Filmsamtalen på web-tv

Filmsamtalen på web-tv

Filmsamtalen tirsdag 6. november tok opp ubehaget som tematisk preger flere norske kinofilmer i høst. Margreth Olin, Sara Johnsen og filmkritiker Terje Eidsvåg stilte til samtale på Filmens Hus. Se utdrag fra samtalen her.

I løpet av høsten har det kommet tre norske filmer som tar opp ubehagelige problemstillinger knyttet til norsk virkelighet. Eva Sørhaug (90 minutter), Margreth Olin (De andre) og Sara Johnsen (Uskyld) portretterer på hver sin måte ubehagelige problemstillinger på en måte vi tidligere ikke har sett i norsk film.

En ubehagelig film kjennetegnes ofte ved at den ikke finner en løsning på sine problemstillinger. Den utfordrer gjerne vår oppfatning av hvem vi kan og bør identifisere oss med – eller sympatiserer med. Hva gjør at flere kvinnelige filmskapere presenterer slike filmer akkurat nå? Hva har de til felles, og hvordan blir et slikt ubehag mottatt av publikum og kritikere?

Se høydepunkter fra samtalen her:

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen på web-tv

Filmsamtalen på web-tv

Filmsamtalen tirsdag 6. november tok opp ubehaget som tematisk preger flere norske kinofilmer i høst. Margreth Olin, Sara Johnsen og filmkritiker Terje Eidsvåg stilte til samtale på Filmens Hus. Se utdrag fra samtalen her.

I løpet av høsten har det kommet tre norske filmer som tar opp ubehagelige problemstillinger knyttet til norsk virkelighet. Eva Sørhaug (90 minutter), Margreth Olin (De andre) og Sara Johnsen (Uskyld) portretterer på hver sin måte ubehagelige problemstillinger på en måte vi tidligere ikke har sett i norsk film.

En ubehagelig film kjennetegnes ofte ved at den ikke finner en løsning på sine problemstillinger. Den utfordrer gjerne vår oppfatning av hvem vi kan og bør identifisere oss med – eller sympatiserer med. Hva gjør at flere kvinnelige filmskapere presenterer slike filmer akkurat nå? Hva har de til felles, og hvordan blir et slikt ubehag mottatt av publikum og kritikere?

Se høydepunkter fra samtalen her:

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY