Her starter det nordiske filmåret – visning av 25 nye filmer

Her starter det nordiske filmåret – visning av 25 nye filmer

Under Den norske filmfestivalen i Haugesund arrangeres også New Nordic Films. – Et filmmarked og produksjonsforum, med visning av hele 25 nye nordiske filmer og flere seminarer, forteller programsjef Gyda V. Myklebust. Her presenterer hun kort hva som foregår i programmet New Nordic Films.

Gyda V. Myklebust er programsjef for New Nordic Films under Den norske filmfestivalen. Dette er markedet hvor det siste og beste av nordiske filmer presenteres for tilreisende kjøpere, festivaler og fond – før filmene slippes i hvert enkelt land.  New Nordic Films er støttet av MEDIA Programme, Kulturdepartementet og Nordisk film- og tv-fond, forteller Myklebust.

– Vi velger det beste av den nye nordiske filmen, og presenterer dette for tilreisende kjøpere, festivaler, fond m.m. I år har vi 25 nye nordiske filmer på programmet av flotte og sterke regissører, med en blanding av både veteraner, debutanter, barnefilmer og hele tre islandske filmer. Av veteraner har vi blant annet Søren Kragh-Jacobsen og Kjell-Åke Andersson. Produsentene fra nesten alle filmene kommer også på besøk.

Følgende 25 filmer screenes for interessenter:

 • Above Dark Waters (FI) Peter Franzén
 • Antboy (DK) Ask Hasselbalch
 • August Fools (FI) Taru Mäkelä
 • Casper and Emma – Best Friends (NO) Arne Lindtner Næss
 • Chasing the Wind (NO) Rune Denstad Langlo
 • Detective Downs (NO) Bård Breien
 • Disciple, The (FI) Ulrika Bengts
 • Ferox (ICE) Thór Ómar Jónsson
 • Hocus, Pocus, Alfie Atkins! (NO) Torill Kove
 • Hour of the Lynx, The (DK) Søren Kragh-Jacobsen
 • I am Yours (NO) Iram Haq
 • In Real Life (DK) Jonas Elmer
 • It is all about Love (SE) Lena Koppel
 • It’s Only Make Believe (NO) Arild Østin Ommundsen
 • Keeper of Lost Cause, The (DK) Mikkel Nørgaard
 • Kiss Me, You Fucking Moron! (NO) Stian Kristiansen
 • Metalhead (ICE) Ragnar Bragason
 • Nobody Owns Me (SE) Kjell-Åke Andersson
 • Of Horser and Men (ICE) Benedikt Erlingsson
 • Pioneer (NO) Erik Skjoldbjærg
 • Shed No Tears (SE) Måns Mårlind, Björn Stein
 • Sorrow and Joy (DK) Nils Malmros
 • Stockholm Stories (SE) Karin Fahlén
 • Tough Guys, The (NO) Christian Lo
 • Waltz for Monica (SE) Per Fly
Gyda Myklebust_768
Gyda V. Myklebust

– Vi har også en «work in progress»-seksjon med kommende nordiske filmer. Her har vi valgt ut følgende 10 filmer som skal presenteres av enten regissør eller produsent. Dette er filmer som stort sett har premiere i vinter – sent 2013 eller tidlig 2014, forklarer hun.

Work in progress-filmene:

 • Dirk Ohm – The Illusionist who
 • Disappeared (NO) Bobbie Peers
 • Doctor Proctor’s Fart Powder (NO) Arild Fröhlich
 • Korso (FI) Akseli Tuomivaara
 • Life in a Fish Bowl (ICE) Baldwin Z
 • Natt til 17. (NO) Eirik Svensson
 • Someone you Love (DK) Pernille Fischer Christensen
 • Sunfish, The (DK) Søren Balle
 • Tarok (DK) Anne-Grethe Bjarup Riis
 • Tommy (SE) Tarik Saleh
 • Weil of Twilight (NO) Paul Magnus Lundø

– Videre har vi et co-produksjons- og finansieringsmarked med 22 utvalgte prosjekter som skal presenteres. Det er en del nordiske, men også internasjonale prosjekter, som presenteres i pitcher. Vi fikk inn 76 søknader og valgte ut 22 – et utvalg vi er veldig fornøyd med siden det er sterke regissører og produsenter som deltar. Vi har også en dramatiker-pitch, med syv nordiske manusforfattere som pitcher sine manus, fortrinnsvis for å finne produsent og annen støtte til sin film.

To seminarer og en workshop arrangeres også; et seminar om nordisk barnefilm, et fagseminar om «sequence-metoden» og en workshop med Katriel Schory, forteller Myklebust.

-Vi har et seminar som går på nordisk barnefilm i samarbeid med Biocentralen som har laget en rapport om barnefilmens vilkår og dens vei ut i verden. Her deltar direktørene for de nordiske filminstituttene.

-Vi har også en workshop med Katriel Schory, som er ledende direktør ved det israelske filminstituttet. Han har 40-års erfaring som produsent av film. Han skal snakke litt om hvordan man selger et filmprosjekt. Dette er mest rettet mot produsenter. Det vil også bli en presentasjon av EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs – et internasjonalt produsentnettverk.

-Sist er fagseminaret som går på «sequence metoden» – hvordan snakke om manus. Tiltenkt mot både de kreative, som manusforfattere, regissører og produsenter, men også de som behandler manus, som produsenter og distributører. Dette er en amerikansk metode som går på å gjøre seg forstått når man snakker om manus i forskjellige sekvenser. Dette arrangeres i samarbeid med dramatikerforbundet, og jeg tror det blir ganske spennende, forteller Myklebust.

Nytt for årets New Nordic Films-program er tilskuddet av en pitche-pris.

-De er en ny pitche-pris for co-produksjonsformat, som er i samarbeid med Producers network i Cannes. Beste pitch vinner en akkreditering til nevnte producers network i Cannes. En representant fra festivalen kommer for å dele ut prisen, avslutter hun.

Relatert artikkel:

– Spre filmene utover festivalåret: Med en større spredning på premierene vil øke de andre festivalenes mulighet til å engasjere seg mer i forhold til norsk film, mener programsjef Håkon Skogrand i Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Her starter det nordiske filmåret – visning av 25 nye filmer

Her starter det nordiske filmåret – visning av 25 nye filmer

Under Den norske filmfestivalen i Haugesund arrangeres også New Nordic Films. – Et filmmarked og produksjonsforum, med visning av hele 25 nye nordiske filmer og flere seminarer, forteller programsjef Gyda V. Myklebust. Her presenterer hun kort hva som foregår i programmet New Nordic Films.

Gyda V. Myklebust er programsjef for New Nordic Films under Den norske filmfestivalen. Dette er markedet hvor det siste og beste av nordiske filmer presenteres for tilreisende kjøpere, festivaler og fond – før filmene slippes i hvert enkelt land.  New Nordic Films er støttet av MEDIA Programme, Kulturdepartementet og Nordisk film- og tv-fond, forteller Myklebust.

– Vi velger det beste av den nye nordiske filmen, og presenterer dette for tilreisende kjøpere, festivaler, fond m.m. I år har vi 25 nye nordiske filmer på programmet av flotte og sterke regissører, med en blanding av både veteraner, debutanter, barnefilmer og hele tre islandske filmer. Av veteraner har vi blant annet Søren Kragh-Jacobsen og Kjell-Åke Andersson. Produsentene fra nesten alle filmene kommer også på besøk.

Følgende 25 filmer screenes for interessenter:

 • Above Dark Waters (FI) Peter Franzén
 • Antboy (DK) Ask Hasselbalch
 • August Fools (FI) Taru Mäkelä
 • Casper and Emma – Best Friends (NO) Arne Lindtner Næss
 • Chasing the Wind (NO) Rune Denstad Langlo
 • Detective Downs (NO) Bård Breien
 • Disciple, The (FI) Ulrika Bengts
 • Ferox (ICE) Thór Ómar Jónsson
 • Hocus, Pocus, Alfie Atkins! (NO) Torill Kove
 • Hour of the Lynx, The (DK) Søren Kragh-Jacobsen
 • I am Yours (NO) Iram Haq
 • In Real Life (DK) Jonas Elmer
 • It is all about Love (SE) Lena Koppel
 • It’s Only Make Believe (NO) Arild Østin Ommundsen
 • Keeper of Lost Cause, The (DK) Mikkel Nørgaard
 • Kiss Me, You Fucking Moron! (NO) Stian Kristiansen
 • Metalhead (ICE) Ragnar Bragason
 • Nobody Owns Me (SE) Kjell-Åke Andersson
 • Of Horser and Men (ICE) Benedikt Erlingsson
 • Pioneer (NO) Erik Skjoldbjærg
 • Shed No Tears (SE) Måns Mårlind, Björn Stein
 • Sorrow and Joy (DK) Nils Malmros
 • Stockholm Stories (SE) Karin Fahlén
 • Tough Guys, The (NO) Christian Lo
 • Waltz for Monica (SE) Per Fly
Gyda Myklebust_768
Gyda V. Myklebust

– Vi har også en «work in progress»-seksjon med kommende nordiske filmer. Her har vi valgt ut følgende 10 filmer som skal presenteres av enten regissør eller produsent. Dette er filmer som stort sett har premiere i vinter – sent 2013 eller tidlig 2014, forklarer hun.

Work in progress-filmene:

 • Dirk Ohm – The Illusionist who
 • Disappeared (NO) Bobbie Peers
 • Doctor Proctor’s Fart Powder (NO) Arild Fröhlich
 • Korso (FI) Akseli Tuomivaara
 • Life in a Fish Bowl (ICE) Baldwin Z
 • Natt til 17. (NO) Eirik Svensson
 • Someone you Love (DK) Pernille Fischer Christensen
 • Sunfish, The (DK) Søren Balle
 • Tarok (DK) Anne-Grethe Bjarup Riis
 • Tommy (SE) Tarik Saleh
 • Weil of Twilight (NO) Paul Magnus Lundø

– Videre har vi et co-produksjons- og finansieringsmarked med 22 utvalgte prosjekter som skal presenteres. Det er en del nordiske, men også internasjonale prosjekter, som presenteres i pitcher. Vi fikk inn 76 søknader og valgte ut 22 – et utvalg vi er veldig fornøyd med siden det er sterke regissører og produsenter som deltar. Vi har også en dramatiker-pitch, med syv nordiske manusforfattere som pitcher sine manus, fortrinnsvis for å finne produsent og annen støtte til sin film.

To seminarer og en workshop arrangeres også; et seminar om nordisk barnefilm, et fagseminar om «sequence-metoden» og en workshop med Katriel Schory, forteller Myklebust.

-Vi har et seminar som går på nordisk barnefilm i samarbeid med Biocentralen som har laget en rapport om barnefilmens vilkår og dens vei ut i verden. Her deltar direktørene for de nordiske filminstituttene.

-Vi har også en workshop med Katriel Schory, som er ledende direktør ved det israelske filminstituttet. Han har 40-års erfaring som produsent av film. Han skal snakke litt om hvordan man selger et filmprosjekt. Dette er mest rettet mot produsenter. Det vil også bli en presentasjon av EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs – et internasjonalt produsentnettverk.

-Sist er fagseminaret som går på «sequence metoden» – hvordan snakke om manus. Tiltenkt mot både de kreative, som manusforfattere, regissører og produsenter, men også de som behandler manus, som produsenter og distributører. Dette er en amerikansk metode som går på å gjøre seg forstått når man snakker om manus i forskjellige sekvenser. Dette arrangeres i samarbeid med dramatikerforbundet, og jeg tror det blir ganske spennende, forteller Myklebust.

Nytt for årets New Nordic Films-program er tilskuddet av en pitche-pris.

-De er en ny pitche-pris for co-produksjonsformat, som er i samarbeid med Producers network i Cannes. Beste pitch vinner en akkreditering til nevnte producers network i Cannes. En representant fra festivalen kommer for å dele ut prisen, avslutter hun.

Relatert artikkel:

– Spre filmene utover festivalåret: Med en større spredning på premierene vil øke de andre festivalenes mulighet til å engasjere seg mer i forhold til norsk film, mener programsjef Håkon Skogrand i Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY