Neste Blått Lerret: Løvekvinnen, Rosemari, Alt det Vakre og Magnus

Neste Blått Lerret: Løvekvinnen, Rosemari, Alt det Vakre og Magnus

Sesongens siste Blått Lerret kan by på fire av sommerens og høstens norske langfilmer: Aasne Vaa Greibrokks «Alt det vakre», Vibeke Idsøes «Løvekvinnen», Sara Johnsens «Rosemari» og Benjamin Rees dokumentar om Magnus Carlsen.

Under sesongens siste Blått Lerret onsdag 25. mai står tre spillefilmer og en dokumentar på plakaten. Første filmen ut med premiere er Aasne Vaa Greibrokks Alt det vakre. De øvrige har kinopremiere til høsten: Vibeke Idsøes Løvekvinnen, Sara Johnsens Rosemari og dokumentarfilmen Magnus, Benjamin Rees film om sjakkgeniet Magnus Carlsen.

Under arrangementet vil regissørene og flere av skuespillerne være tilstede. Programleder for kvelden er Kalle Løchen.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Se forrige Blått Lerret på WEB-TV: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

OM FILMENE:

Løvekvinnen

Løvekvinnen

Løvekvinnen er basert på romanen ved samme navn fra 2006, skrevet av Erik Fosnes Hansen. Manuset er skrevet av Vibeke Idsøe, som også regisserer filmen.

”Denne store episke beretningen starter i desember 1912. I samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født i en liten norsk stasjonsby. Den lille piken er dekket av lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet.  Løvekvinnen eren frodig fortelling om hvordan et barns annerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan forsøket på å fylle ensomheten med et innhold, noe ingen andre kan bestemme seg for å ta fra Eva, til slutt blir veien ut av denne ensomheten”.

Vibeke Idsøe er utdannet filmregissør fra New York University/ Tisch School of Arts. Hun debuterte med Jakten på nyresteinen i 1996. Hennes siste film var 37 1/2 i 2005. Begge filmene skrev hun også manus til. Løvekvinnen er en co-produksjon mellom Norge, Tyskland, Sverige og Danmark, og med norsk hovedprodusent, Filmkameratene AS, ved John M. Jacobsen og Marcus Brodersen.

Premiere: 26.08.2016
Sjanger: drama
Regi: Vibeke Idsøe
Manus: Vibeke Idsøe
Foto: Eric Kress
Skuespillere: Rolf Lassgård, Connie Nielsen, Burghart Klaussner
Produsent: John M. Jacobsen og Marcus Brodersen for Filmkameratene AS (hovedprodusent)

Rosemari

Rosemari

Rosemari handler om tv-journalisten Unn Tove ”som ikke klarer å velge den mannen hun er mest tiltrukket av og ender med å være utro i sitt eget bryllup. Samtidig blir en liten baby, Rosemari, født og forlatt på et restauranttoalett. Unn Tove og Rosemaris skjebner flettes sammen, og seksten år etter bryllup og fødsel drar de to ut for å finne Rosemaris biologiske foreldre. De nøster opp en historie om et ungt par fra Hønefoss som får satt kjærligheten på prøve”.

Regissør og manusforfatter Sara Johnsen har tidligere skrevet og regissert tre spillefilmer, Vinterkyss, Upperdog og Uskyld, og hun har også skrevet manuset til Rosemari.

Filmen er en co-produksjon mellom Norge, Tyskland og Danmark, med norsk hovedprodusent ved  4 ½ Fiksjon og produsent Turid Øversveen.

Premiere: 09.09.2016
Sjanger: drama
Regi: Sara Johnsen
Manus: Sara Johnsen
Foto: Erik Wilson
Skuespillere: Tuva Novotny, Laila Goody
Produsent: Turid Øversveen for 4 1/2 Fiksjon AS (hovedprodusent)

Magnus

Karlsen

”Magnus Carlsen, 13 år: «Jeg håper på å bli verdensmester». Ti år senere har drømmen blitt virkelighet. Kinofilmen Magnus er den inspirerende historien om annerledesgutten som fulgte sin drøm og ble verdens beste sjakkspiller”. Filmskaperne har fått unik tilgang på sjakkgeniet og følger ham i over 10 år – i opp og nedturer – med familie, venner og sjakkrivaler. Filmen ble nylig vist på filmfestivalen i Tribeca for fulle saler og gode omtaler.

Magnus er regissert av Benjamin Ree, som også har skrevet manus sammen med Linn-Jeanethe Kyed, og er produsert av Sigurd Mikal Karoliussen for Moskus Film AS i samarbeid med VGTV, Nordisk Film og Main Island Production.

Premiere: 02.09.2016
Sjanger: dokumentar
Regissør: Benjamin Ree
Manus: Benjamin Ree og Linn-Jeanethe Kyed
Foto: Magnus Flåto, Benjamin Ree,Øyvind Asbjørnsen
Produsent: Sigurd Mikal Karoliussen for Moskus film AS

Alt det vakre

149175

«Ti år etter det opprivende bruddet ankommer Sarah sommerhuset til sin eks-mann David. Han ønsker hennes hjelp til å fullføre skuespillet «Alt det vakre». Når hun får vite at det et kjærlighetsdrama om deres forhold, ønsker Sarah at han skal la det ligge. I fire tiår har de to vært knyttet sammen i et spindelvev av motsetninger. På jakt etter en annen type samliv har de sabotert romantikken og overskredet hverandres grenser. I sommerhuset må Sarah motvillig erkjenne at under den kaotiske overflaten er forholdet deres fortsatt dypt forankret i humor, respekt, grenseløs ømhet og – kjærlighet».
Regi: Aasne Vaa Greibrokk
Manus: Aasne Vaa Greibrokk og Hilde Susan Jægtnes
Foto: Torkel Riise Svenson
Skuespillere: Ann Eleonora Jørgensen, Magnus Krepper, Andrea Bræin Hovig, Kristoffer Joner, Marte Germain Christensen, Emil Johnsen
Produsent: Hans-Jørgen Osnes og Yngve Sæther for Motlys A/S

Se forrige Blått Lerret på WEB-TV: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Neste Blått Lerret: Løvekvinnen, Rosemari, Alt det Vakre og Magnus

Neste Blått Lerret: Løvekvinnen, Rosemari, Alt det Vakre og Magnus

Sesongens siste Blått Lerret kan by på fire av sommerens og høstens norske langfilmer: Aasne Vaa Greibrokks «Alt det vakre», Vibeke Idsøes «Løvekvinnen», Sara Johnsens «Rosemari» og Benjamin Rees dokumentar om Magnus Carlsen.

Under sesongens siste Blått Lerret onsdag 25. mai står tre spillefilmer og en dokumentar på plakaten. Første filmen ut med premiere er Aasne Vaa Greibrokks Alt det vakre. De øvrige har kinopremiere til høsten: Vibeke Idsøes Løvekvinnen, Sara Johnsens Rosemari og dokumentarfilmen Magnus, Benjamin Rees film om sjakkgeniet Magnus Carlsen.

Under arrangementet vil regissørene og flere av skuespillerne være tilstede. Programleder for kvelden er Kalle Løchen.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Se forrige Blått Lerret på WEB-TV: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

OM FILMENE:

Løvekvinnen

Løvekvinnen

Løvekvinnen er basert på romanen ved samme navn fra 2006, skrevet av Erik Fosnes Hansen. Manuset er skrevet av Vibeke Idsøe, som også regisserer filmen.

”Denne store episke beretningen starter i desember 1912. I samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født i en liten norsk stasjonsby. Den lille piken er dekket av lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet.  Løvekvinnen eren frodig fortelling om hvordan et barns annerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan forsøket på å fylle ensomheten med et innhold, noe ingen andre kan bestemme seg for å ta fra Eva, til slutt blir veien ut av denne ensomheten”.

Vibeke Idsøe er utdannet filmregissør fra New York University/ Tisch School of Arts. Hun debuterte med Jakten på nyresteinen i 1996. Hennes siste film var 37 1/2 i 2005. Begge filmene skrev hun også manus til. Løvekvinnen er en co-produksjon mellom Norge, Tyskland, Sverige og Danmark, og med norsk hovedprodusent, Filmkameratene AS, ved John M. Jacobsen og Marcus Brodersen.

Premiere: 26.08.2016
Sjanger: drama
Regi: Vibeke Idsøe
Manus: Vibeke Idsøe
Foto: Eric Kress
Skuespillere: Rolf Lassgård, Connie Nielsen, Burghart Klaussner
Produsent: John M. Jacobsen og Marcus Brodersen for Filmkameratene AS (hovedprodusent)

Rosemari

Rosemari

Rosemari handler om tv-journalisten Unn Tove ”som ikke klarer å velge den mannen hun er mest tiltrukket av og ender med å være utro i sitt eget bryllup. Samtidig blir en liten baby, Rosemari, født og forlatt på et restauranttoalett. Unn Tove og Rosemaris skjebner flettes sammen, og seksten år etter bryllup og fødsel drar de to ut for å finne Rosemaris biologiske foreldre. De nøster opp en historie om et ungt par fra Hønefoss som får satt kjærligheten på prøve”.

Regissør og manusforfatter Sara Johnsen har tidligere skrevet og regissert tre spillefilmer, Vinterkyss, Upperdog og Uskyld, og hun har også skrevet manuset til Rosemari.

Filmen er en co-produksjon mellom Norge, Tyskland og Danmark, med norsk hovedprodusent ved  4 ½ Fiksjon og produsent Turid Øversveen.

Premiere: 09.09.2016
Sjanger: drama
Regi: Sara Johnsen
Manus: Sara Johnsen
Foto: Erik Wilson
Skuespillere: Tuva Novotny, Laila Goody
Produsent: Turid Øversveen for 4 1/2 Fiksjon AS (hovedprodusent)

Magnus

Karlsen

”Magnus Carlsen, 13 år: «Jeg håper på å bli verdensmester». Ti år senere har drømmen blitt virkelighet. Kinofilmen Magnus er den inspirerende historien om annerledesgutten som fulgte sin drøm og ble verdens beste sjakkspiller”. Filmskaperne har fått unik tilgang på sjakkgeniet og følger ham i over 10 år – i opp og nedturer – med familie, venner og sjakkrivaler. Filmen ble nylig vist på filmfestivalen i Tribeca for fulle saler og gode omtaler.

Magnus er regissert av Benjamin Ree, som også har skrevet manus sammen med Linn-Jeanethe Kyed, og er produsert av Sigurd Mikal Karoliussen for Moskus Film AS i samarbeid med VGTV, Nordisk Film og Main Island Production.

Premiere: 02.09.2016
Sjanger: dokumentar
Regissør: Benjamin Ree
Manus: Benjamin Ree og Linn-Jeanethe Kyed
Foto: Magnus Flåto, Benjamin Ree,Øyvind Asbjørnsen
Produsent: Sigurd Mikal Karoliussen for Moskus film AS

Alt det vakre

149175

«Ti år etter det opprivende bruddet ankommer Sarah sommerhuset til sin eks-mann David. Han ønsker hennes hjelp til å fullføre skuespillet «Alt det vakre». Når hun får vite at det et kjærlighetsdrama om deres forhold, ønsker Sarah at han skal la det ligge. I fire tiår har de to vært knyttet sammen i et spindelvev av motsetninger. På jakt etter en annen type samliv har de sabotert romantikken og overskredet hverandres grenser. I sommerhuset må Sarah motvillig erkjenne at under den kaotiske overflaten er forholdet deres fortsatt dypt forankret i humor, respekt, grenseløs ømhet og – kjærlighet».
Regi: Aasne Vaa Greibrokk
Manus: Aasne Vaa Greibrokk og Hilde Susan Jægtnes
Foto: Torkel Riise Svenson
Skuespillere: Ann Eleonora Jørgensen, Magnus Krepper, Andrea Bræin Hovig, Kristoffer Joner, Marte Germain Christensen, Emil Johnsen
Produsent: Hans-Jørgen Osnes og Yngve Sæther for Motlys A/S

Se forrige Blått Lerret på WEB-TV: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY