Et skritt nærmere for Filmskolen?

Et skritt nærmere for Filmskolen?

– Den norske filmskolen har gitt oss en god plan for modernisering av utdanningen, forteller statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Ragnhild Setsaas. Men det betyr ikke nødvendigvis at planen blir noe av.

I et innlegg på Rushprint.no i høst etterlyste en rekke norske filmprofiler livstegn fra kunnskapsministeren. Filmskolen og bransjen hadde foreslått et masterprogram og et heldekkende etter- og videreutdanningsprogram, men det kan ikke bli en realitet før en finansiering over statsbudsjettet er på plass. Så hvorfor hørte de ingenting fra politisk nivå? “Hvis kulturministeren virkelig ønsker at vi skal strekke oss videre, så må hun fortelle kunnskapsministeren hva som trengs”, het det i innlegget.

Nå kan det virke som det er en bevegelse på gang. Etter å ha gitt en innledende tilbakemelding om at forslaget måtte tydeliggjøres, er Kunnskapsdepartementet tilfreds med de presiseringer og prioriteringer som Høgskolen har foretatt i den oppdaterte moderniseringsplanen (der bl.a kostnadene er redusert). Det forteller statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Ragnhild Setsaas, til Rushprint.

– Vi er positive til den oppdaterte planen – som er mye strammere og mer systematisk. Det er også en samstemmighet fra Høgskolen om filmopplæringsbiten. Det har vært viktig for oss at Høgskolen og filmmiljøet har vært på linje. Og vi ser veldig positivt på samarbeidet mellom Høgskolen og NRK.

Setsaas gir ros til moderniseringsplanene. Men det betyr ikke at dette er noe de nødvendigvis vil gi sin fulle prioritet.

– Vi er i gang med budsjettarbeidet for 2014, men kan ikke si noe konkret om dette er noe vi vil prioritere. Neste holdeplass i prosessen er revidert statsbudsjett på nyåret, og neste års budsjett for 2014. Men vi har mange gode prosjekter å forholde oss til, så det gjenstår å se hva vi vil prioritere. Men arbeidet Høgskolen og filmbransjen har lagt bak forslaget, ser vi positivt på.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Et skritt nærmere for Filmskolen?

Et skritt nærmere for Filmskolen?

– Den norske filmskolen har gitt oss en god plan for modernisering av utdanningen, forteller statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Ragnhild Setsaas. Men det betyr ikke nødvendigvis at planen blir noe av.

I et innlegg på Rushprint.no i høst etterlyste en rekke norske filmprofiler livstegn fra kunnskapsministeren. Filmskolen og bransjen hadde foreslått et masterprogram og et heldekkende etter- og videreutdanningsprogram, men det kan ikke bli en realitet før en finansiering over statsbudsjettet er på plass. Så hvorfor hørte de ingenting fra politisk nivå? “Hvis kulturministeren virkelig ønsker at vi skal strekke oss videre, så må hun fortelle kunnskapsministeren hva som trengs”, het det i innlegget.

Nå kan det virke som det er en bevegelse på gang. Etter å ha gitt en innledende tilbakemelding om at forslaget måtte tydeliggjøres, er Kunnskapsdepartementet tilfreds med de presiseringer og prioriteringer som Høgskolen har foretatt i den oppdaterte moderniseringsplanen (der bl.a kostnadene er redusert). Det forteller statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Ragnhild Setsaas, til Rushprint.

– Vi er positive til den oppdaterte planen – som er mye strammere og mer systematisk. Det er også en samstemmighet fra Høgskolen om filmopplæringsbiten. Det har vært viktig for oss at Høgskolen og filmmiljøet har vært på linje. Og vi ser veldig positivt på samarbeidet mellom Høgskolen og NRK.

Setsaas gir ros til moderniseringsplanene. Men det betyr ikke at dette er noe de nødvendigvis vil gi sin fulle prioritet.

– Vi er i gang med budsjettarbeidet for 2014, men kan ikke si noe konkret om dette er noe vi vil prioritere. Neste holdeplass i prosessen er revidert statsbudsjett på nyåret, og neste års budsjett for 2014. Men vi har mange gode prosjekter å forholde oss til, så det gjenstår å se hva vi vil prioritere. Men arbeidet Høgskolen og filmbransjen har lagt bak forslaget, ser vi positivt på.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY