Hva vil vi med Oslo som filmhovedstad?

Hva vil vi med Oslo som filmhovedstad?

Under bransjeseminaret på Oslo Pix 12.juni skal hovedstadens filmpolitikk settes under lupen: Hva vil Kulturbyråden med filmpolitikken? Og hva forventer og ønsker aktørene innen formidling og produksjon?

I fjor la kulturbyråd Rina Mariann Hansen frem sin filmmelding for Oslo kommune, og erklærte at hovedstaden skal bli en dynamo i norsk film. ”Vi har over 80 % av filmbransjen her og er på mange måter landets filmsentrum”, sa hun.

I meldingen tok man høyde for et filmfond og varslet en filmkommisjon for Oslo, samt utvikling av visningssteder, et mål om flere filmfortellinger fra hovedstaden – og innlemmelse i det regionale Viken filmsenter. Siden den gang har en hel del skjedd, men mange spørsmål står fortsatt ubesvart.

Målet med bransjeseminaret, som Oslo Pix arrangerer sammen med Viken filmsenter og Rushprint, er å ta filmmeldingen et skritt videre og konkretisere både ambisjoner og utfordringer. Seminaret blir første virkelige anledning for lokal og nasjonal filmbransje til å møtes og diskutere. Bransjedagen avsluttes med en mottakelse i anledning Viken Filmsenters 5- årsjubileum.

Foreløpig bekreftede deltakere og programposter (teksten oppdateres fortløpende):

12.00: Velkommen og introduksjon.
Ved blant annet Rina Mariann Hansen, byråd for kultur.

Ca. 12.30-14.00 Oslofilmen.
Hvilke historier finnes i Oslo som ikke finnes andre steder? Hvorfor er det viktig at disse historiene fortelles? Hva kan film bety for unge mennesker i Oslo? En samtale om hovedstadens rolle i den norske filmen, og filmens betydning for storbykulturen. Deltakere er Ulrik Imtiaz Rolfsen, Hina Zaidi, Jon Haukland og Nazneen Khan. Moderator: Kjetil Lismoen

Ca. 14.15 – 15.00: Filmtilbudet i hovedstaden
Panelsamtale: Aldri har så mange aktører ønsket å tilby Oslopublikummet en arena for å se kinofilm: Nordisk Film Kino og SF kjemper om markedsandeler på de kommersielle kinoene, mens Vega Scene, Kunsternes Hus kino med flere vil skape nisjekinoer. Er det plass til alle? Hvordan skal de utfylle hverandre? Vi inviterer til panelsamtale der kinoaktørene i hovedstaden forteller mer om hvilken rolle de ønsker å spille. Hvordan forbli konkurenter som kan spille hverandre gode?

Deltakere er Unnur Sande (Vega Scene), Silja Espolin Johnson (Kunstnernes Hus Kino), Christin Berg (Nordisk Film Kino), Ketil Magnussen, Oslo Dokumentarkino, Jon Einar Sivertsen, SF Kino og Thomas Robsahm, produsent i Motlys. Moderator: Kjetil Lismoen

Ca. 15.15 – 17.00: Hva skal vi med Viken Filmsenter?

Oslo er nå innlemmet i Viken-regionen, men hvilken rolle skal Viken Filmsenter spille for Oslo – selvstendig utvikler eller kvalifisering til NFIs støttesystem? Hvordan skal senteret betjene bransjen i Oslo med begrensede ressurser?

Keynote-tale: Thomas Gammeltoft (Copenhagen Film Fund). Innspill fra bransjeaktører, deriblant Virke Produsentforeningen, Norsk Filmforbund, Oslo 16 og Norsk filminstitutt. Panelsamtale med bransjeaktørene Nefise Özkal Lorentzen, Ulrik Imtiaz Rolfsen, Andrea Ottmar, Thomas Robsahm og Ånund Austenå. Paneldebatt med Oslo-politikere: Kulturbyråd Rina Mariann Hansen, Arild Grande (Ap) og Hallstein Bjercke (V). Moderator: Elisabeth Sjaastad

Til slutt: Samtale mellom bransjeaktørene og politikerne

Programleder for dagen er Kalle Løchen fra Viken filmsenter

Tid og sted: Mandag 12. juni, 12.00 – 17.00, Sentralen (Forstanderskapssalen)

Målgruppe: Filmbransje i Oslo og nasjonalt, bransjeorganisasjoner, distributører, politikere og beslutningstakere.

Deltakeravgift: 180,- (inkludert lunsj)

Meld deg på her.

Oslo Pix tilbyr festivalpass til rabattert pris: 600,- (ord.pris 750,-) til alle som melder seg på bransjedagen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hva vil vi med Oslo som filmhovedstad?

Hva vil vi med Oslo som filmhovedstad?

Under bransjeseminaret på Oslo Pix 12.juni skal hovedstadens filmpolitikk settes under lupen: Hva vil Kulturbyråden med filmpolitikken? Og hva forventer og ønsker aktørene innen formidling og produksjon?

I fjor la kulturbyråd Rina Mariann Hansen frem sin filmmelding for Oslo kommune, og erklærte at hovedstaden skal bli en dynamo i norsk film. ”Vi har over 80 % av filmbransjen her og er på mange måter landets filmsentrum”, sa hun.

I meldingen tok man høyde for et filmfond og varslet en filmkommisjon for Oslo, samt utvikling av visningssteder, et mål om flere filmfortellinger fra hovedstaden – og innlemmelse i det regionale Viken filmsenter. Siden den gang har en hel del skjedd, men mange spørsmål står fortsatt ubesvart.

Målet med bransjeseminaret, som Oslo Pix arrangerer sammen med Viken filmsenter og Rushprint, er å ta filmmeldingen et skritt videre og konkretisere både ambisjoner og utfordringer. Seminaret blir første virkelige anledning for lokal og nasjonal filmbransje til å møtes og diskutere. Bransjedagen avsluttes med en mottakelse i anledning Viken Filmsenters 5- årsjubileum.

Foreløpig bekreftede deltakere og programposter (teksten oppdateres fortløpende):

12.00: Velkommen og introduksjon.
Ved blant annet Rina Mariann Hansen, byråd for kultur.

Ca. 12.30-14.00 Oslofilmen.
Hvilke historier finnes i Oslo som ikke finnes andre steder? Hvorfor er det viktig at disse historiene fortelles? Hva kan film bety for unge mennesker i Oslo? En samtale om hovedstadens rolle i den norske filmen, og filmens betydning for storbykulturen. Deltakere er Ulrik Imtiaz Rolfsen, Hina Zaidi, Jon Haukland og Nazneen Khan. Moderator: Kjetil Lismoen

Ca. 14.15 – 15.00: Filmtilbudet i hovedstaden
Panelsamtale: Aldri har så mange aktører ønsket å tilby Oslopublikummet en arena for å se kinofilm: Nordisk Film Kino og SF kjemper om markedsandeler på de kommersielle kinoene, mens Vega Scene, Kunsternes Hus kino med flere vil skape nisjekinoer. Er det plass til alle? Hvordan skal de utfylle hverandre? Vi inviterer til panelsamtale der kinoaktørene i hovedstaden forteller mer om hvilken rolle de ønsker å spille. Hvordan forbli konkurenter som kan spille hverandre gode?

Deltakere er Unnur Sande (Vega Scene), Silja Espolin Johnson (Kunstnernes Hus Kino), Christin Berg (Nordisk Film Kino), Ketil Magnussen, Oslo Dokumentarkino, Jon Einar Sivertsen, SF Kino og Thomas Robsahm, produsent i Motlys. Moderator: Kjetil Lismoen

Ca. 15.15 – 17.00: Hva skal vi med Viken Filmsenter?

Oslo er nå innlemmet i Viken-regionen, men hvilken rolle skal Viken Filmsenter spille for Oslo – selvstendig utvikler eller kvalifisering til NFIs støttesystem? Hvordan skal senteret betjene bransjen i Oslo med begrensede ressurser?

Keynote-tale: Thomas Gammeltoft (Copenhagen Film Fund). Innspill fra bransjeaktører, deriblant Virke Produsentforeningen, Norsk Filmforbund, Oslo 16 og Norsk filminstitutt. Panelsamtale med bransjeaktørene Nefise Özkal Lorentzen, Ulrik Imtiaz Rolfsen, Andrea Ottmar, Thomas Robsahm og Ånund Austenå. Paneldebatt med Oslo-politikere: Kulturbyråd Rina Mariann Hansen, Arild Grande (Ap) og Hallstein Bjercke (V). Moderator: Elisabeth Sjaastad

Til slutt: Samtale mellom bransjeaktørene og politikerne

Programleder for dagen er Kalle Løchen fra Viken filmsenter

Tid og sted: Mandag 12. juni, 12.00 – 17.00, Sentralen (Forstanderskapssalen)

Målgruppe: Filmbransje i Oslo og nasjonalt, bransjeorganisasjoner, distributører, politikere og beslutningstakere.

Deltakeravgift: 180,- (inkludert lunsj)

Meld deg på her.

Oslo Pix tilbyr festivalpass til rabattert pris: 600,- (ord.pris 750,-) til alle som melder seg på bransjedagen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY