaring med produksjon av reklame og musikkvideo. Han vant i 2013 prisen for best dance video på U.K. Music Video Awards. I sitt arbeid med musikkvideo har han også startet opp og driver Nordic Music Video Awards.

Torgny Amdam (til høyre) er en artist, komponist og medieviter. Som soloartist er Torgny særlig kjent for samarbeidet med regissør Emil Trier om musikkvideotrilogien «The Only Game», «Big Day» og «I Came Here». Amdam har også komponert musikk for film og teater, blant annet Oslo, 31. august, Elsk Meg, Blind, Louder Than Bombs, og Tvillingenes Dagbok.

Legg igjen en kommentar

Musikkvideo-podcast: Torgny Amdam og Ola Martin Fjeld

Musikkvideo-podcast: Torgny Amdam og Ola Martin Fjeld

Artist Torgny Amdam og regissør Ola Martin Fjeld har kuratert årets musikkvideo-program på kortfilmfestivalen i Grimstad. Det ble utgangspunktet for en samtale med Rushprint om formatets status og hvilke strømninger som rører seg innenfor ny norsk musikkvideo.

Foto fra videoen Eiar (Linni) av regissør Eivind Landsvik

Både Torgny Amdam og Ola Martin Fjeld har jobbet med musikkvideo-formatet i en årrekke: Amdam som artist og låtskriver, Fjeld som regissør og leder av Nordic Music Video Awards (NMVA). Kortfilmfestivalen i Grimstad (14.-18-juni) kunne derfor ikke ha satt sammen en mer kompetent forhåndsjury for årets program (les mer om alle de nominerte her). Til sammen har juryen vurderte 82 musikkvideoer som de har valgt ut sine 23 favoritter fra. Hva har de lagt vekt på når de har vurdert kandidatene? Hva slags tendenser har de registrert, hvilke musikkvideoskapere utmerker seg spesielt? Det er noen av spørsmålene de her drøfter sammen med Rushprints redaktør Kjetil Lismoen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere podcast-samtaler her.

Ola Martin Fjeld (til venstre på bildet under) er utdannet regissør og har lang erfaring med produksjon av reklame og musikkvideo. Han vant i 2013 prisen for best dance video på U.K. Music Video Awards. I sitt arbeid med musikkvideo har han også startet opp og driver Nordic Music Video Awards.

Torgny Amdam (til høyre) er en artist, komponist og medieviter. Som soloartist er Torgny særlig kjent for samarbeidet med regissør Emil Trier om musikkvideotrilogien «The Only Game», «Big Day» og «I Came Here». Amdam har også komponert musikk for film og teater, blant annet Oslo, 31. august, Elsk Meg, Blind, Louder Than Bombs, og Tvillingenes Dagbok.

Legg igjen en kommentar

MENY