KANONPRISEN: ”Kongens nei” og ”Pyromanen” fikk mest

KANONPRISEN: ”Kongens nei” og ”Pyromanen” fikk mest

Som forventet vant ”Kongens nei” og ”Pyromanen” flest priser under Kanonpris-utdelingen. Men noen små overraskelser ble det. Les mer om vinnerne i de ulike kategoriene.

Kongens nei ble i kveld tildelt Kanonprisen for beste manus (Harald Rosenløw Eeg/Jan Trygve Røyneland), beste produsent (Finn Gjerdrum/Stein B. Kvae), beste mannlige hovedrolle (Jesper Christensen), beste foto (John Christian Rosenlund) og ble også kveldens vinner av Filmwebs publikumspris. Men Pyromanen fulgte like bak, med tre priser, i kategoriene beste regi (Erik Skjoldbjærg), beste kvinnelige hovedrolle (Liv Bernhoft Osa) og beste lyddesign (Håkon Lammetun).

Det var bare en av outsiderne fra nominasjonene som nådde fram blant prisvinnerne: Robert Stengård fikk prisen for beste klipp på dokumentaren Barneraneren. Ellers nådde ikke lavbudsjettfilmer som El Clásico, Sensommer eller Kampen om fjordane fram. Resten av prisene var det de relativt høyt budsjetterte filmene som forsynte seg av. Rosemari fikk prisen for beste produksjonsdesign (Tuva Hølmebakk) og beste kvinnelige birolle (Helga Guren), mens Birkebeinerne fikk prisen for beste musikk (Gaute Storaas).

Kanonprisen er den nasjonale filmbransjens pris, hvor vinnerne stemmes fram av åtte fagforbund: Norsk skuespillerforbund, Norske filmregissører, Produsentforeningen Virke, Norsk Filmforbund, NOPA, Norsk komponistforening, Norsk filmlydforening og Norsk dramatikerforbund.

Vinnerne ble utropt under det tradisjonsrike Kanonpris-showet på Byscenen i Trondheim. I tillegg til bransjekategoriene kunne publikum stemme fram sin favoritt i kategorien Filmwebs Kanonpris, som altså Kongens nei vant.

Her er vinnerne av årets Kanonpriser i en samlet oversikt:

Beste manus:  Harald Rosenløw Eeg/Jan Trygve Røyneland (Kongens nei)

Beste regi:  Erik Skjoldbjærg (Pyromanen)

Beste produsent:  Finn Gjerdrum/ Stein B. Kvae (Kongens nei)

Beste produksjonsdesign:  Tuva Hølmebakk (Rosemari)

Beste filmmusikk:  Gaute Storaas (Birkebeinerne)

Beste kvinnelige hovedrolle:  Liv Bernhoft Osa (Pyromanen)

Beste mannlige hovedrolle:  Jesper Christensen (Kongens nei)

Beste lyddesign:  Håkon Lammetun (Pyromanen)

Beste foto:  John Christian Rosenlund (Kongens nei)

Beste klipp:  Robert Stengård (Barneraneren)

Beste birolle:  Helga Guren (Rosemari)

KANONPRISEN: ”Kongens nei” og ”Pyromanen” fikk mest

KANONPRISEN: ”Kongens nei” og ”Pyromanen” fikk mest

Som forventet vant ”Kongens nei” og ”Pyromanen” flest priser under Kanonpris-utdelingen. Men noen små overraskelser ble det. Les mer om vinnerne i de ulike kategoriene.

Kongens nei ble i kveld tildelt Kanonprisen for beste manus (Harald Rosenløw Eeg/Jan Trygve Røyneland), beste produsent (Finn Gjerdrum/Stein B. Kvae), beste mannlige hovedrolle (Jesper Christensen), beste foto (John Christian Rosenlund) og ble også kveldens vinner av Filmwebs publikumspris. Men Pyromanen fulgte like bak, med tre priser, i kategoriene beste regi (Erik Skjoldbjærg), beste kvinnelige hovedrolle (Liv Bernhoft Osa) og beste lyddesign (Håkon Lammetun).

Det var bare en av outsiderne fra nominasjonene som nådde fram blant prisvinnerne: Robert Stengård fikk prisen for beste klipp på dokumentaren Barneraneren. Ellers nådde ikke lavbudsjettfilmer som El Clásico, Sensommer eller Kampen om fjordane fram. Resten av prisene var det de relativt høyt budsjetterte filmene som forsynte seg av. Rosemari fikk prisen for beste produksjonsdesign (Tuva Hølmebakk) og beste kvinnelige birolle (Helga Guren), mens Birkebeinerne fikk prisen for beste musikk (Gaute Storaas).

Kanonprisen er den nasjonale filmbransjens pris, hvor vinnerne stemmes fram av åtte fagforbund: Norsk skuespillerforbund, Norske filmregissører, Produsentforeningen Virke, Norsk Filmforbund, NOPA, Norsk komponistforening, Norsk filmlydforening og Norsk dramatikerforbund.

Vinnerne ble utropt under det tradisjonsrike Kanonpris-showet på Byscenen i Trondheim. I tillegg til bransjekategoriene kunne publikum stemme fram sin favoritt i kategorien Filmwebs Kanonpris, som altså Kongens nei vant.

Her er vinnerne av årets Kanonpriser i en samlet oversikt:

Beste manus:  Harald Rosenløw Eeg/Jan Trygve Røyneland (Kongens nei)

Beste regi:  Erik Skjoldbjærg (Pyromanen)

Beste produsent:  Finn Gjerdrum/ Stein B. Kvae (Kongens nei)

Beste produksjonsdesign:  Tuva Hølmebakk (Rosemari)

Beste filmmusikk:  Gaute Storaas (Birkebeinerne)

Beste kvinnelige hovedrolle:  Liv Bernhoft Osa (Pyromanen)

Beste mannlige hovedrolle:  Jesper Christensen (Kongens nei)

Beste lyddesign:  Håkon Lammetun (Pyromanen)

Beste foto:  John Christian Rosenlund (Kongens nei)

Beste klipp:  Robert Stengård (Barneraneren)

Beste birolle:  Helga Guren (Rosemari)

MENY