Nye Veier – eneste veien for nye talenter?

Nye Veier – eneste veien for nye talenter?

På fredag inviterer RUSHPRINT, Kortfilmfestivalen og NFI til debatt om talentutvikling og Nye Veier-ordningen. Hvem setter premissene for hvilke talenter det satses på og hvordan opplever talentene selv ordningen?

Nye Veier er en ordning som betyr mye for utviklingen av  særlig regitalentene i norsk film. Hallvar Witzø, som nylig deltok i Cannes med kortfilmen Ja, vi elsker (foto) er av talentene det satses på. I ordningen skal filmspråket utfordres og talentene overskride egne grenser. Her skal de spennende, men uferdige filmprosjektene modnes og forløses. Men hvem avgjør hvilke av talentene som får lov til å være med? Hvilke kriterier ligger til grunn for utvelgelsene? Og hvor grensesprengende kan man egentlig være innenfor ordningen?

Sammen med Kortfilmfestivalen og NFI inviterer RUSHPRINT til en samtale og debatt om denne spesielle talentordningen, der vi vil gi et innblikk i filosofien som ligger til grunn for Nye Veier.

I panelet deltar filmkonsulentene Åse Meyer og Even Benestad, sammen med regissørene Håvard Fossum, Gunhild Enger og Sara Eliassen som alle har filmer i Nye Veier-ordningen. Produsent Ruben Thorkildsen medvirker også. Programleder er Kjetil Lismoen, redaktør av Rushprint.

Foreløpig har Nye Veier-ordningen gitt oss kun én spillefilm (Jeg er din), mens innen kort- og dokumentarfilm har en lang rekke filmer blitt utviklet. Derfor synes vi det er på sin plass med den første statusoppdateringen. I nyeste utgaven av Rushprint kan du dessuten lese en større sak om talentutvikling: Vi ser på den norske ordningen (Nye Veier) som er relativt fersk, og den danske (New Danish Screen) som fylte 10 år i vinter.

Debatt om Nye Veier: Hestetorget, Grimstad kl 12.30 fredag 13.juni. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nye Veier – eneste veien for nye talenter?

Nye Veier – eneste veien for nye talenter?

På fredag inviterer RUSHPRINT, Kortfilmfestivalen og NFI til debatt om talentutvikling og Nye Veier-ordningen. Hvem setter premissene for hvilke talenter det satses på og hvordan opplever talentene selv ordningen?

Nye Veier er en ordning som betyr mye for utviklingen av  særlig regitalentene i norsk film. Hallvar Witzø, som nylig deltok i Cannes med kortfilmen Ja, vi elsker (foto) er av talentene det satses på. I ordningen skal filmspråket utfordres og talentene overskride egne grenser. Her skal de spennende, men uferdige filmprosjektene modnes og forløses. Men hvem avgjør hvilke av talentene som får lov til å være med? Hvilke kriterier ligger til grunn for utvelgelsene? Og hvor grensesprengende kan man egentlig være innenfor ordningen?

Sammen med Kortfilmfestivalen og NFI inviterer RUSHPRINT til en samtale og debatt om denne spesielle talentordningen, der vi vil gi et innblikk i filosofien som ligger til grunn for Nye Veier.

I panelet deltar filmkonsulentene Åse Meyer og Even Benestad, sammen med regissørene Håvard Fossum, Gunhild Enger og Sara Eliassen som alle har filmer i Nye Veier-ordningen. Produsent Ruben Thorkildsen medvirker også. Programleder er Kjetil Lismoen, redaktør av Rushprint.

Foreløpig har Nye Veier-ordningen gitt oss kun én spillefilm (Jeg er din), mens innen kort- og dokumentarfilm har en lang rekke filmer blitt utviklet. Derfor synes vi det er på sin plass med den første statusoppdateringen. I nyeste utgaven av Rushprint kan du dessuten lese en større sak om talentutvikling: Vi ser på den norske ordningen (Nye Veier) som er relativt fersk, og den danske (New Danish Screen) som fylte 10 år i vinter.

Debatt om Nye Veier: Hestetorget, Grimstad kl 12.30 fredag 13.juni. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY