Neste Blått Lerret: Bølgen, Knutsen & Ludvigsen og Pøbler

Neste Blått Lerret: Bølgen, Knutsen & Ludvigsen og Pøbler

På vårens siste Blått Lerret kan du møte filmskapere og skuespillere bak katastrofefilmen Bølgen, animasjonsfilmen Knutsen & Ludvigsen og dokumentarfilmen Pøbler.

Under vårens siste Blått Lerret-arrangement onsdag 6.mai kan du stifte bekjentskap med tre filmprosjekter som garantert vil prege kinohøsten:

Bølgen er den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er regissert av Roar Uthaug, som skapte grøssersuksessen Fritt Vilt.

Knutsen og Ludvigsen inneholder blant annet velkjente låter og karakterer fra de ikoniske underholdningsartistene, og noen helt nye elementer. Animasjonsuttrykket er inspirert av Øystein Dolmens illustrasjoner og er regissert av Rasmus A. Sivertsen og Rune Spaans,

Pøbler er Kari Anne Moes første film etter debuten med Til ungdommen. Filmen gir et sjeldent innblikk i den desperate situasjonen mange ungdommer er i, og det frafallet fra videregående utdanning det leder til.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. Inngang: kr 75,- i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

MER OM FILMENE:

Bølgen

Bølgen

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum, og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er ti minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

Bølgen er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er regissert av Roar Uthaug, som skapte grøssersensasjonen Fritt Vilt.

Premiere: fredag 28. august 2015
Sjanger:
drama
Regi: Roar Uthaug
Manus: John Kåre Raake og Harald Rosenløw Eeg
Skuespillere: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Eili Harboe, Jonas Hoff Oftebro
Produsent: Martin Sundland og Are Heidenstrøm for Fantefilm fiksjon as

Knutsen og Ludvigsen

Knutsen og Ludvigsen

Knutsen og Ludvigsen har brukt hele livet til å tenke bare på seg selv, de opererer kun etter egen fornøyelse. I denne historien blir de tvunget til å forlate sitt trygge rede for å hjelpe noen som er i fare. Med sin anarkistiske holdning til tilværelsen havner de fort i vanskeligheter, men den største utfordringen blir å holde på vennskapet når det kommer en dame inn i tunnelen og forrykker balansen.

Filmen inneholder både velkjente låter og karakterer, og helt nye elementer. Animasjonsuttrykket er inspirert av Øystein Dolmens illustrasjoner.

Premiere: fredag 25. september 2015
Sjanger: familiekomedie
Regi: Rasmus A. Sivertsen og Rune Spaans
Manus: Øystein Dolmen og Thomas Moldestad
Skuespillere: Frank Kjosås, John Brungot, Hermann Sabado, Siri Nilsen, Finn Schau, Trond Viggo Torgersen, Bjarte Hjelmeland, Sondre Lerche
Produsent: Eric Vogel for Tordenfilm AS

Pøbler

Pøbler

Jan Olav, Kelly, Maylén og Jakob har droppet ut av skolen. Jan Olav har dysleksi, Kelly ble mobbet, Maylén har ADHD, og Jakob ville heller drikke enn å regne. De blir valgt ut til å delta i Pøbelprosjektet – et jobbforberedende kurs som skal bidra til å få livene deres inn på et nytt og bedre spor. Innenfor kurslokalets vegger utspiller det seg et intenst drama som setter «den store norske kunnskapsdebatten» i et nytt lys.

Pøbler gir et sjeldent innblikk i den desperate situasjonen ungdommene er i, og hvor vanskelig det er å gripe en livsendrende mulighet. Europeisk statistikk viser at hver sjette ungdom mellom 18 og 24 år dropper ut før de har klart å fullføre en videregående utdanning. I Skandinavia er frafallet enda større; I Norge dropper hver tredje elev ut.

Premiere: fredag 21. august 2015
Sjanger: dokumentarfilm
Regissør: Kari Anne Moe
Manus: Kari Anne Moe
Medvirkende: Jan Olav, Kelly, Maylén og Jakob
Produsenter: Gudmundur Gunnarsson og Therese Naustdal for Fuglene AS

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement for publikum og bransje, på Parkteatret Scene i Oslo.Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent og hovedarrangør. Hovedmediepartner er bransjebladet Rushprint AS og Rushprint.no. Arrangementet er forøvrig støttet S-film ordningen hos Film&Kino.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Neste Blått Lerret: Bølgen, Knutsen & Ludvigsen og Pøbler

Neste Blått Lerret: Bølgen, Knutsen & Ludvigsen og Pøbler

På vårens siste Blått Lerret kan du møte filmskapere og skuespillere bak katastrofefilmen Bølgen, animasjonsfilmen Knutsen & Ludvigsen og dokumentarfilmen Pøbler.

Under vårens siste Blått Lerret-arrangement onsdag 6.mai kan du stifte bekjentskap med tre filmprosjekter som garantert vil prege kinohøsten:

Bølgen er den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er regissert av Roar Uthaug, som skapte grøssersuksessen Fritt Vilt.

Knutsen og Ludvigsen inneholder blant annet velkjente låter og karakterer fra de ikoniske underholdningsartistene, og noen helt nye elementer. Animasjonsuttrykket er inspirert av Øystein Dolmens illustrasjoner og er regissert av Rasmus A. Sivertsen og Rune Spaans,

Pøbler er Kari Anne Moes første film etter debuten med Til ungdommen. Filmen gir et sjeldent innblikk i den desperate situasjonen mange ungdommer er i, og det frafallet fra videregående utdanning det leder til.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. Inngang: kr 75,- i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

MER OM FILMENE:

Bølgen

Bølgen

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum, og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er ti minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

Bølgen er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er regissert av Roar Uthaug, som skapte grøssersensasjonen Fritt Vilt.

Premiere: fredag 28. august 2015
Sjanger:
drama
Regi: Roar Uthaug
Manus: John Kåre Raake og Harald Rosenløw Eeg
Skuespillere: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Eili Harboe, Jonas Hoff Oftebro
Produsent: Martin Sundland og Are Heidenstrøm for Fantefilm fiksjon as

Knutsen og Ludvigsen

Knutsen og Ludvigsen

Knutsen og Ludvigsen har brukt hele livet til å tenke bare på seg selv, de opererer kun etter egen fornøyelse. I denne historien blir de tvunget til å forlate sitt trygge rede for å hjelpe noen som er i fare. Med sin anarkistiske holdning til tilværelsen havner de fort i vanskeligheter, men den største utfordringen blir å holde på vennskapet når det kommer en dame inn i tunnelen og forrykker balansen.

Filmen inneholder både velkjente låter og karakterer, og helt nye elementer. Animasjonsuttrykket er inspirert av Øystein Dolmens illustrasjoner.

Premiere: fredag 25. september 2015
Sjanger: familiekomedie
Regi: Rasmus A. Sivertsen og Rune Spaans
Manus: Øystein Dolmen og Thomas Moldestad
Skuespillere: Frank Kjosås, John Brungot, Hermann Sabado, Siri Nilsen, Finn Schau, Trond Viggo Torgersen, Bjarte Hjelmeland, Sondre Lerche
Produsent: Eric Vogel for Tordenfilm AS

Pøbler

Pøbler

Jan Olav, Kelly, Maylén og Jakob har droppet ut av skolen. Jan Olav har dysleksi, Kelly ble mobbet, Maylén har ADHD, og Jakob ville heller drikke enn å regne. De blir valgt ut til å delta i Pøbelprosjektet – et jobbforberedende kurs som skal bidra til å få livene deres inn på et nytt og bedre spor. Innenfor kurslokalets vegger utspiller det seg et intenst drama som setter «den store norske kunnskapsdebatten» i et nytt lys.

Pøbler gir et sjeldent innblikk i den desperate situasjonen ungdommene er i, og hvor vanskelig det er å gripe en livsendrende mulighet. Europeisk statistikk viser at hver sjette ungdom mellom 18 og 24 år dropper ut før de har klart å fullføre en videregående utdanning. I Skandinavia er frafallet enda større; I Norge dropper hver tredje elev ut.

Premiere: fredag 21. august 2015
Sjanger: dokumentarfilm
Regissør: Kari Anne Moe
Manus: Kari Anne Moe
Medvirkende: Jan Olav, Kelly, Maylén og Jakob
Produsenter: Gudmundur Gunnarsson og Therese Naustdal for Fuglene AS

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement for publikum og bransje, på Parkteatret Scene i Oslo.Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent og hovedarrangør. Hovedmediepartner er bransjebladet Rushprint AS og Rushprint.no. Arrangementet er forøvrig støttet S-film ordningen hos Film&Kino.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY