Vår eneste i Cannes

Vår eneste i Cannes

Gudny Hummelvoll er eneste norske som deltar med film i det offisielle programmet i Cannes. Hun er co-produsent på Wakolda, en av de første filmene som er finansiert gjennom Sørfondet.

Den norske tilstedeværelsen i Cannes er som kjent ytterst beskjeden i år, med en visning av eksamensfilmen To Guard a Mountain som eneste helnorske medvirkning – og da i Short Film Corner, utenfor det offisielle programmet. Men heldigvis har norske produsenter så smått begynt å bevege seg utenfor landegrensene, og Gudny Hummelvoll deltar i år som co-produsent i sideprogrammet Un Certain Regard med den argentinske filmen Wakolda (samme programmet som Joachim Trier deltok i for to år siden). Det er en av de første filmene som er finansiert gjennom det norske Sørfondet.

Gudny H

Da Hummelvoll leste manuset til Lucía Puenzos prosjekt Wakolda fikk hun umiddelbart lyst til å co-produsere det, kunne hun fortelle til Rushprint i fjor, like før opptaksstart på sommeren. Wakolda er en psykologisk thriller som er basert på regissørens egen roman med samme tittel (utgitt i Norge på Gyldendal, og oversatt av Pedro Carmona-Alvarez). Den skildrer hvordan en argentinsk familie for en periode kunne leve side om side med nazi-legen Josef Mengele uten å forstå hvem han var. Sentralt for filmen er hvordan ene datteren i familien blir påvirket av ham. Ifølge regissøren er det en intim historie om store etiske spørsmål: “En film som tar opp et viktig tema, om de tyske naziflyktningenes kamp for å bygge ny identitet i Sør-Amerika, hovedsakelig fortalt gjennom en ung tenåringsjente. Et prosjekt som balanserer flere konfliktforhold, og som bygger en identitet også i den unge jenta. Identitetsforhold har vært et gjennomgående tema i Puenzos filmer” skrev juryen da Sørfondet besluttet å støtte prosjektet.

Puenzo er ingen hvem som helst: Hun vant kritikerprisen i Cannes for XXY i 2007 og deltok i det offisielle programmet på Berlinalen med The Fish Child i 2009. Hennes produksjonsselskap, som familien eier og driver, har også vunnet en Oscar med farens film, The Official Story.

– Jeg ble kontaktet av Lucía via en fransk-argentinsk produsent som hadde jobbet på Motorsykkeldagbøkene av Walter Salles. Lucía er en spennende regissør og forfatter med et solid selskap i ryggen. De er veldig internasjonalt orienterte og proffe, forteller Hummelvoll.

Det ligger åpenbart ikke mye penger i denne typen co-produksjon, bekrefter Hummelvoll. Men det er andre store fordeler.

– Det er en unik mulighet til å utvide nettverket ditt. Du får helt andre kontakter som kan åpne dører for deg ved senere anledninger.

Dette er ikke første gangen Hummelvoll co-produserer utenfor Norge. Hun har blant annet produsert Maris Holsts Blodsbånd i Makedonia, Maria Sødahls Limbo på Trinidad og novellefilmen Neglect i Frankrike.

Wakolda er en av de første filmene som er finansiert gjennom Sørfondet. Det består av fire millioner kroner og finansieres av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet. Fondet administreres av Norsk filminstitutt i samarbeid med Film fra Sør. Tilskudd fra Sørfondet betinger norsk co-produsent. Les mer

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vår eneste i Cannes

Vår eneste i Cannes

Gudny Hummelvoll er eneste norske som deltar med film i det offisielle programmet i Cannes. Hun er co-produsent på Wakolda, en av de første filmene som er finansiert gjennom Sørfondet.

Den norske tilstedeværelsen i Cannes er som kjent ytterst beskjeden i år, med en visning av eksamensfilmen To Guard a Mountain som eneste helnorske medvirkning – og da i Short Film Corner, utenfor det offisielle programmet. Men heldigvis har norske produsenter så smått begynt å bevege seg utenfor landegrensene, og Gudny Hummelvoll deltar i år som co-produsent i sideprogrammet Un Certain Regard med den argentinske filmen Wakolda (samme programmet som Joachim Trier deltok i for to år siden). Det er en av de første filmene som er finansiert gjennom det norske Sørfondet.

Gudny H

Da Hummelvoll leste manuset til Lucía Puenzos prosjekt Wakolda fikk hun umiddelbart lyst til å co-produsere det, kunne hun fortelle til Rushprint i fjor, like før opptaksstart på sommeren. Wakolda er en psykologisk thriller som er basert på regissørens egen roman med samme tittel (utgitt i Norge på Gyldendal, og oversatt av Pedro Carmona-Alvarez). Den skildrer hvordan en argentinsk familie for en periode kunne leve side om side med nazi-legen Josef Mengele uten å forstå hvem han var. Sentralt for filmen er hvordan ene datteren i familien blir påvirket av ham. Ifølge regissøren er det en intim historie om store etiske spørsmål: “En film som tar opp et viktig tema, om de tyske naziflyktningenes kamp for å bygge ny identitet i Sør-Amerika, hovedsakelig fortalt gjennom en ung tenåringsjente. Et prosjekt som balanserer flere konfliktforhold, og som bygger en identitet også i den unge jenta. Identitetsforhold har vært et gjennomgående tema i Puenzos filmer” skrev juryen da Sørfondet besluttet å støtte prosjektet.

Puenzo er ingen hvem som helst: Hun vant kritikerprisen i Cannes for XXY i 2007 og deltok i det offisielle programmet på Berlinalen med The Fish Child i 2009. Hennes produksjonsselskap, som familien eier og driver, har også vunnet en Oscar med farens film, The Official Story.

– Jeg ble kontaktet av Lucía via en fransk-argentinsk produsent som hadde jobbet på Motorsykkeldagbøkene av Walter Salles. Lucía er en spennende regissør og forfatter med et solid selskap i ryggen. De er veldig internasjonalt orienterte og proffe, forteller Hummelvoll.

Det ligger åpenbart ikke mye penger i denne typen co-produksjon, bekrefter Hummelvoll. Men det er andre store fordeler.

– Det er en unik mulighet til å utvide nettverket ditt. Du får helt andre kontakter som kan åpne dører for deg ved senere anledninger.

Dette er ikke første gangen Hummelvoll co-produserer utenfor Norge. Hun har blant annet produsert Maris Holsts Blodsbånd i Makedonia, Maria Sødahls Limbo på Trinidad og novellefilmen Neglect i Frankrike.

Wakolda er en av de første filmene som er finansiert gjennom Sørfondet. Det består av fire millioner kroner og finansieres av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet. Fondet administreres av Norsk filminstitutt i samarbeid med Film fra Sør. Tilskudd fra Sørfondet betinger norsk co-produsent. Les mer

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY