Locations Show: Dag 3

Locations Show: Dag 3

3-4 større Hollywood-prosjekter regner Island med å kapre i år. En av disse filmene har også øynene rettet mot Norge, forteller Sigmund Elias Holm fra Locations Show i Los Angeles.

Det er dagen før Locations Show åpner dørene. 170 utstillere og 40 land er tilstede. Island er ferdig rigget med sin stand, og jeg stikker over for en prat med Halli Kristjansson fra Film in Iceland – våre vennligsinnede konkurrenter. Mens det islandske filmkommisjonsteamet er opptatt med å hanke inn nye prosjekter, er Tom Cruise, Morgan Freeman og Universal Pictures på vei til Reykjavik for innspilling av Oblivion med det islandske selskapet True North. Der venter noen hundre stabsfolk.

Cruise kommer rett fra innspilling i Louisiana (Louisiana kan du lese mer om i Locations Show Dag 2). En annen islandsk-louisianansk forbindelse finner vi i Baltasar Kormakur og Contraband fra Jo Nesbø-aktuelle Working Title. Den ble filmet i Louisiana til 25% rabatt, og post-produksjonen ble lagt til Framestore på Island til 20% rabatt.

 3-4 større Hollywood-prosjekter regner Island med å kapre i år. 1 av disse filmene har også øynene rettet mot Norge. Filmen har bekreftet full produksjon på Island med et team på flere hundre, mens det ser ut til at eventuelle scener fra Vestlandet kun vil bli en knapp uke med helikopterplates og et team på en håndfull personer. Uten en incentivordning er det vanskelig å lyktes med å flytte store produksjoner, og de som taper er dessverre norske linjeprodusenter, filmarbeidere og reiseliv.

Den islandske 20%-ordningen er interessant med norske øyne av flere årsaker. Den var utgangspunktet da Stortinget, uten hell, ba regjeringen om å etablere incentiver for utenlandske filminnspillinger. Ordningen er ikke skattebasert, slik at man unngår å røre skattesystemet (som, forståelig, ikke er populært i Norge). Dette er også attraktivt for produsentene, ettersom man slipper å hente inn skattekreditter – og ikke behøver å vente til slutten av det finansielle året for å sende inn rapporter og anmodning om refusjon. Filmer du i Island får du 20% av kostnadene på konto ca 12 uker etter innspilling, uavhengig av når du filmer. Et single-purpose selskap opprettes mellom den islandske linjeprodusenten og den utenlandske produsenten.

Nylig etablerte incentivordninger, som eksempelvis Abu Dhabi har en tilsvarende modell som Island.

Mens Island er ferdig med sin stand, leter vi rundt i Downtown LA etter innredning til den skandinaviske standen. Våre naober Marokko/Ouarzazate og Thailand er nesten ferdige. Vi er heldige og dyktige som ramler inn på Isquared – en møbelforretning som fører skandinaviske klassikere. De er glad for skandinaviske filmgjester, og låner oss gjerne ut noen bord og stoler. Lavt budsjett krever kreative løsninger, og hos Isquared har vi fått nye venner.

Fantastiske Michelle fra møbelforretningen Isquared stepper inn og låner ut skandinaviske klassikermøbler til Scandinavian Locations' stand på Locations Show.

Mens vi bygger standen ruller Locations Show ut den røde løperen for Woody Allen. Regissøren er kjent for å holde seg unna egne premierer og festivaler, og gjør et sjeldent unntak. Jeg går også sjeldent på røde løpere (skulle derimot gjerne gjort et unntak…), men denne dagen har vi mer enn nok med å sette opp standen vår og forberede morgendagens skandinaviske mottagelse for LA-produsenter.

Mottagelsen skal vi holde på hotellet vårt, Figueroa. Den svenske hotelleieren, Uno, har bodd i Los Angeles i 59 år. Han er begeistret for å kunne huse skandinaviske gjester, og uten å ta et rødt øre for det har han gitt oss anledning til å arrangere en tilstelning ved hotellets svømmebasseng og patio. Hotellet har en varm marokkansk innredning, som vil gi en ypperlig tvist på kvelden.

Dermed er alt klart for Meet the Scandinavians – Poolside Party. Vi er spent på morgendagen.

 New Zealand er også klar for Locations Show, og jeg tenker å ta en prat med mine kollegaer KJ Jennings (blå skjorte) og resten av gjengen. Omsider blir vi også ferdige med vår stand. Mer om det i morgen.

Sigmund Elias Holm er leder av Vestnorsk filmkommisjon som jobber for å få flere utenlandske produksjoner til Norge.

Les også:

Loctations Show: Dag 1, Dag 2, Dag 4.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Locations Show: Dag 3

Locations Show: Dag 3

3-4 større Hollywood-prosjekter regner Island med å kapre i år. En av disse filmene har også øynene rettet mot Norge, forteller Sigmund Elias Holm fra Locations Show i Los Angeles.

Det er dagen før Locations Show åpner dørene. 170 utstillere og 40 land er tilstede. Island er ferdig rigget med sin stand, og jeg stikker over for en prat med Halli Kristjansson fra Film in Iceland – våre vennligsinnede konkurrenter. Mens det islandske filmkommisjonsteamet er opptatt med å hanke inn nye prosjekter, er Tom Cruise, Morgan Freeman og Universal Pictures på vei til Reykjavik for innspilling av Oblivion med det islandske selskapet True North. Der venter noen hundre stabsfolk.

Cruise kommer rett fra innspilling i Louisiana (Louisiana kan du lese mer om i Locations Show Dag 2). En annen islandsk-louisianansk forbindelse finner vi i Baltasar Kormakur og Contraband fra Jo Nesbø-aktuelle Working Title. Den ble filmet i Louisiana til 25% rabatt, og post-produksjonen ble lagt til Framestore på Island til 20% rabatt.

 3-4 større Hollywood-prosjekter regner Island med å kapre i år. 1 av disse filmene har også øynene rettet mot Norge. Filmen har bekreftet full produksjon på Island med et team på flere hundre, mens det ser ut til at eventuelle scener fra Vestlandet kun vil bli en knapp uke med helikopterplates og et team på en håndfull personer. Uten en incentivordning er det vanskelig å lyktes med å flytte store produksjoner, og de som taper er dessverre norske linjeprodusenter, filmarbeidere og reiseliv.

Den islandske 20%-ordningen er interessant med norske øyne av flere årsaker. Den var utgangspunktet da Stortinget, uten hell, ba regjeringen om å etablere incentiver for utenlandske filminnspillinger. Ordningen er ikke skattebasert, slik at man unngår å røre skattesystemet (som, forståelig, ikke er populært i Norge). Dette er også attraktivt for produsentene, ettersom man slipper å hente inn skattekreditter – og ikke behøver å vente til slutten av det finansielle året for å sende inn rapporter og anmodning om refusjon. Filmer du i Island får du 20% av kostnadene på konto ca 12 uker etter innspilling, uavhengig av når du filmer. Et single-purpose selskap opprettes mellom den islandske linjeprodusenten og den utenlandske produsenten.

Nylig etablerte incentivordninger, som eksempelvis Abu Dhabi har en tilsvarende modell som Island.

Mens Island er ferdig med sin stand, leter vi rundt i Downtown LA etter innredning til den skandinaviske standen. Våre naober Marokko/Ouarzazate og Thailand er nesten ferdige. Vi er heldige og dyktige som ramler inn på Isquared – en møbelforretning som fører skandinaviske klassikere. De er glad for skandinaviske filmgjester, og låner oss gjerne ut noen bord og stoler. Lavt budsjett krever kreative løsninger, og hos Isquared har vi fått nye venner.

Fantastiske Michelle fra møbelforretningen Isquared stepper inn og låner ut skandinaviske klassikermøbler til Scandinavian Locations' stand på Locations Show.

Mens vi bygger standen ruller Locations Show ut den røde løperen for Woody Allen. Regissøren er kjent for å holde seg unna egne premierer og festivaler, og gjør et sjeldent unntak. Jeg går også sjeldent på røde løpere (skulle derimot gjerne gjort et unntak…), men denne dagen har vi mer enn nok med å sette opp standen vår og forberede morgendagens skandinaviske mottagelse for LA-produsenter.

Mottagelsen skal vi holde på hotellet vårt, Figueroa. Den svenske hotelleieren, Uno, har bodd i Los Angeles i 59 år. Han er begeistret for å kunne huse skandinaviske gjester, og uten å ta et rødt øre for det har han gitt oss anledning til å arrangere en tilstelning ved hotellets svømmebasseng og patio. Hotellet har en varm marokkansk innredning, som vil gi en ypperlig tvist på kvelden.

Dermed er alt klart for Meet the Scandinavians – Poolside Party. Vi er spent på morgendagen.

 New Zealand er også klar for Locations Show, og jeg tenker å ta en prat med mine kollegaer KJ Jennings (blå skjorte) og resten av gjengen. Omsider blir vi også ferdige med vår stand. Mer om det i morgen.

Sigmund Elias Holm er leder av Vestnorsk filmkommisjon som jobber for å få flere utenlandske produksjoner til Norge.

Les også:

Loctations Show: Dag 1, Dag 2, Dag 4.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY