Christopher Nielsen med 3D-film

Christopher Nielsen med 3D-film

Regissørene Christopher Nielsen, Izer Aliu, Aleksander L. Nordaas og Helene Kjeldsen har fått produksjonstilskudd til hver sin kortfilm.

Qvisten Animation AS er av NFI tildelt 1.250.000 kroner til kortfilmen Rulletrappen, som regisseres av Christopher Nielsen. Nielsen er tegneserieforfatter, kunstner og regissør, og regisserte blant annet kinofilmen Slipp Jimmy fri (2006). Han skriver selv manuset til Rulletrappen, som er en dystopisk 3D-animasjonsfilm for voksne basert på en tidligere Nielsen-stripe.

Om filmprosjektet sier kortfilmkonsulent Åse Meyer i NFI:

Rulletrappen er en metafysisk fabel, der det tegnes et dystopisk bilde av en alternativ virkelighet som er en parallell til vår egen verden.  En parallell som skal skildres med en industriell design og et tungt og repetitivt lydbilde der musikk og kontentum glir over i hverandre for å skape en uvirkelig og spøkelsesaktig stemning, samtidig som stemmer, dialog og animasjon skal få fram det menneskelige i situasjonen. Rulletrappen er en lignelse, mennesket i maskinen som søker å finne en mening med det hele.  En 3D-animasjon for voksne, basert på en tidligere tegneseriestripe av Nielsen og umiskjennelig en del av hans kunstneriske univers.

Nielsen 2
RULLETRAPPEN

 

DET GODE LIVET, DER BORTE

Motlys AS er tildelt 1.100.000 kroner til kortfilmen Det gode livet, der borte. Regissør og manusforfatter er Izer Aliu, som vant Amanda for sin eksamensfilm fra Den norske filmskolen, Å vokte fjellet. Filmen ble også nominert til Student-Oscar i år. Det gode livet, der borte forteller om møtet mellom 23 år gamle Sami, som jobber svart på en byggeplass, og 14 år gamle Benjamin, sjefens sønn.

Kortfilmkonsulentens uttalelse:

– Det gode livet, der borte er en på overflaten enkel historie, men som i undertekst behandler aktuelle og vesentlige spørsmål. Er det verdt å forlate sitt hjemland og sine kjære for å leve som en «annenrangs borger» og underbetalt arbeider i et fremmed land? Hva er egentlig det gode livet? Er det stadig økende materiell velstand og valg som ikke er i tråd med hva man anser som riktig? Det gode livet, der borte er prosjekt som i en lett tone berører eksistensielle, aktuelle og universelle problemstillinger.

 

HALLELUJAH

CFC Norge AS er tildelt 1.000.000 kroner til kortfilmen Hallelujah.  Manus og regi er ved Helene Kjeldsen. Hun er aktiv som kunstner innen tekstil, maleri, og skulptur i tillegg til kunstnerisk komplekse kortfilmer, først og fremst dukkefilm i kombinasjon med realfilm. Filmen Hallelujah er bygget opp rundt Nick Caves låt med samme navn, og gjør bruk av både animasjon og live action.

 Kortfilmkonsulenten sier om prosjektet:

– Hallelujha søker å si noe om en eksistensiell tilstand: en mann forsøker å stå imot sin dragning mot rus og mørke og kjemper en indre kamp for å finne avklaring og ro. Teksten til Hallelujah av Nick rammer inn den visuelle fortellingen, som består av både animasjon og live action, det siste i stiliserte svart/hvitt sekvenser.  Prosjektet har et originalt og stemningsfullt uttrykk, med potensiale til å bli en særpreget kortfilm.

 

RALLSKANKEN

Yesbox Productions AS er tildelt 350.000 kroner til kortfilmen Rallskanken. Manus og regi er ved Aleksander L. Nordaas, som tidligere har regissert kinofilmen Thale. Thale ble vist på filmfestivalen i Toronto i 2012, og får nå en engelskspråklig remake. Rallskanken er en animert og detaljrik kortfilm for barn mellom 2 og 4 år.

– Rallskanken er bygget opp som en slags fabel, med detaljrik animasjon, morsomt og sprudlende fortalt i verseform og med et vakkert og fargerikt univers. I bunnen ligger et positivt budskap om å tørre å vise omsorg også for dem som er ukjente og annerledes, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.

Legg igjen en kommentar

Christopher Nielsen med 3D-film

Christopher Nielsen med 3D-film

Regissørene Christopher Nielsen, Izer Aliu, Aleksander L. Nordaas og Helene Kjeldsen har fått produksjonstilskudd til hver sin kortfilm.

Qvisten Animation AS er av NFI tildelt 1.250.000 kroner til kortfilmen Rulletrappen, som regisseres av Christopher Nielsen. Nielsen er tegneserieforfatter, kunstner og regissør, og regisserte blant annet kinofilmen Slipp Jimmy fri (2006). Han skriver selv manuset til Rulletrappen, som er en dystopisk 3D-animasjonsfilm for voksne basert på en tidligere Nielsen-stripe.

Om filmprosjektet sier kortfilmkonsulent Åse Meyer i NFI:

Rulletrappen er en metafysisk fabel, der det tegnes et dystopisk bilde av en alternativ virkelighet som er en parallell til vår egen verden.  En parallell som skal skildres med en industriell design og et tungt og repetitivt lydbilde der musikk og kontentum glir over i hverandre for å skape en uvirkelig og spøkelsesaktig stemning, samtidig som stemmer, dialog og animasjon skal få fram det menneskelige i situasjonen. Rulletrappen er en lignelse, mennesket i maskinen som søker å finne en mening med det hele.  En 3D-animasjon for voksne, basert på en tidligere tegneseriestripe av Nielsen og umiskjennelig en del av hans kunstneriske univers.

Nielsen 2
RULLETRAPPEN

 

DET GODE LIVET, DER BORTE

Motlys AS er tildelt 1.100.000 kroner til kortfilmen Det gode livet, der borte. Regissør og manusforfatter er Izer Aliu, som vant Amanda for sin eksamensfilm fra Den norske filmskolen, Å vokte fjellet. Filmen ble også nominert til Student-Oscar i år. Det gode livet, der borte forteller om møtet mellom 23 år gamle Sami, som jobber svart på en byggeplass, og 14 år gamle Benjamin, sjefens sønn.

Kortfilmkonsulentens uttalelse:

– Det gode livet, der borte er en på overflaten enkel historie, men som i undertekst behandler aktuelle og vesentlige spørsmål. Er det verdt å forlate sitt hjemland og sine kjære for å leve som en «annenrangs borger» og underbetalt arbeider i et fremmed land? Hva er egentlig det gode livet? Er det stadig økende materiell velstand og valg som ikke er i tråd med hva man anser som riktig? Det gode livet, der borte er prosjekt som i en lett tone berører eksistensielle, aktuelle og universelle problemstillinger.

 

HALLELUJAH

CFC Norge AS er tildelt 1.000.000 kroner til kortfilmen Hallelujah.  Manus og regi er ved Helene Kjeldsen. Hun er aktiv som kunstner innen tekstil, maleri, og skulptur i tillegg til kunstnerisk komplekse kortfilmer, først og fremst dukkefilm i kombinasjon med realfilm. Filmen Hallelujah er bygget opp rundt Nick Caves låt med samme navn, og gjør bruk av både animasjon og live action.

 Kortfilmkonsulenten sier om prosjektet:

– Hallelujha søker å si noe om en eksistensiell tilstand: en mann forsøker å stå imot sin dragning mot rus og mørke og kjemper en indre kamp for å finne avklaring og ro. Teksten til Hallelujah av Nick rammer inn den visuelle fortellingen, som består av både animasjon og live action, det siste i stiliserte svart/hvitt sekvenser.  Prosjektet har et originalt og stemningsfullt uttrykk, med potensiale til å bli en særpreget kortfilm.

 

RALLSKANKEN

Yesbox Productions AS er tildelt 350.000 kroner til kortfilmen Rallskanken. Manus og regi er ved Aleksander L. Nordaas, som tidligere har regissert kinofilmen Thale. Thale ble vist på filmfestivalen i Toronto i 2012, og får nå en engelskspråklig remake. Rallskanken er en animert og detaljrik kortfilm for barn mellom 2 og 4 år.

– Rallskanken er bygget opp som en slags fabel, med detaljrik animasjon, morsomt og sprudlende fortalt i verseform og med et vakkert og fargerikt univers. I bunnen ligger et positivt budskap om å tørre å vise omsorg også for dem som er ukjente og annerledes, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.

Legg igjen en kommentar

MENY