Filmsamtalen med Jakob Oftebro

Filmsamtalen med Jakob Oftebro

Under innspillingen av «Gullkysten» måtte Jakob Oftebro og filmskaperne stanse opp og revurdere hva slags film de ville lage. Resultatet ble en uortodoks og berikende innspilling skuespilleren sent vil glemme, forteller han i denne utgaven av Filmsamtalen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes.

Jakob Oftebro visste han skulle oppleve noe annerledes da han takket ja til rollen som den danske botanikeren Wulff Josef Wulff som ble med danske kolonister til slavekysten av Ghana i 1832. Men at innspillingen skulle bli så uortodoks som den ble, hadde han ikke forestilt seg. Da skuespillerinnen som spilte Wulffs ghanesiske elskerinne ble syk, forsvant den romantiske dimensjonen i filmen. Isteden ble det en utforsking av det ”mørkets hjerte” vi har sett i filmer som Apokalypse nå og Werner Herzogs filmer om europeiske kolonister, og den første filmen som berører dette dystre kapittelet i nordisk historie.

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Oftebro om den uvanlige opptaksprosessen og hvorfor det kanskje har vært hans mest givende rolle noensinne. Samtalepartner er Rushprints redaktør Kjetil Lismoen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Alle tidligere programmer kan du sjekke ut her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen med Jakob Oftebro

Filmsamtalen med Jakob Oftebro

Under innspillingen av «Gullkysten» måtte Jakob Oftebro og filmskaperne stanse opp og revurdere hva slags film de ville lage. Resultatet ble en uortodoks og berikende innspilling skuespilleren sent vil glemme, forteller han i denne utgaven av Filmsamtalen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes.

Jakob Oftebro visste han skulle oppleve noe annerledes da han takket ja til rollen som den danske botanikeren Wulff Josef Wulff som ble med danske kolonister til slavekysten av Ghana i 1832. Men at innspillingen skulle bli så uortodoks som den ble, hadde han ikke forestilt seg. Da skuespillerinnen som spilte Wulffs ghanesiske elskerinne ble syk, forsvant den romantiske dimensjonen i filmen. Isteden ble det en utforsking av det ”mørkets hjerte” vi har sett i filmer som Apokalypse nå og Werner Herzogs filmer om europeiske kolonister, og den første filmen som berører dette dystre kapittelet i nordisk historie.

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Oftebro om den uvanlige opptaksprosessen og hvorfor det kanskje har vært hans mest givende rolle noensinne. Samtalepartner er Rushprints redaktør Kjetil Lismoen.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes. Alle tidligere programmer kan du sjekke ut her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY