Filmsamtalen Haugesund: Norden vs Hollywood

Filmsamtalen Haugesund: Norden vs Hollywood

Joachim Rønning og Espen Sandberg (Kon-Tiki), Marianne Gray (Hodejegerne) og Hollywoodforfatter Hawk Østby (Children of men, Iron Man) deltar på Filmsamtalen under filmfestivalen i Haugesund.

Hollywood har et sikkert grep om publikum i Norden så vel som i resten av verden. Men en forutsetning for dette, er å ta opp i seg nye trender og talenter. For tiden finnes mange av disse i Norden, og noen av nøkkelordene er betydningen av et tett samarbeid mellom filmregissører og manusforfattere. Med oss på laget har vi toneangivende filmfortellere med erfaring både fra Hollywood og Norden: Kon-Tiki-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, manusforfatterne Hawk Østby (Children of Men, Iron Man) og Petter Skavland (Kon-Tiki) og produsent Marianne Gray (Hodejegerne).

Sammen med programleder Kjetil Lismoen vil de blant annet berøre følgende spørsmål: hva slags fortellinger oppstår når regissører, manusforfattere og produsenter trekker veksler både på vår lokale, nordiske tradisjon og Hollywood? Hvilken betydning har et tett samarbeid mellom manusforfattere og regissører? Hva er den viktigste forskjellen på filmproduksjon i Norden og USA, og hvilke erfaringer kan man bringe med seg til en nasjonal filmproduksjon?

 Samtalen vil foregå på engelsk.

Hvor: Rica Maritim Hotel, Salongene

Når: Fredag 17. august kl. 15.00

Med: Joachim Rønning, Espen Sandberg, Marianne Gray, Hawk Østby, Petter Skavland.

Programleder: Kjetil Lismoen

Arrangører: Den norske filmfestivalen, NFI, Rushprint, Dramatikerforbundet og NFR.

 Filmsamtalen er et debatt- og samtaleforum på Filmens Hus i Oslo som under Haugesund filmfestival samarbeider med Amandasamtalen. Hensikten er å ta pulsen på aktuelle tema knyttet til norsk film. Amandasamtalen i Haugesund retter seg i hovedsak mot bransje og presse, men er også åpen for publikum. Samtalen har vært arrangert siden 2006, og er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt (NFI), Den norske filmfestivalen, Rushprint, Amandakomiteen, Dramatikerforbundet og Norske filmregissører (NFR).

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen Haugesund: Norden vs Hollywood

Filmsamtalen Haugesund: Norden vs Hollywood

Joachim Rønning og Espen Sandberg (Kon-Tiki), Marianne Gray (Hodejegerne) og Hollywoodforfatter Hawk Østby (Children of men, Iron Man) deltar på Filmsamtalen under filmfestivalen i Haugesund.

Hollywood har et sikkert grep om publikum i Norden så vel som i resten av verden. Men en forutsetning for dette, er å ta opp i seg nye trender og talenter. For tiden finnes mange av disse i Norden, og noen av nøkkelordene er betydningen av et tett samarbeid mellom filmregissører og manusforfattere. Med oss på laget har vi toneangivende filmfortellere med erfaring både fra Hollywood og Norden: Kon-Tiki-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, manusforfatterne Hawk Østby (Children of Men, Iron Man) og Petter Skavland (Kon-Tiki) og produsent Marianne Gray (Hodejegerne).

Sammen med programleder Kjetil Lismoen vil de blant annet berøre følgende spørsmål: hva slags fortellinger oppstår når regissører, manusforfattere og produsenter trekker veksler både på vår lokale, nordiske tradisjon og Hollywood? Hvilken betydning har et tett samarbeid mellom manusforfattere og regissører? Hva er den viktigste forskjellen på filmproduksjon i Norden og USA, og hvilke erfaringer kan man bringe med seg til en nasjonal filmproduksjon?

 Samtalen vil foregå på engelsk.

Hvor: Rica Maritim Hotel, Salongene

Når: Fredag 17. august kl. 15.00

Med: Joachim Rønning, Espen Sandberg, Marianne Gray, Hawk Østby, Petter Skavland.

Programleder: Kjetil Lismoen

Arrangører: Den norske filmfestivalen, NFI, Rushprint, Dramatikerforbundet og NFR.

 Filmsamtalen er et debatt- og samtaleforum på Filmens Hus i Oslo som under Haugesund filmfestival samarbeider med Amandasamtalen. Hensikten er å ta pulsen på aktuelle tema knyttet til norsk film. Amandasamtalen i Haugesund retter seg i hovedsak mot bransje og presse, men er også åpen for publikum. Samtalen har vært arrangert siden 2006, og er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt (NFI), Den norske filmfestivalen, Rushprint, Amandakomiteen, Dramatikerforbundet og Norske filmregissører (NFR).

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY