Filmsamtalen: Filmkonsulentene gjør opp status

Filmsamtalen: Filmkonsulentene gjør opp status

Even Benestad og KriStine Ann Skaret er ferdig med sine åremål som filmkonsulenter i NFI. Hva skjedde på disse fire årene, hvilke prosjekter ga de støtte – og hvilke kolleger ga de avslag? Det er på tide å gjøre opp status.

Hvor mye makt har konsulentene? Hva skyldes den norske dokumentarfilmens framgang de siste årene? Og hvordan oppleves det å gi avslag til kolleger man kjenner? Det var noe av det Rushprints redaktør Kjetil Lismoen gjerne ville ha svar på da han møtte de to konsulentene til podcast-samtale på Filmens Hus. Resultatet ble en åpenhjertig samtale om norsk dokumentarfilm med to konsulenter som har sittet i samme korridor, men som ikke har sett hverandre i kortene.

Even Benestad er mest kjent som regissør av dokumentarfilmene Alt om min far, Natural Born Star og Pushwagner før han ble konsulent. KriStine Ann Skaret var produsent før hun ble konsulent, blant annet av Imagining Emanuel, Days of the revolution og Skyggen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her.

podcast-dokumentar-versjon-2

Filmsamtalen: Filmkonsulentene gjør opp status

Filmsamtalen: Filmkonsulentene gjør opp status

Even Benestad og KriStine Ann Skaret er ferdig med sine åremål som filmkonsulenter i NFI. Hva skjedde på disse fire årene, hvilke prosjekter ga de støtte – og hvilke kolleger ga de avslag? Det er på tide å gjøre opp status.

Hvor mye makt har konsulentene? Hva skyldes den norske dokumentarfilmens framgang de siste årene? Og hvordan oppleves det å gi avslag til kolleger man kjenner? Det var noe av det Rushprints redaktør Kjetil Lismoen gjerne ville ha svar på da han møtte de to konsulentene til podcast-samtale på Filmens Hus. Resultatet ble en åpenhjertig samtale om norsk dokumentarfilm med to konsulenter som har sittet i samme korridor, men som ikke har sett hverandre i kortene.

Even Benestad er mest kjent som regissør av dokumentarfilmene Alt om min far, Natural Born Star og Pushwagner før han ble konsulent. KriStine Ann Skaret var produsent før hun ble konsulent, blant annet av Imagining Emanuel, Days of the revolution og Skyggen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen her.

podcast-dokumentar-versjon-2

MENY