Hvor går veien videre?

Hvor går veien videre?

Norsk tv-drama, kvalitetsdebatt og den nordiske krimbølgen er noen av emnene som tas opp under årets åpningskonferanse under Tromsø filmfestival der også kulturministeren deltar. Les mer om programmet.

Som i fjor samarbeider RUSHPRINT med Tromsø Film Festival om den årlige åpningskonferansen ved begynnelsen av festivalen mandag 13. januar, på Radisson Blu.

Program:

11.00-12.00: Registrering

12.00: Velkommen ved ordstyrere Kjetil Lismoen og Hilde Sandvik

12.05: Åpningsinnlegg

Kulturminister Thorhild Widvey om den nye regjeringens filmpolitikk.

12.20: Kvalitet i NRK Drama
Etter mye kritikk fikk NRK Drama ny sjef høsten 2013. Ivar Køhn kommer til oss for å fortelle om NRK Dramas arbeid med kvalitet og fremtidige planer. Hvordan skal de lage enda bedre tv-serier?

12.35: Kvalitet i norsk spillefilm
Hvordan ser situasjonen ut for kvalitetsfilmen i Norge, og hva er utfordringene for norske produsenter? Yngve Sæther fra Motlys AS, og produsent for filmer som Oslo 31. august og Som du ser meg, deler sine erfaringer med oss.

12.55: Hvordan måle kvalitet?

Den Norske Opera & Ballett har jobbet med kvalitet som selvstendig mål for virksomheten. Direktør Tom Remlov forteller om viktigheten av å bli bedømt ut fra kvalitet og hvordan dette kan gjøres i praksis.

 13.15: Paneldebatt: Kvalitet i norsk film og tv-bransje

 13.25: Case: Filmveksthuset Tvibit

Ungdomshuset Tvibit i Tromsø har jobbet målrettet mot unge filmskapere i flere år. I 2014 tar de steget helt ut når de produserer to spillefilmer for kino. Bror Hartvigsen og regissør Eilif B. Landsend presenterer “Tvibit-filosofien” og viser oss de første klippene fra filmene.

 13.35: Pause med kaffe og mingling (40 min)

14.15: Hvordan erobre verden?

Svenske Salomonsson Agency har lansert forfattere som Jo Nesbø og Sofi Oksanen internasjonalt.  Nå står nordiske manusforfattere for tur. Tor Jonasson og Alexia Wennberg gir oss oppskriften på kultureksport til verden og Hollywood.

14.40: Økonomien i norske filmselskaper
Hvordan går det egentlig med de som produserer filmene våre? På vegne av Produsentforeningen utarbeider Jostein Ryssevik for tiden en analyse av økonomien i Norges profesjonelle filmselskaper. Han presenterer de første funnene fra analysen.

15.00: Til beste for publikum
Generalsekretær for Produsentforeningen Leif Holst Jensen oppsummerer og ser fremover. Hvordan kan norsk filmpolitikk videreutvikles, sett fra produsentenes ståsted?

15.20: Case: Glassdukkene
Jorun Thørrings krimbok fra Tromsø blir filmatisert og kommer på kino i 2014. Nils Gaup har regien, og filmen er finansiert blant annet med privat kapital fra landsdelen. Produsent Tomas Backström viser oss de første klippene fra Glassdukkene og forteller om prosessen bak filmen.

15.30: Filmregioner på svensk – hva er suksesskriteriene?
Sverige har sterke filmregioner som bidrar betydelig til svensk filmproduksjon. Filmpool Nord i Norrbotten produserer årlig flere spillefilmer og tv-serier, og er blant annet medprodusent av årets åpningsfilm Meg eier ingen. Direktør Susann Jonsson presenterer ”den svenske modellen”.

15.50: Avrunding ved ordstyrerne

Sted:  Radisson Blu Hotel

Dato:  Mandag, januar 13, 2014  kl 12:00

Ordstyrere er Kjetil Lismoen (Rushprint) og Hilde Sandvik (Bergens Tidende).

ARRANGØRER: Rushprint, Troms Fylkeskommune, Tromsø Internasjonale Filmfestival

Registrer din deltakelse på åpningskonferansen i vårt påmeldingsskjema.

(Påmelding innen 12. januar kl 21:00)

KONTAKT: Hanne Stien, [email protected]

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hvor går veien videre?

Hvor går veien videre?

Norsk tv-drama, kvalitetsdebatt og den nordiske krimbølgen er noen av emnene som tas opp under årets åpningskonferanse under Tromsø filmfestival der også kulturministeren deltar. Les mer om programmet.

Som i fjor samarbeider RUSHPRINT med Tromsø Film Festival om den årlige åpningskonferansen ved begynnelsen av festivalen mandag 13. januar, på Radisson Blu.

Program:

11.00-12.00: Registrering

12.00: Velkommen ved ordstyrere Kjetil Lismoen og Hilde Sandvik

12.05: Åpningsinnlegg

Kulturminister Thorhild Widvey om den nye regjeringens filmpolitikk.

12.20: Kvalitet i NRK Drama
Etter mye kritikk fikk NRK Drama ny sjef høsten 2013. Ivar Køhn kommer til oss for å fortelle om NRK Dramas arbeid med kvalitet og fremtidige planer. Hvordan skal de lage enda bedre tv-serier?

12.35: Kvalitet i norsk spillefilm
Hvordan ser situasjonen ut for kvalitetsfilmen i Norge, og hva er utfordringene for norske produsenter? Yngve Sæther fra Motlys AS, og produsent for filmer som Oslo 31. august og Som du ser meg, deler sine erfaringer med oss.

12.55: Hvordan måle kvalitet?

Den Norske Opera & Ballett har jobbet med kvalitet som selvstendig mål for virksomheten. Direktør Tom Remlov forteller om viktigheten av å bli bedømt ut fra kvalitet og hvordan dette kan gjøres i praksis.

 13.15: Paneldebatt: Kvalitet i norsk film og tv-bransje

 13.25: Case: Filmveksthuset Tvibit

Ungdomshuset Tvibit i Tromsø har jobbet målrettet mot unge filmskapere i flere år. I 2014 tar de steget helt ut når de produserer to spillefilmer for kino. Bror Hartvigsen og regissør Eilif B. Landsend presenterer “Tvibit-filosofien” og viser oss de første klippene fra filmene.

 13.35: Pause med kaffe og mingling (40 min)

14.15: Hvordan erobre verden?

Svenske Salomonsson Agency har lansert forfattere som Jo Nesbø og Sofi Oksanen internasjonalt.  Nå står nordiske manusforfattere for tur. Tor Jonasson og Alexia Wennberg gir oss oppskriften på kultureksport til verden og Hollywood.

14.40: Økonomien i norske filmselskaper
Hvordan går det egentlig med de som produserer filmene våre? På vegne av Produsentforeningen utarbeider Jostein Ryssevik for tiden en analyse av økonomien i Norges profesjonelle filmselskaper. Han presenterer de første funnene fra analysen.

15.00: Til beste for publikum
Generalsekretær for Produsentforeningen Leif Holst Jensen oppsummerer og ser fremover. Hvordan kan norsk filmpolitikk videreutvikles, sett fra produsentenes ståsted?

15.20: Case: Glassdukkene
Jorun Thørrings krimbok fra Tromsø blir filmatisert og kommer på kino i 2014. Nils Gaup har regien, og filmen er finansiert blant annet med privat kapital fra landsdelen. Produsent Tomas Backström viser oss de første klippene fra Glassdukkene og forteller om prosessen bak filmen.

15.30: Filmregioner på svensk – hva er suksesskriteriene?
Sverige har sterke filmregioner som bidrar betydelig til svensk filmproduksjon. Filmpool Nord i Norrbotten produserer årlig flere spillefilmer og tv-serier, og er blant annet medprodusent av årets åpningsfilm Meg eier ingen. Direktør Susann Jonsson presenterer ”den svenske modellen”.

15.50: Avrunding ved ordstyrerne

Sted:  Radisson Blu Hotel

Dato:  Mandag, januar 13, 2014  kl 12:00

Ordstyrere er Kjetil Lismoen (Rushprint) og Hilde Sandvik (Bergens Tidende).

ARRANGØRER: Rushprint, Troms Fylkeskommune, Tromsø Internasjonale Filmfestival

Registrer din deltakelse på åpningskonferansen i vårt påmeldingsskjema.

(Påmelding innen 12. januar kl 21:00)

KONTAKT: Hanne Stien, [email protected]

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY