Debattene under Film fra Sør

Debattene under Film fra Sør

Under Film fra Sør-festivalen arrangeres en rekke paneldebatter – om alt fra Norges rolle i urbefolkningers kamp for rettigheter til kunstneres rolle i den digitale tidsalder.

Tradisjonen tro har Film fra Sør en rekke pandeldebatter på programmet. Her er noen av de. Programmet i sin helhet kan du sjekke ut her.

Nasjonalparker og urfolksterritorier – Norges rolle

Fredag 5.oktober, kl 18. Vika 1. Visning av den brasilianske filmen Xingu, etterfulgt av paneldebatt.

På 60-tallet klarte de legendariske Villas-Boas brødrene fra Brasil å få hele den øvre delen av Xingu-elven juridisk vernet, for å beskytte urbefolkningen i området. Med utgangspunkt i deres historie, fortalt gjennom Cao Hamburgers film Xingu, inviterer vi til debatt om urfolksterritorier vs. de klassiske verneområdene. Vi spør hva Norge gjør for å opprette og bevare nasjonalparker i bl.a. Brasil. I panelet har vi med oss Lars Løvold (regnskogsfondet), Verana Glass (Xingu alive forever movement) og utviklingsminister Heikki Holmås.

 

Kunst og makt

Mandag 8. oktober kl. 18:00 Vika 1: Visning av Ai Weiwei: Never Sorry

Den digitale revolusjonen inspirerer mennesker og visker ut grensene mellom kunst og politikk. Hvordan kan kunsten bygge broer eller eventuelt rive dem ned. Har internett tatt over for museene, og hva har dette å si for den nye museumsbesøkende? Hvordan kan norske organisasjoner bruke digitale medier og politiske kunstnere for å nå ut med sine budskap. Helle Vaagland (NRK) leder en samtale m/bl.a. John Peder Egenæs (Amnesty), Liv Tørres (Norsk Folkehjelp), Tore Slaatta (UiO) og Nicolai Strøm-Olsen (Kunstforum).

 

Vann – livet og konfliktenes kilde

Fredag 12. oktober kl. 17:30 i Vika 2. Visning av Last Call at the Oasis. Vann; kilden til alt liv er også kilden til mange globale konflikter. Bruker vi opp den siste rest av vann vi har? Jessica Yus film Last Call at the Oasis danner bakteppe for en samtale rundt det verdensomfattende problemet. Utenfor Norge skjerpes frontene, og det er bare et tidsspørsmål når vi må ta stilling til hvordan veien videre skal se ut for oss alle. Vi inviterer til høyaktuell debatt med bl.a. Jørgen Magdahl (Fivas), Jason Miklian( Prio) og Susanne Hyllestad (Kirkens Nødhjelp). Debatten arrangeres i samarbeid med Blå Oktober.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Debattene under Film fra Sør

Debattene under Film fra Sør

Under Film fra Sør-festivalen arrangeres en rekke paneldebatter – om alt fra Norges rolle i urbefolkningers kamp for rettigheter til kunstneres rolle i den digitale tidsalder.

Tradisjonen tro har Film fra Sør en rekke pandeldebatter på programmet. Her er noen av de. Programmet i sin helhet kan du sjekke ut her.

Nasjonalparker og urfolksterritorier – Norges rolle

Fredag 5.oktober, kl 18. Vika 1. Visning av den brasilianske filmen Xingu, etterfulgt av paneldebatt.

På 60-tallet klarte de legendariske Villas-Boas brødrene fra Brasil å få hele den øvre delen av Xingu-elven juridisk vernet, for å beskytte urbefolkningen i området. Med utgangspunkt i deres historie, fortalt gjennom Cao Hamburgers film Xingu, inviterer vi til debatt om urfolksterritorier vs. de klassiske verneområdene. Vi spør hva Norge gjør for å opprette og bevare nasjonalparker i bl.a. Brasil. I panelet har vi med oss Lars Løvold (regnskogsfondet), Verana Glass (Xingu alive forever movement) og utviklingsminister Heikki Holmås.

 

Kunst og makt

Mandag 8. oktober kl. 18:00 Vika 1: Visning av Ai Weiwei: Never Sorry

Den digitale revolusjonen inspirerer mennesker og visker ut grensene mellom kunst og politikk. Hvordan kan kunsten bygge broer eller eventuelt rive dem ned. Har internett tatt over for museene, og hva har dette å si for den nye museumsbesøkende? Hvordan kan norske organisasjoner bruke digitale medier og politiske kunstnere for å nå ut med sine budskap. Helle Vaagland (NRK) leder en samtale m/bl.a. John Peder Egenæs (Amnesty), Liv Tørres (Norsk Folkehjelp), Tore Slaatta (UiO) og Nicolai Strøm-Olsen (Kunstforum).

 

Vann – livet og konfliktenes kilde

Fredag 12. oktober kl. 17:30 i Vika 2. Visning av Last Call at the Oasis. Vann; kilden til alt liv er også kilden til mange globale konflikter. Bruker vi opp den siste rest av vann vi har? Jessica Yus film Last Call at the Oasis danner bakteppe for en samtale rundt det verdensomfattende problemet. Utenfor Norge skjerpes frontene, og det er bare et tidsspørsmål når vi må ta stilling til hvordan veien videre skal se ut for oss alle. Vi inviterer til høyaktuell debatt med bl.a. Jørgen Magdahl (Fivas), Jason Miklian( Prio) og Susanne Hyllestad (Kirkens Nødhjelp). Debatten arrangeres i samarbeid med Blå Oktober.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY