«Tja» fra Giske til viking-prosjekt

«Tja» fra Giske til viking-prosjekt

-Jeg er optimistisk på at en eller annen for form for løsning vil komme, sa Barrie Osborne etter sitt møte med Nærings- og handelsminister Trond Giske på torsdag. Men vi er ikke nærmere noen insentivordning, slik bransjen hadde håpet.

Foto: Fra serien «Vikings» (The History Channel), som dessverre ikke ble spilt inn i Norge .

Er Giske tilbake på banen, spurte vi i Rushprint i forkant av møtet han som Handels- og næringsminister skulle ha med den amerikanske produsenten Barrie M. Osborne på torsdag sist uke. Sammen skulle de drøfte hvordan Norge kan fungere som vertskap for en stor produksjon om vikingtiden til Norge.

Osborne, som har produsert en rekke storfilmer (The Matrix, Ringenes Herre, Face/Off, Den store Gatsby m.fl.), har lenge ønsket å filme vikingfilm på Vestlandet. Det var på Vikingmuseet at produsenten og Giske redegjorde hva de hadde snakket sammen om. Osborne hadde ikke mye tid til norsk presse før han haster videre i andre møter. Overfor Rushprint beskriver han den planlagte vikingfilmen slik:

– Dette blir en stor, spektakulær og episk film som skildrer hvordan vikingkongen Harald Hardråde utviklet seg fra tenåring til å bli en stor leder som samlet sitt store rike. Siden livet til Harald var så innholdsrikt, utelukker jeg ikke at vi lager en hel trilogi, sier han.

Han satte stor pris på møtet med Giske, selv om ministeren ikke kom med noen konkrete lovnader.

– Jeg synes det var et bra møte med nærings- og handelsminister Trond Giske, uten at han kunne love noe der og da. Jeg fikk presentert storprosjektet overfor Giske, og jeg fikk understreket behovet for å spille inn denne filmen i Norge. Filmen vil naturligvis bety mye for Norge – dette er noe Giske forstod godt. Jeg er optimistisk på at en eller annen for form for løsning vil komme.

Under pressemøte på Vikingsmuseet hadde imidlertid Giske lite nytt å melde om en insentivordning vil komme på plass. Grunnen er at Kulturdepartementet ikke er ferdig med en utredning om insentivordning.

Giske kunne imidlertid fortelle at det kanskje kan være aktuelt å stille med reiselivs- og markedsføringsmidler til Osbornes planlagte prosjekt.

Men er det egentlig realistisk å gjøre denne filmen i Norge uten at en insentivordning er på plass?

– Dette er en film som potensielt sett kan filmes på New Zealand eller flere andre steder i verden, men jeg ønsker aller mest å filme den i Norge og jeg håper virkelig dette vil la seg gjøre, sa Osborne. – Det er mange gode grunner til å legge innspillingen til Norge. Ikke bare på grunn av autentisiteten og den vakre, unike naturen. Men også fordi filmstaben vil kunne få et nært forhold til kildene, slik som tilgangen til Vikingmuseet.

Antatt opptaksstart på prosjektet er 2015.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

«Tja» fra Giske til viking-prosjekt

«Tja» fra Giske til viking-prosjekt

-Jeg er optimistisk på at en eller annen for form for løsning vil komme, sa Barrie Osborne etter sitt møte med Nærings- og handelsminister Trond Giske på torsdag. Men vi er ikke nærmere noen insentivordning, slik bransjen hadde håpet.

Foto: Fra serien «Vikings» (The History Channel), som dessverre ikke ble spilt inn i Norge .

Er Giske tilbake på banen, spurte vi i Rushprint i forkant av møtet han som Handels- og næringsminister skulle ha med den amerikanske produsenten Barrie M. Osborne på torsdag sist uke. Sammen skulle de drøfte hvordan Norge kan fungere som vertskap for en stor produksjon om vikingtiden til Norge.

Osborne, som har produsert en rekke storfilmer (The Matrix, Ringenes Herre, Face/Off, Den store Gatsby m.fl.), har lenge ønsket å filme vikingfilm på Vestlandet. Det var på Vikingmuseet at produsenten og Giske redegjorde hva de hadde snakket sammen om. Osborne hadde ikke mye tid til norsk presse før han haster videre i andre møter. Overfor Rushprint beskriver han den planlagte vikingfilmen slik:

– Dette blir en stor, spektakulær og episk film som skildrer hvordan vikingkongen Harald Hardråde utviklet seg fra tenåring til å bli en stor leder som samlet sitt store rike. Siden livet til Harald var så innholdsrikt, utelukker jeg ikke at vi lager en hel trilogi, sier han.

Han satte stor pris på møtet med Giske, selv om ministeren ikke kom med noen konkrete lovnader.

– Jeg synes det var et bra møte med nærings- og handelsminister Trond Giske, uten at han kunne love noe der og da. Jeg fikk presentert storprosjektet overfor Giske, og jeg fikk understreket behovet for å spille inn denne filmen i Norge. Filmen vil naturligvis bety mye for Norge – dette er noe Giske forstod godt. Jeg er optimistisk på at en eller annen for form for løsning vil komme.

Under pressemøte på Vikingsmuseet hadde imidlertid Giske lite nytt å melde om en insentivordning vil komme på plass. Grunnen er at Kulturdepartementet ikke er ferdig med en utredning om insentivordning.

Giske kunne imidlertid fortelle at det kanskje kan være aktuelt å stille med reiselivs- og markedsføringsmidler til Osbornes planlagte prosjekt.

Men er det egentlig realistisk å gjøre denne filmen i Norge uten at en insentivordning er på plass?

– Dette er en film som potensielt sett kan filmes på New Zealand eller flere andre steder i verden, men jeg ønsker aller mest å filme den i Norge og jeg håper virkelig dette vil la seg gjøre, sa Osborne. – Det er mange gode grunner til å legge innspillingen til Norge. Ikke bare på grunn av autentisiteten og den vakre, unike naturen. Men også fordi filmstaben vil kunne få et nært forhold til kildene, slik som tilgangen til Vikingmuseet.

Antatt opptaksstart på prosjektet er 2015.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY