Fikk filmkunsten overtaket i Cannes?

Fikk filmkunsten overtaket i Cannes?

2017 var året da Cannesfestivalen tok en ansiktsløftning og Nicole Kidman løsnet på sin. Var det endelig filmkunsten som fikk overtaket i festivalens kamp mellom børs og katedral? Terje Eidsvåg og Kjetil Lismoen oppsummerer i sin andre podcast-samtale fra festivalen.

Nicole Kidman er aktuell med hele fire filmer under årets festival. Særlig i The Beguiled og The killing of a sacred deer er hun god, konkluderer Terje Eidsvåg og Kjetil Lismoen i sin andre podcast-samtale fra Cannes (du kan høre den første her).

Selv om det ikke var snakk om noen revolusjon, så hadde Cannesfestivalen tatt noen nye grep i år: Det var flere nykommere og kvinner, og VR ble tatt inn i varmen. Og for første gang på svært lenge er det ingen filmstudioer som åpnet med sine storfilmer i Cannes.

Så var det endelig filmkunsten inne i kinosalene som fikk størst oppmerksomhet, og ikke poseringene på den røde løperen? Er det kunstneriske gjennombrudd som Safdie-brødrenes Good Time som vil bli stående fra årets utgave av verdens mest prestisjefylte festival?

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere podcast-samtaler her.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Fikk filmkunsten overtaket i Cannes?

Fikk filmkunsten overtaket i Cannes?

2017 var året da Cannesfestivalen tok en ansiktsløftning og Nicole Kidman løsnet på sin. Var det endelig filmkunsten som fikk overtaket i festivalens kamp mellom børs og katedral? Terje Eidsvåg og Kjetil Lismoen oppsummerer i sin andre podcast-samtale fra festivalen.

Nicole Kidman er aktuell med hele fire filmer under årets festival. Særlig i The Beguiled og The killing of a sacred deer er hun god, konkluderer Terje Eidsvåg og Kjetil Lismoen i sin andre podcast-samtale fra Cannes (du kan høre den første her).

Selv om det ikke var snakk om noen revolusjon, så hadde Cannesfestivalen tatt noen nye grep i år: Det var flere nykommere og kvinner, og VR ble tatt inn i varmen. Og for første gang på svært lenge er det ingen filmstudioer som åpnet med sine storfilmer i Cannes.

Så var det endelig filmkunsten inne i kinosalene som fikk størst oppmerksomhet, og ikke poseringene på den røde løperen? Er det kunstneriske gjennombrudd som Safdie-brødrenes Good Time som vil bli stående fra årets utgave av verdens mest prestisjefylte festival?

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere podcast-samtaler her.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY