Neste Blått Lerret: Julekongen, Blackhearts og Hevn

Neste Blått Lerret: Julekongen, Blackhearts og Hevn

Neste Blått Lerret kan by på tre svært ulike filmprosjekter: en dokumentar om frihetssøkende Black metal-fans, en spillefilm om Julekongen og et hevndrama mot spektakulær natur.

Oktober-utgaven av Blått Lerret på Parkteatret er klar: Her kan vi by på tre filmprosjekter som vitner om en tidlig norsk filmvinter med særpreg og kontraster: familiefilmen Julekongen – full rustning, dramaet Hevn, basert på Ingvar Ambjørnsens Dukken i taket, og dokumentarfilmen Blackhearts, om tre black metal-fans som reiser til hjemlandet til musikken som har formet livene deres.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 75,- i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Se forrige Blått Lerret på web-tv: Okkupert, Louder Than Bombs og Villmark 2

Julekongen – full rustning

Julekongen 2 - versjon 2

«Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst. Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis. Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen fra NRK».

Thale Persen har sin filmutdannelse fra Høgskolen i Volda hvor hun tok dokumentarfilm- og fjernsynstudiet, og Høgskolen i Lillehammer. Hun har jobbet som regissør i ti år innen fjernsyn, og debuterer som spillefilmregissør med Julekongen – Full rustning. Hun regisserte også dramaserien Julekongen med 24 episoder som gikk som julekalender på NRK Super.

Premiere: fredag 13. november 2015
Regissør: Thale Persen
Manus: Harald Rosenløw Eeg, basert på en historie av Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg
Foto: Gaute Gunnari
Skuespillere: Bjarte Tjøstheim, Kyrre Hellum, Tone Mostaum, Vetle Qvenild og Stella Stenmann
Produsenter: Frederick P. N. Howard og Lars Hellebust for Storm Films AS

Blackhearts

SONY DSC

I denne dokumentarfilmen følger vi Sina fra Iran, Hector fra Colombia og Kaiadas fra Hellas som alle er dedikerte black metal fans på sin hals – både i musikksmak og livsstil. Når alle disse tre får muligheten til å spille med sine band på en metallfestival i Norge, hjemlandet til musikken som har formet livene deres, reiser vi med dem på denne ferden. Filmen undersøker ikke black metal som sjanger, men tar oss med og lar oss observere tre veldig ulike reiser til Norge. For selv om likhetstrekkene dem imellom er mange, innser vi likevel at det er store individuelle forskjeller mellom dem. De risikerer livet, selger sjelen sin til Satan og ender opp i fengsel for å følge drømmen om å bringe bandet sitt til dette kalde landet i det nordligste hjørnet av verden. Vil Norge leve opp til alle deres forskjellige forventninger? Vil det knuse deres illusjoner? Blackhearts handler ikke om black metal, den handler om identitet, lidenskap, drømmer og ambisjoner.

Regissør Fredrik Horn Akselsen har bakgrunn fra tv-serier, oppdragsfilm, reklame og enkeltstående dokumentarer. Blant tidligere dokumentarfilmer han har regissert er Eksorsisten i det, 21 århundre.

Premiere: vår 2016
Sjanger: dokumentar
Regi: Fredrik Horn Akselsen
Manus: Fredrik Horn Akselsen, Christian Falch
Produsent: Christian Falch for Gammaglimt AS

Hevn

Steinsbø hevn - versjon 2 

«Under falsk identitet sjekker Rebekka inn på et idyllisk vestlandshotell for å oppsøke eieren; bygdas store sønn. Begge bærer på hemmeligheter fra fortiden, som har satt dype spor. Rebekka starter et nervepirrende spill for å ødelegge livet hans, bit for bit. Men hevnen har ringvirkninger, og Rebekkas handlinger får konsekvenser for flere enn bare ham».

Kjersti Steinsbø har flere novellefilmer og kortfilmer bak seg, men er et relativt ubeskrevet blad som regissør og manusforfatter av kinofilm. Hun er medeier i produksjonsselskapet MadMonkey i Bergen, og dette blir hennes langfilmdebut.

Premiere: fredag 6. november 2015
Regissør: Kjersti G. Steinsbø
Manus: Kjersti G. Steinsbø, basert på romanen «Dukken i taket» av Ingvar Ambjørnsen
Foto: Anna Myking
Skuespillere: Siren Jørgensen, Frode Winther, Maria Bock, Anders Baasmo Christiansen, Trond Espen Seim, Helene Bergsholm, Kine Bortheim Jentoft, Rakel Hamre
Produsent: Kristine Knudsen for Den siste skilling AS

Norsk filminstitutt er hovedarrangør for Blått Lerret. Hovedmediepartner er Rushprint.

Se forrige Blått Lerret på web-tv: Okkupert, Louder Than Bombs og Villmark 2

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Neste Blått Lerret: Julekongen, Blackhearts og Hevn

Neste Blått Lerret: Julekongen, Blackhearts og Hevn

Neste Blått Lerret kan by på tre svært ulike filmprosjekter: en dokumentar om frihetssøkende Black metal-fans, en spillefilm om Julekongen og et hevndrama mot spektakulær natur.

Oktober-utgaven av Blått Lerret på Parkteatret er klar: Her kan vi by på tre filmprosjekter som vitner om en tidlig norsk filmvinter med særpreg og kontraster: familiefilmen Julekongen – full rustning, dramaet Hevn, basert på Ingvar Ambjørnsens Dukken i taket, og dokumentarfilmen Blackhearts, om tre black metal-fans som reiser til hjemlandet til musikken som har formet livene deres.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 75,- i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Se forrige Blått Lerret på web-tv: Okkupert, Louder Than Bombs og Villmark 2

Julekongen – full rustning

Julekongen 2 - versjon 2

«Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst. Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis. Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen fra NRK».

Thale Persen har sin filmutdannelse fra Høgskolen i Volda hvor hun tok dokumentarfilm- og fjernsynstudiet, og Høgskolen i Lillehammer. Hun har jobbet som regissør i ti år innen fjernsyn, og debuterer som spillefilmregissør med Julekongen – Full rustning. Hun regisserte også dramaserien Julekongen med 24 episoder som gikk som julekalender på NRK Super.

Premiere: fredag 13. november 2015
Regissør: Thale Persen
Manus: Harald Rosenløw Eeg, basert på en historie av Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg
Foto: Gaute Gunnari
Skuespillere: Bjarte Tjøstheim, Kyrre Hellum, Tone Mostaum, Vetle Qvenild og Stella Stenmann
Produsenter: Frederick P. N. Howard og Lars Hellebust for Storm Films AS

Blackhearts

SONY DSC

I denne dokumentarfilmen følger vi Sina fra Iran, Hector fra Colombia og Kaiadas fra Hellas som alle er dedikerte black metal fans på sin hals – både i musikksmak og livsstil. Når alle disse tre får muligheten til å spille med sine band på en metallfestival i Norge, hjemlandet til musikken som har formet livene deres, reiser vi med dem på denne ferden. Filmen undersøker ikke black metal som sjanger, men tar oss med og lar oss observere tre veldig ulike reiser til Norge. For selv om likhetstrekkene dem imellom er mange, innser vi likevel at det er store individuelle forskjeller mellom dem. De risikerer livet, selger sjelen sin til Satan og ender opp i fengsel for å følge drømmen om å bringe bandet sitt til dette kalde landet i det nordligste hjørnet av verden. Vil Norge leve opp til alle deres forskjellige forventninger? Vil det knuse deres illusjoner? Blackhearts handler ikke om black metal, den handler om identitet, lidenskap, drømmer og ambisjoner.

Regissør Fredrik Horn Akselsen har bakgrunn fra tv-serier, oppdragsfilm, reklame og enkeltstående dokumentarer. Blant tidligere dokumentarfilmer han har regissert er Eksorsisten i det, 21 århundre.

Premiere: vår 2016
Sjanger: dokumentar
Regi: Fredrik Horn Akselsen
Manus: Fredrik Horn Akselsen, Christian Falch
Produsent: Christian Falch for Gammaglimt AS

Hevn

Steinsbø hevn - versjon 2 

«Under falsk identitet sjekker Rebekka inn på et idyllisk vestlandshotell for å oppsøke eieren; bygdas store sønn. Begge bærer på hemmeligheter fra fortiden, som har satt dype spor. Rebekka starter et nervepirrende spill for å ødelegge livet hans, bit for bit. Men hevnen har ringvirkninger, og Rebekkas handlinger får konsekvenser for flere enn bare ham».

Kjersti Steinsbø har flere novellefilmer og kortfilmer bak seg, men er et relativt ubeskrevet blad som regissør og manusforfatter av kinofilm. Hun er medeier i produksjonsselskapet MadMonkey i Bergen, og dette blir hennes langfilmdebut.

Premiere: fredag 6. november 2015
Regissør: Kjersti G. Steinsbø
Manus: Kjersti G. Steinsbø, basert på romanen «Dukken i taket» av Ingvar Ambjørnsen
Foto: Anna Myking
Skuespillere: Siren Jørgensen, Frode Winther, Maria Bock, Anders Baasmo Christiansen, Trond Espen Seim, Helene Bergsholm, Kine Bortheim Jentoft, Rakel Hamre
Produsent: Kristine Knudsen for Den siste skilling AS

Norsk filminstitutt er hovedarrangør for Blått Lerret. Hovedmediepartner er Rushprint.

Se forrige Blått Lerret på web-tv: Okkupert, Louder Than Bombs og Villmark 2

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY