Neste Blått Lerret: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

Neste Blått Lerret: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

En forfatter med skrivesperre, hendelser i en liten bygd der en pyroman går løs og en eldre norsk kvinne som blir del av et trekantdrama i franske omgivelser – det står på programmet under neste Blått Lerret.

Tre nye norske spillefilmer blir presentert under neste Blått Lerret onsdag 16. mars. Denne gangen skal programleder Kalle Løchen sammen med filmskaperne introdusere oss for kinofilmene Grand HotelPyromanen og Sensommer. Her får du høre regissørene Arild Fröhlich, Erik Skjoldbjærg og Henrik Martin Dahlsbakken fortelle om prosessen bak filmene og se utvalgte sekvenser fra dem. Du vil også få møte flere av skuespillerne.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Se forrige Blått Lerret på web-tv: Welcome to Norway, Det som en gang var, Statement too.

Grand Hotel

Grand Hotel

Den forfengelige alkoholikeren Axel Farstad sjekker inn på Grand Hotel for å skrive – og for å dø. Men planene hans blir forstyrret av en 10-åring med tourettes. Det eneste de to har til felles, er at de er vanskelige å like og at begge søker tilflukt på det samme hotellet. I løpet av en uke oppstår et unikt vennskap som forandrer det meste.

Arild Fröhlich er en erfaren regissør med filmer som Pitbull-Terje, Fatso og Doktor Proktors prompepulver og Doktor Proktors tidsbadekar bak seg. Han har også god erfaring som regissør for humor på tv, blant annet for populære serier som «Ut i vår hage» og «Helt perfekt». Produksjonsselskapet 4 ½ Fiksjon AS har vært et av våre mestproduserende filmselskap de siste årene, med filmer som 90 minutter, Kong Curling, Keeper’n til Liverpool, Reprise, En som deg, BabycallUskyld, Søvngjengeren og Kongen av Bastøy. Produsent Karin Julsrud er en av partnerne i selskapet, og har produsert en rekke av selskapets filmer. Hun har vunnet Amanda for beste film to år, som produsent for filmene Reprise (2007) og Kongen av Bastøy (2011).

Premiere: Fredag 8. april 2016
Sjanger: Drama
Regi: Arild Frölich
Manus: Megan Gallagher
Foto: Trond Tønder
Skuespillere: Atle Antonsen, Håkon Bøhmer, Vera Vitali, Arthur Berning,Tone Mostraum, Lars Jørgensen, Gard Eidsvold
Produsent: Karin Julsrud for 4 ½ Fiksjon AS

Pyromanen

Foto: Virre Dahl
Foto: Virre Dahl

En flamme bryter det skjøre mørket i den stille bygda Finsland i Vest-Agder. En pyroman tenner sin første brann.  Større branner følger og frykten brer seg. Den lokale lensmannen følger sporene til sannheten alle i fornekter. Pyromanen er ingen fremmed. Filmen handler om en liten bygd som mister uskylden da det viser seg at brannsjefens sønn er ansvarlig for å ha terrorisert bygda med en rekke branner. Det er både en historie om bygdas håndtering av det, et portrett av en gutt i psykisk ubalanse og ikke minst om en familie som rakner i sømmene da mor begynner å forstå hva som skjer.
Manuskriptet er basert på Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned», vinner av Brageprisen i 2010.

Premiere: Fredag 22. april 2016
Sjanger: Drama
Regi: Erik Skjoldbjærg
Manus: Bjørn Olaf Johannesen
Skuespillere: Trond Nilssen, Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen
Produsent: Aage Aaberge for Glør Film AS.

Sensommer

Sensommer

En eldre norsk forfatter har trukket seg tilbake til en avsidesliggende villa på den franske vestkysten når et ungt utenlandsk par på motorsykkelferie får motorstopp like utenfor eiendommen hennes. Langt til nærmeste verksted lar hun dem overnatte, og setter samtidig startskuddet for et trekantdrama med utgangspunkt i den unge kvinnens graviditet. Gradvis kommer mørke hemmeligheter fra fortiden til overflaten og det unge parets inntreden virker plutselig ikke så tilfeldig lenger.

Premiere: Fredag 3. juni 2016
Sjanger: Krimdrama
Lengde: 1 t 13 min
Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken
Manus: Henrik Martin Dahlsbakken, Kamilla Krogsveen
Foto: Pål Ulvik Rokseth
Skuespillere: Bente Børsum, Rolf Kristian Larsen, Heidi Toini.
Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken for Filmbros AS.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Neste Blått Lerret: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

Neste Blått Lerret: Grand Hotel, Pyromanen og Sensommer

En forfatter med skrivesperre, hendelser i en liten bygd der en pyroman går løs og en eldre norsk kvinne som blir del av et trekantdrama i franske omgivelser – det står på programmet under neste Blått Lerret.

Tre nye norske spillefilmer blir presentert under neste Blått Lerret onsdag 16. mars. Denne gangen skal programleder Kalle Løchen sammen med filmskaperne introdusere oss for kinofilmene Grand HotelPyromanen og Sensommer. Her får du høre regissørene Arild Fröhlich, Erik Skjoldbjærg og Henrik Martin Dahlsbakken fortelle om prosessen bak filmene og se utvalgte sekvenser fra dem. Du vil også få møte flere av skuespillerne.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Se forrige Blått Lerret på web-tv: Welcome to Norway, Det som en gang var, Statement too.

Grand Hotel

Grand Hotel

Den forfengelige alkoholikeren Axel Farstad sjekker inn på Grand Hotel for å skrive – og for å dø. Men planene hans blir forstyrret av en 10-åring med tourettes. Det eneste de to har til felles, er at de er vanskelige å like og at begge søker tilflukt på det samme hotellet. I løpet av en uke oppstår et unikt vennskap som forandrer det meste.

Arild Fröhlich er en erfaren regissør med filmer som Pitbull-Terje, Fatso og Doktor Proktors prompepulver og Doktor Proktors tidsbadekar bak seg. Han har også god erfaring som regissør for humor på tv, blant annet for populære serier som «Ut i vår hage» og «Helt perfekt». Produksjonsselskapet 4 ½ Fiksjon AS har vært et av våre mestproduserende filmselskap de siste årene, med filmer som 90 minutter, Kong Curling, Keeper’n til Liverpool, Reprise, En som deg, BabycallUskyld, Søvngjengeren og Kongen av Bastøy. Produsent Karin Julsrud er en av partnerne i selskapet, og har produsert en rekke av selskapets filmer. Hun har vunnet Amanda for beste film to år, som produsent for filmene Reprise (2007) og Kongen av Bastøy (2011).

Premiere: Fredag 8. april 2016
Sjanger: Drama
Regi: Arild Frölich
Manus: Megan Gallagher
Foto: Trond Tønder
Skuespillere: Atle Antonsen, Håkon Bøhmer, Vera Vitali, Arthur Berning,Tone Mostraum, Lars Jørgensen, Gard Eidsvold
Produsent: Karin Julsrud for 4 ½ Fiksjon AS

Pyromanen

Foto: Virre Dahl
Foto: Virre Dahl

En flamme bryter det skjøre mørket i den stille bygda Finsland i Vest-Agder. En pyroman tenner sin første brann.  Større branner følger og frykten brer seg. Den lokale lensmannen følger sporene til sannheten alle i fornekter. Pyromanen er ingen fremmed. Filmen handler om en liten bygd som mister uskylden da det viser seg at brannsjefens sønn er ansvarlig for å ha terrorisert bygda med en rekke branner. Det er både en historie om bygdas håndtering av det, et portrett av en gutt i psykisk ubalanse og ikke minst om en familie som rakner i sømmene da mor begynner å forstå hva som skjer.
Manuskriptet er basert på Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned», vinner av Brageprisen i 2010.

Premiere: Fredag 22. april 2016
Sjanger: Drama
Regi: Erik Skjoldbjærg
Manus: Bjørn Olaf Johannesen
Skuespillere: Trond Nilssen, Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen
Produsent: Aage Aaberge for Glør Film AS.

Sensommer

Sensommer

En eldre norsk forfatter har trukket seg tilbake til en avsidesliggende villa på den franske vestkysten når et ungt utenlandsk par på motorsykkelferie får motorstopp like utenfor eiendommen hennes. Langt til nærmeste verksted lar hun dem overnatte, og setter samtidig startskuddet for et trekantdrama med utgangspunkt i den unge kvinnens graviditet. Gradvis kommer mørke hemmeligheter fra fortiden til overflaten og det unge parets inntreden virker plutselig ikke så tilfeldig lenger.

Premiere: Fredag 3. juni 2016
Sjanger: Krimdrama
Lengde: 1 t 13 min
Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken
Manus: Henrik Martin Dahlsbakken, Kamilla Krogsveen
Foto: Pål Ulvik Rokseth
Skuespillere: Bente Børsum, Rolf Kristian Larsen, Heidi Toini.
Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken for Filmbros AS.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY