Filmsamtalen spesial: Toni Erdmann og Oscarprisen

Filmsamtalen spesial: Toni Erdmann og Oscarprisen

Fra Chicago har Gry Rustad og Kai Schwind sendt oss en podcast som oppspark til det årlige Oscarshowet og nominasjonen til Toni Erdmann. De spør blant annet: hvorfor er det så sjelden at komedier blir Oscarnominert?

Toni Erdmann er ikke bare en unik film fordi den som tysk komediehybrid har blitt nominert til Oscar for beste ikke-engelskspråklige film. Det er i det hele tatt svært sjelden filmer innen komediesjangeren når opp i Oscarsammenheng. Dette er noe Gry Rustad og Kai Schwind har undret seg over lenge og tar opp i denne spesialutgaven av Filmsamtalen. Rustad står for tiden uten sin faste podcastmakker Jon Inge Faldalen i forbindelse med et opphold i Chicago, der hun gjesteforeleser ved universitetet. Schwind, vår tyske humorforsker som skrev så innsiktfullt om Toni Erdmann for et par uker siden, var på besøk hos Gry da de stuntet denne podcastsamtalen for Rushprint. Oscarprisene deles som kjent ut 26.februar.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker.

Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACT. 

Filmsamtalen spesial: Toni Erdmann og Oscarprisen

Filmsamtalen spesial: Toni Erdmann og Oscarprisen

Fra Chicago har Gry Rustad og Kai Schwind sendt oss en podcast som oppspark til det årlige Oscarshowet og nominasjonen til Toni Erdmann. De spør blant annet: hvorfor er det så sjelden at komedier blir Oscarnominert?

Toni Erdmann er ikke bare en unik film fordi den som tysk komediehybrid har blitt nominert til Oscar for beste ikke-engelskspråklige film. Det er i det hele tatt svært sjelden filmer innen komediesjangeren når opp i Oscarsammenheng. Dette er noe Gry Rustad og Kai Schwind har undret seg over lenge og tar opp i denne spesialutgaven av Filmsamtalen. Rustad står for tiden uten sin faste podcastmakker Jon Inge Faldalen i forbindelse med et opphold i Chicago, der hun gjesteforeleser ved universitetet. Schwind, vår tyske humorforsker som skrev så innsiktfullt om Toni Erdmann for et par uker siden, var på besøk hos Gry da de stuntet denne podcastsamtalen for Rushprint. Oscarprisene deles som kjent ut 26.februar.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker.

Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACT. 

MENY