NFI støtter tenåringer, superhelter og plagsomme babyer

NFI støtter tenåringer, superhelter og plagsomme babyer

NFI  har gitt produksjonstilskudd til kinofilmene «Kyss meg for faen i helvete» og «De tøffeste gutta». Støtte gikk også til den animerte kortfilmen «Hermans hjerte».

Kyss meg for faen i helvete

Kyss meg for faen i helvete er en ny kinofilm for ungdom fra regissør Stian Kristiansen, som regisserte Mannen som elsket Yngve og Jeg reiser alene. Filmen produseres av Motlys ved Sigve Endresen og Yngve Sæther. Manus er av regissøren og Kamilla Krogsveen.

Tale (17) leder en teatergruppe bestående av tenåringer. De planlegger å sette opp et stykke av Norges internasjonalt meritterte dramatiker Jon Fosse. En av Norges mest kjente skuespillere, midt i en livskrise, takker motvillig ja til å instruere dem. På visse betingelser. Han bestemmer seg for å caste stedets lokale helt Vegard (18), kaptein på fotballaget og verdens største idiot, i hovedrollen som Tales motspiller i den romantiske og poetiske tragedien ’Draum om hausten’. Den unge teatergruppa oppdager snart at instruktørens ambisjoner lager et helvete for dem alle.

Prosjektinformasjon

 • Produksjonsselskap: Motlys AS
 • Produsent: Sigve Endresen og Yngve Sæther
 • Regi og manus: Stian Kristiansen
 • Medforfatter: Kamilla Krogsveen
 • I rollene: Eili Harboe (Tale), Øyvind Larsen Runestad (Vegard), Kristoffer Joner (teaterinstruktøren), Rolf Kristian Larsen (fotografen)
 • Distributør: Norsk Filmdistribusjon
 • Opptaksstart: august 2012
 • Antatt premiere: august 2013
 • Totalbudsjett: 9.100.000 kroner
 • Tilskudd fra NFI: 3.600.000 kroner

Les mer om filmen

De tøffeste gutta

De tøffeste gutta er en actionfylt komedie for barn og unge, som er basert på Arne Svingens barnebok med samme navn. Filmen er tildelt 2.500.000 kroner i produksjonstilskudd etter konsulentvurdering. Filmbin er det eneste produksjonsselskapet i Norge som utelukkende satser på film for barn og unge. Selskapet er basert på Lillehammer, og lagde sin første spillefilm, Bestevenner, i 2009.

De tøffeste gutta er historien om 11 år gamle Modulf, som tror han er en superhelt. Han blir mobbet hver dag, og ser det som sin oppgave å ta støyten for de andre barna. Men når ei ny jente, Lise, flytter inn i nabohuset, blir han nødt til å se sin egen situasjon i øynene og gjøre noe med den. Regi er ved Christian Lo.

Prosjektinformasjon

 • Produksjonsselskap: Filmbin AS
 • Produsent: Trine Aadalen Lo
 • Manuskript: Nick Hegreberg, Arild Tryggestad og Christian Lo
 • Skuespillere: Sondre B. Henriksen, Regine Stokkevåg Eide, Anders Baasmo Christiansen, Cecilie Mosli, Hallvard Holmen, Ingjerd Egeberg
 • Regissør: Christian Lo
 • Totalbudsjett: 12.800.000 kroner
 • Totalt tilskudd fra NFI: 2.850.000 kroner
 • Opptaksstart: 24. juli 2012
 • Distributør: SF Norge AS
 • Antatt premiere: 9. august 2013

Les mer om filmen.

Hermans hjerte (kortfilm)

Kortfilmen Hermans hjerte er tildelt 1.050.000 kroner i produksjonstilskudd. Filmen er animert og rettet mot barn, og foregår inne i mammas hjerte, der lille Herman regjerer alene med bestevennen Bamse. En dag trenger den fremmede Herr Baby seg inn. Herman vil kaste den uvelkomne gjesten på dør.

Filmen blir regissert av Anne Kristin Berge, og produsert av Anja Nicolas for produksjonsselskapet AN-Imation. Manus er av Wenche With. Anne Kristin Berge er utdannet ved Noroff-instituttet og Statens Kunst- og Håndverksskole med særskilt kompetanse i 3D-grafikk og animasjon. Hun har regissert mange og variert animasjonsprosjekter, både innen reklame, musikkvideo, informasjonsfilm og kortfilm. I 2010 hadde hun regi på Pl.ink!.

Prosjektinformasjon

 • Produksjonsselskap: AN-Imation
 • Produsent: Anja Nicolas
 • Manuskript: Wenche With
 • Regissør: Anne Kristin Berge
 • Totalbudsjett: 1.576.132 kroner
 • Tilskudd fra NFI: 1.150.000 kroner
 • Produksjonsstart: 15.09.2012

Les mer om filmen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

NFI støtter tenåringer, superhelter og plagsomme babyer

NFI støtter tenåringer, superhelter og plagsomme babyer

NFI  har gitt produksjonstilskudd til kinofilmene «Kyss meg for faen i helvete» og «De tøffeste gutta». Støtte gikk også til den animerte kortfilmen «Hermans hjerte».

Kyss meg for faen i helvete

Kyss meg for faen i helvete er en ny kinofilm for ungdom fra regissør Stian Kristiansen, som regisserte Mannen som elsket Yngve og Jeg reiser alene. Filmen produseres av Motlys ved Sigve Endresen og Yngve Sæther. Manus er av regissøren og Kamilla Krogsveen.

Tale (17) leder en teatergruppe bestående av tenåringer. De planlegger å sette opp et stykke av Norges internasjonalt meritterte dramatiker Jon Fosse. En av Norges mest kjente skuespillere, midt i en livskrise, takker motvillig ja til å instruere dem. På visse betingelser. Han bestemmer seg for å caste stedets lokale helt Vegard (18), kaptein på fotballaget og verdens største idiot, i hovedrollen som Tales motspiller i den romantiske og poetiske tragedien ’Draum om hausten’. Den unge teatergruppa oppdager snart at instruktørens ambisjoner lager et helvete for dem alle.

Prosjektinformasjon

 • Produksjonsselskap: Motlys AS
 • Produsent: Sigve Endresen og Yngve Sæther
 • Regi og manus: Stian Kristiansen
 • Medforfatter: Kamilla Krogsveen
 • I rollene: Eili Harboe (Tale), Øyvind Larsen Runestad (Vegard), Kristoffer Joner (teaterinstruktøren), Rolf Kristian Larsen (fotografen)
 • Distributør: Norsk Filmdistribusjon
 • Opptaksstart: august 2012
 • Antatt premiere: august 2013
 • Totalbudsjett: 9.100.000 kroner
 • Tilskudd fra NFI: 3.600.000 kroner

Les mer om filmen

De tøffeste gutta

De tøffeste gutta er en actionfylt komedie for barn og unge, som er basert på Arne Svingens barnebok med samme navn. Filmen er tildelt 2.500.000 kroner i produksjonstilskudd etter konsulentvurdering. Filmbin er det eneste produksjonsselskapet i Norge som utelukkende satser på film for barn og unge. Selskapet er basert på Lillehammer, og lagde sin første spillefilm, Bestevenner, i 2009.

De tøffeste gutta er historien om 11 år gamle Modulf, som tror han er en superhelt. Han blir mobbet hver dag, og ser det som sin oppgave å ta støyten for de andre barna. Men når ei ny jente, Lise, flytter inn i nabohuset, blir han nødt til å se sin egen situasjon i øynene og gjøre noe med den. Regi er ved Christian Lo.

Prosjektinformasjon

 • Produksjonsselskap: Filmbin AS
 • Produsent: Trine Aadalen Lo
 • Manuskript: Nick Hegreberg, Arild Tryggestad og Christian Lo
 • Skuespillere: Sondre B. Henriksen, Regine Stokkevåg Eide, Anders Baasmo Christiansen, Cecilie Mosli, Hallvard Holmen, Ingjerd Egeberg
 • Regissør: Christian Lo
 • Totalbudsjett: 12.800.000 kroner
 • Totalt tilskudd fra NFI: 2.850.000 kroner
 • Opptaksstart: 24. juli 2012
 • Distributør: SF Norge AS
 • Antatt premiere: 9. august 2013

Les mer om filmen.

Hermans hjerte (kortfilm)

Kortfilmen Hermans hjerte er tildelt 1.050.000 kroner i produksjonstilskudd. Filmen er animert og rettet mot barn, og foregår inne i mammas hjerte, der lille Herman regjerer alene med bestevennen Bamse. En dag trenger den fremmede Herr Baby seg inn. Herman vil kaste den uvelkomne gjesten på dør.

Filmen blir regissert av Anne Kristin Berge, og produsert av Anja Nicolas for produksjonsselskapet AN-Imation. Manus er av Wenche With. Anne Kristin Berge er utdannet ved Noroff-instituttet og Statens Kunst- og Håndverksskole med særskilt kompetanse i 3D-grafikk og animasjon. Hun har regissert mange og variert animasjonsprosjekter, både innen reklame, musikkvideo, informasjonsfilm og kortfilm. I 2010 hadde hun regi på Pl.ink!.

Prosjektinformasjon

 • Produksjonsselskap: AN-Imation
 • Produsent: Anja Nicolas
 • Manuskript: Wenche With
 • Regissør: Anne Kristin Berge
 • Totalbudsjett: 1.576.132 kroner
 • Tilskudd fra NFI: 1.150.000 kroner
 • Produksjonsstart: 15.09.2012

Les mer om filmen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY