-Stem på din kortfilm-favoritt

-Stem på din kortfilm-favoritt

 

Se filmene og stem på din kortfilm-favoritt på P3’s hjemmeside. Filmpolitiets Kortfilmpris er et samarbeid mellom P3 og Kortfilmfestivalen i Grimstad. 10 kandidater kjemper om publikumsprisen på 10 000 kroner.

-De nominerte filmene er gode eksempler på talentene blant norske kortfilmskapere. De vil gjerne more, irritere, engasjere og underholde deg! Det bør du la dem få lov til, sier Filmpolitiets Birger Vestmo.

Årets kandidater til Filmpolitiets kortfilmpris er et håndplukket utvalg av alle antatte bidrag til Kortfilmfestivalen i Grimstad 2012.

Vestmo har en personlig favoritt til filmprisen, men vil ikke si hvilken film det er.

-Alle ti kandidatene har kvaliteter jeg setter pris på, og så er det 2-3 filmer som jeg håper ekstra på. Men dette er ikke opp til meg, det er opp til de som går inn på www.p3.no/filmpolitiet og stemmer på sin favoritt.

Filmpolitiet har fått mange sterke kandidater fra Grimstad i år.

-Kortfilm kan rumme alt av teknisk kvalitet og ambisjonsnivå. Alt fra svært forseggjorte filmer med mange kulisser og effekter til de helt enkle, små og korte øyeblikkene som kan skje også er filmet i løpet av kort tid. Det er ingen filmer her som jeg syns er dårlige!

Samarbeidet mellom Kortfilmfestivalen og Filmpolitiet startet da festivalen tok kontakt i 2005.

-Vi stablet prisen på beina av flere årsaker. Kortfilm er en egen kunstform som ikke har så mange plattformer å vise seg frem på i Norge, og vi ønsket å bidra til å utbrede kortfilm litt mer enn festivalen på det tidspunkt hadde mulighet til å gjøre, sier Vestmo.

Torunn Nyen er kunstnerisk leder ved Kortfilmfestivalen og har nominert årets 10 kandidater.

-Samarbeidet med P3’s Filmpolitiet har pågått i noen år og har gitt oss noen erfaringer. Vi har valgt å gjøre det litt forskjellig fra år til år. Et kriterium er at vi gjerne ville ha med noen korte filmer som egner seg til skjermen og til nettet. Et år åpnet vi faktisk for at alle kunne få lagt ut filmen sin, men det ble litt for mange, og de siste årene har vi gjort et utvalg. I år er det jeg som har stått for utvalget, og de andre årene har det vært Kortfilmfestivalens forhåndsjury.

Vestmo mener det var naturlig for Filmpolitiet å samarbeide med Kortfilmfestivalen.

-Det handler om å finne kandidater som passer for et yngre publikum som P3 henvender seg til. Det er jo ikke noe vanskelig å finne, for de fleste kortfilskaperne er unge. Og de har de vært veldig flinke til å finne filmer som kan leke og eksperimentere litt. 

Prispengene kommer fra budsjettene i den avdelingen i NRK som Filmpolitiet hører inn under. En fast sum på kr. 10.000 går til vinneren.

-Dette er rett og slett godt stoff. Vi får lov til å vise fiks ferdige kortfilmer som er av god kvalitet, og det er noe vi syns er flott å kunne tilby våre lesere på nett. Da får vi liksom i både pose og sekk, vi er med på å hjelpe frem kortfilmmiljøet, og vi kan tilby våre lesere godt innhold på video, sier Birger Vestmo.

Det nok fremdeles slik at kortfilm er og blir en kunstform for spesielt interesserte.

-Det er nettop derfor vi gjerne ville være med på å fronte Kortfilmfestivalen, fordi det er veldig mye bra film å se som det store publikum kanskje ikke har mulighet til å se hvis man ikke oppsøker det aktivt selv. Vi håper at Filmpolitiets Kortfilmpris kan være med på å opprettholde og kanskje øke interessen for kortfilm i Norge.

Som filmanmelder ser Birger Vestmo mye film, også kortfilm.

-Det beste tipset er nok rett og slett Youtube, kanskje et litt selvfølgelig tips, men der har jeg funnet mange gode kortfilm-overraskelser. Hvis man starter med å søke på «short film», dukker det opp et vell av kortfilmer i alle mulige kvaliteter. Det er mye å velge mellom. Jeg er også blitt veldig glad i Vimeo.com, og der kan man også søke videre på forskjellige sjangrer. Det er nok de to stedene jeg oftest er innom for å oppdage nye kortfilmer.

Filmpolitiets Birger Vestmo deler ut prisen under Kortfilmfestivalens avslutningsshow lørdag 16. juni.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

-Stem på din kortfilm-favoritt

-Stem på din kortfilm-favoritt

 

Se filmene og stem på din kortfilm-favoritt på P3’s hjemmeside. Filmpolitiets Kortfilmpris er et samarbeid mellom P3 og Kortfilmfestivalen i Grimstad. 10 kandidater kjemper om publikumsprisen på 10 000 kroner.

-De nominerte filmene er gode eksempler på talentene blant norske kortfilmskapere. De vil gjerne more, irritere, engasjere og underholde deg! Det bør du la dem få lov til, sier Filmpolitiets Birger Vestmo.

Årets kandidater til Filmpolitiets kortfilmpris er et håndplukket utvalg av alle antatte bidrag til Kortfilmfestivalen i Grimstad 2012.

Vestmo har en personlig favoritt til filmprisen, men vil ikke si hvilken film det er.

-Alle ti kandidatene har kvaliteter jeg setter pris på, og så er det 2-3 filmer som jeg håper ekstra på. Men dette er ikke opp til meg, det er opp til de som går inn på www.p3.no/filmpolitiet og stemmer på sin favoritt.

Filmpolitiet har fått mange sterke kandidater fra Grimstad i år.

-Kortfilm kan rumme alt av teknisk kvalitet og ambisjonsnivå. Alt fra svært forseggjorte filmer med mange kulisser og effekter til de helt enkle, små og korte øyeblikkene som kan skje også er filmet i løpet av kort tid. Det er ingen filmer her som jeg syns er dårlige!

Samarbeidet mellom Kortfilmfestivalen og Filmpolitiet startet da festivalen tok kontakt i 2005.

-Vi stablet prisen på beina av flere årsaker. Kortfilm er en egen kunstform som ikke har så mange plattformer å vise seg frem på i Norge, og vi ønsket å bidra til å utbrede kortfilm litt mer enn festivalen på det tidspunkt hadde mulighet til å gjøre, sier Vestmo.

Torunn Nyen er kunstnerisk leder ved Kortfilmfestivalen og har nominert årets 10 kandidater.

-Samarbeidet med P3’s Filmpolitiet har pågått i noen år og har gitt oss noen erfaringer. Vi har valgt å gjøre det litt forskjellig fra år til år. Et kriterium er at vi gjerne ville ha med noen korte filmer som egner seg til skjermen og til nettet. Et år åpnet vi faktisk for at alle kunne få lagt ut filmen sin, men det ble litt for mange, og de siste årene har vi gjort et utvalg. I år er det jeg som har stått for utvalget, og de andre årene har det vært Kortfilmfestivalens forhåndsjury.

Vestmo mener det var naturlig for Filmpolitiet å samarbeide med Kortfilmfestivalen.

-Det handler om å finne kandidater som passer for et yngre publikum som P3 henvender seg til. Det er jo ikke noe vanskelig å finne, for de fleste kortfilskaperne er unge. Og de har de vært veldig flinke til å finne filmer som kan leke og eksperimentere litt. 

Prispengene kommer fra budsjettene i den avdelingen i NRK som Filmpolitiet hører inn under. En fast sum på kr. 10.000 går til vinneren.

-Dette er rett og slett godt stoff. Vi får lov til å vise fiks ferdige kortfilmer som er av god kvalitet, og det er noe vi syns er flott å kunne tilby våre lesere på nett. Da får vi liksom i både pose og sekk, vi er med på å hjelpe frem kortfilmmiljøet, og vi kan tilby våre lesere godt innhold på video, sier Birger Vestmo.

Det nok fremdeles slik at kortfilm er og blir en kunstform for spesielt interesserte.

-Det er nettop derfor vi gjerne ville være med på å fronte Kortfilmfestivalen, fordi det er veldig mye bra film å se som det store publikum kanskje ikke har mulighet til å se hvis man ikke oppsøker det aktivt selv. Vi håper at Filmpolitiets Kortfilmpris kan være med på å opprettholde og kanskje øke interessen for kortfilm i Norge.

Som filmanmelder ser Birger Vestmo mye film, også kortfilm.

-Det beste tipset er nok rett og slett Youtube, kanskje et litt selvfølgelig tips, men der har jeg funnet mange gode kortfilm-overraskelser. Hvis man starter med å søke på «short film», dukker det opp et vell av kortfilmer i alle mulige kvaliteter. Det er mye å velge mellom. Jeg er også blitt veldig glad i Vimeo.com, og der kan man også søke videre på forskjellige sjangrer. Det er nok de to stedene jeg oftest er innom for å oppdage nye kortfilmer.

Filmpolitiets Birger Vestmo deler ut prisen under Kortfilmfestivalens avslutningsshow lørdag 16. juni.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY