Filmsamtalen: Trump og populærkulturen

Filmsamtalen: Trump og populærkulturen

Hvilken rolle har satire under Trump? Og hvordan er dokumentarfilmene til sjefsstrateg Stephen Bannon? Jon Inge Faldalen, Kai Schwind og Gry Rustad snakker om Trump og populærkulturen.

Foto: Trumps inngang til politikken: The Apprentice

I nytt studio (ja, lyden er bedre!) møttes de tre filmviterne for en samtale om tv-satire og populærkultur under Trump. De amerikanske satireprogrammene på tv har opplevd en blomstringstid i kjølvannet av Trumps inntog i politikken. Men har det gjort satiren skarpere? Og er ikke Trump nettopp et produkt av tv-kulturen i utgangspunktet?

Lydtekniker er Herman Hassel, og opptaket ble gjort på Westerdals.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker.

Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACT. 

Jon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen: Trump og populærkulturen

Filmsamtalen: Trump og populærkulturen

Hvilken rolle har satire under Trump? Og hvordan er dokumentarfilmene til sjefsstrateg Stephen Bannon? Jon Inge Faldalen, Kai Schwind og Gry Rustad snakker om Trump og populærkulturen.

Foto: Trumps inngang til politikken: The Apprentice

I nytt studio (ja, lyden er bedre!) møttes de tre filmviterne for en samtale om tv-satire og populærkultur under Trump. De amerikanske satireprogrammene på tv har opplevd en blomstringstid i kjølvannet av Trumps inntog i politikken. Men har det gjort satiren skarpere? Og er ikke Trump nettopp et produkt av tv-kulturen i utgangspunktet?

Lydtekniker er Herman Hassel, og opptaket ble gjort på Westerdals.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker.

Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACT. 

Jon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY