Filmboka er tilbake!

Filmboka er tilbake!

Filmboka.no lanseres til høsten med en norsk og en engelsk utgave, i samarbeid med Rushprint og Filmlex. – Det blir en helt uunværlig filmguide for hele den norske bransjen og andre som leter etter norske fagarbeidere og samarbeidspartnere, forteller prosjektleder Adrienne Seet.

Den fysiske utgaven av Filmboka var lenge et essensielt verktøy for filmbransjen, men har nå tilpasset seg en ny tid. Til høsten slippes første utgaven av den digitale versjonen, og prosjektleder og gründer Adrienne Seet mener timingen ikke kunne vært bedre. Det er fagforbundet Norsk filmforbund og bransjebladet Rushprint som sammen med Seet står bak initiativet. Filmboka.no skal være den korteste veien til en komplett oversikt over de norske bransjeaktørene, og tilhørende tjenesteleverandører innen reiseliv og annen relevant infrastruktur.

– Filmboka.no skal være enkel, oversiktelig og brukervennlig. Vi har selvfølgelig en svær katalog allerede fordi vi har samarbeidspartnere som Filmforbundet og Filmlex. Det skal bli enkelt å få opp showreels til enhver fagarbeider. Til høsten lanseres det fase 1 av appen – en mobil nettside – på Haugesund Filmfestival. Fase 2 innebærer å lage en app til iPhone og Android hvor det er planer om å inkludere spennende verktøy som bidrar til jobbsøkings- og faktureringsprosesser. Det utvikles også planer til en fase 3 med verktøy for produsenter og produksjonledere.

AdrienneSeet_Filmboka - versjon 3
Adrienne Seet (Foto: Ka Man Mak)

Aldri før har trykket fra verden utenfor vært større for å få se og vite mer om hva som skjer i norsk og nordisk film- og tv-produksjon, understreker Seet. Og med en ny norsk insentivordning for utenlandske produksjoner åpner det seg nye muligheter. En lang rekke aktører utenfor Norge har også nå behov for å vite hvem som gjør hva innen norsk film- og tv-produksjon, og lokale utstyrs- og tjenesteleverandører vil ha behov for å synliggjøre seg overfor utenlandske produksjoner som vurderer Norge som opptaksland.

FilmLex er en norsk filmdatabase med internasjonalt siktemål og et bredt bruksområde. Fra starten i 1988 er basen utviklet i et nært samarbeid med offentlige institusjoner, som bl.a. Medietilsynet, Norsk filminstitutt, Film &Kino og bibliotekene, samt mediebedrifter som NTB. Filmlex inneholder alle filmer som har vært vist på alle visningsplattformer i Norge. Leder av FilmInfo as, Bjarne Næss, som eier og vedlikeholder basen, sier følgende om samarbeidet:

– FilmInfo as stiller seg åpen til samarbeid med alle aktører i bransjen, og er spesielt glade for at Filmboka vil benytte FilmLex-basen. Vi har også nylig fått henvendelse fra biblioteksektoren om et utvidet samarbeid, og også Norsk filminstitutt vurderer å bruke FilmLex i større grad i sitt arbeid.

Filmboka kommer også til å samarbeide med filmsentrene rundt om i landet. Mange regioner har etterspurt ett bransjeregister som gjør det enklere å sette sammen regionale staber. Filmboka.no vil tilrettelegge for at filmsentrene kan ha sin egen regionale filmbok på sin egen nettside.

Filmbokas prosjektleder Seet etterlyser produsent-betatestere til juli måned. Er du interessert, så kan du sende epost til [email protected]. Mer detaljer får du når du melder deg på.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmboka er tilbake!

Filmboka er tilbake!

Filmboka.no lanseres til høsten med en norsk og en engelsk utgave, i samarbeid med Rushprint og Filmlex. – Det blir en helt uunværlig filmguide for hele den norske bransjen og andre som leter etter norske fagarbeidere og samarbeidspartnere, forteller prosjektleder Adrienne Seet.

Den fysiske utgaven av Filmboka var lenge et essensielt verktøy for filmbransjen, men har nå tilpasset seg en ny tid. Til høsten slippes første utgaven av den digitale versjonen, og prosjektleder og gründer Adrienne Seet mener timingen ikke kunne vært bedre. Det er fagforbundet Norsk filmforbund og bransjebladet Rushprint som sammen med Seet står bak initiativet. Filmboka.no skal være den korteste veien til en komplett oversikt over de norske bransjeaktørene, og tilhørende tjenesteleverandører innen reiseliv og annen relevant infrastruktur.

– Filmboka.no skal være enkel, oversiktelig og brukervennlig. Vi har selvfølgelig en svær katalog allerede fordi vi har samarbeidspartnere som Filmforbundet og Filmlex. Det skal bli enkelt å få opp showreels til enhver fagarbeider. Til høsten lanseres det fase 1 av appen – en mobil nettside – på Haugesund Filmfestival. Fase 2 innebærer å lage en app til iPhone og Android hvor det er planer om å inkludere spennende verktøy som bidrar til jobbsøkings- og faktureringsprosesser. Det utvikles også planer til en fase 3 med verktøy for produsenter og produksjonledere.

AdrienneSeet_Filmboka - versjon 3
Adrienne Seet (Foto: Ka Man Mak)

Aldri før har trykket fra verden utenfor vært større for å få se og vite mer om hva som skjer i norsk og nordisk film- og tv-produksjon, understreker Seet. Og med en ny norsk insentivordning for utenlandske produksjoner åpner det seg nye muligheter. En lang rekke aktører utenfor Norge har også nå behov for å vite hvem som gjør hva innen norsk film- og tv-produksjon, og lokale utstyrs- og tjenesteleverandører vil ha behov for å synliggjøre seg overfor utenlandske produksjoner som vurderer Norge som opptaksland.

FilmLex er en norsk filmdatabase med internasjonalt siktemål og et bredt bruksområde. Fra starten i 1988 er basen utviklet i et nært samarbeid med offentlige institusjoner, som bl.a. Medietilsynet, Norsk filminstitutt, Film &Kino og bibliotekene, samt mediebedrifter som NTB. Filmlex inneholder alle filmer som har vært vist på alle visningsplattformer i Norge. Leder av FilmInfo as, Bjarne Næss, som eier og vedlikeholder basen, sier følgende om samarbeidet:

– FilmInfo as stiller seg åpen til samarbeid med alle aktører i bransjen, og er spesielt glade for at Filmboka vil benytte FilmLex-basen. Vi har også nylig fått henvendelse fra biblioteksektoren om et utvidet samarbeid, og også Norsk filminstitutt vurderer å bruke FilmLex i større grad i sitt arbeid.

Filmboka kommer også til å samarbeide med filmsentrene rundt om i landet. Mange regioner har etterspurt ett bransjeregister som gjør det enklere å sette sammen regionale staber. Filmboka.no vil tilrettelegge for at filmsentrene kan ha sin egen regionale filmbok på sin egen nettside.

Filmbokas prosjektleder Seet etterlyser produsent-betatestere til juli måned. Er du interessert, så kan du sende epost til [email protected]. Mer detaljer får du når du melder deg på.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY